Tejc (ČSSD): Církevní restituce se rovnají kupónové privatizaci

14.07.2012 19:24

Jsem přesvědčen, že tohle je hlasování, které se vyrovná hlasování o takových zákonech, jako byly zákony o kupónové privatizaci, a všichni víme, jak dopadly.

Tejc (ČSSD): Církevní restituce se rovnají kupónové privatizaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně a kolegové, kdybych měl shrnout všechny argumenty, které jsem říkal za posledních několik týdnů, tak bych zdržel tuto ctěnou Sněmovnu několik hodin.

Myslím, že už to není potřeba, zaznělo toho skutečně mnoho a jsem přesvědčen, že zaznělo dost důkazů toho, že tento způsob vyrovnání s církvemi není spravedlivý. Není spravedlivý pro tuto zemi a pro její občany. A chtěl bych všechny z vás požádat o to, abyste zvážili, jak budete hlasovat, protože tohle je možná jedno z nejzásadnějších rozhodnutí a hlasování, které tady činíme. Možná nejen v tomto roce, ale určitě za toto volební období a možná za celou dobu, kdy budeme členy Poslanecké sněmovny. Jedná se o 134 mld. korun.

Jsem přesvědčen, že tohle je hlasování, které se vyrovná hlasování o takových zákonech, jako byly zákony o kupónové privatizaci, a všichni víme, jak dopadly. Proto vás chci poprosit, abyste skutečně tu odpovědnost, kterou nám voliči dali, vzali vážně. Abyste se zamysleli nad těmi argumenty, které tady zazněly. Ale myslím, že je dobře, když budeme hlasovat ještě teď do půlnoci. Protože je pátek 13. a ti, kteří historii znají, tak ví, že v pátek 13. byli hugenoti povražděni katolíky. Já myslím, že to je velmi symbolické. Děkuji. (Potlesk poslanců ČSSD.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…