Švejnar: Jsem připraven sloužit České republice a jejím občanům

20.02.2012 21:17

14. prosince 2007 jsem při oznámení své kandidatury na úřad prezidenta České republiky deklaroval, že prezidentskou funkci chápu jako službu veřejnosti, kterou, pokud bych byl zvolen, budu vykonávat s úctou k ústavním principům. Tato má slova platí i po změně Ústavy ČR, kdy se stala volba prezidenta republiky volbou všemi občany České republiky.

Švejnar: Jsem připraven sloužit České republice a jejím občanům
Foto: cssd.cz
Popisek: Jan Švejnar

Považuji za odpovědné vyhlásit svou případnou kandidaturu ve chvíli, kdy budu disponovat podporou nejméně 50 tisíc občanů České republiky tak, jak stanoví Ústava ČR.

Současně je pro mé rozhodování důležité cítit podporu demokratických politických stran, stejně tak jak jsem ji cítil už při volbě prezidenta ČR v roce 2007.

Považuji za správné a odpovědné oznámit svou případnou kandidaturu ve chvíli, kdy budou známa pravidla a podmínky samotné volby v prováděcím zákoně, který je v této chvíli teprve připravován. Do doby přijetí prováděcího zákona povedu otevřený intenzivní dialog s občany, s občanskou společností i politickou reprezentací České republiky.

Jan Švejnar, 20. února 2012

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu