Svobodní a Soukromníci: Je načase řešit osud bývalé věznice v Uherském Hradišti

13.09.2016 17:56

Na memorandu o využití bývalé věznice v Uherském Hradišti jsou konečně všechny podpisy. „Je načase, aby se osud věznice začal intenzívně řešit. A pokud se tak stane, je to dobrá zpráva pro všechny. Především to ale bude zásluha a vítězství celého regionu – všech, kteří jsme boj o osud objektu nevzdávali a dlouhá léta nepolevovali v tlaku na pražské papaláše,“ řekl slovácký senátor Ivo Valenta týdeníku Dobrý den s kurýrem.

Svobodní a Soukromníci: Je načase řešit osud bývalé věznice v Uherském Hradišti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Svobodní a Soukromníci představili společné kampaně v sedmi krajích, kde byly uzavřeny koalice s názvem Svobodní a Soukromníci

Jako poslední svůj podpis na memorandum připojila předsedkyně Okresního soudu v Uherském Hradišti Hana Kurfiřtová. Před ní memorandum podepsali ministři financí Andrej Babiš, kultury Daniel Herman a spravedlnosti Robert Pelikán, dále generální ředitelka Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Kateřina Arajmu, hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.
 
Nyní již nic nebrání převodu areálu věznice z okresního soudu na Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Může být vypracována důkladná studie využití, včetně vyčíslení nákladů na vybudování muzea totality i na optimalizaci rozmístění státních institucí, například okresního soudu.
 
Na nákladech na vybudování muzea totality se bude podílet jak město Uherské Hradiště, tak Zlínský kraj. Očekáváme, že město i kraj sdělí částku, jakou jsou ochotny do rekonstrukce vložit. Návrh způsobu krytí rozdílu mezi náklady na rekonstrukci a částkou města a kraje pak zpracuje Ministerstvo kultury.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…