Urban (ČSSD): Doteď jsem si myslel, že ješitnější jsou muži

14.12.2012 13:45

Řeč na 49. schůzi PS PČR dne 14. 12. 2012.

Urban (ČSSD): Doteď jsem si myslel, že ješitnější jsou muži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Urban

Vážená paní předsedkyně, kolegyně, kolegové, myslím, že celé je to mnohem prostší než jak to vypadá, jak se o tom mluví.

Já jsem do svých 54 let byl přesvědčen o tom, že mužská ješitnost je vždy větší než ženská ješitnost. A já myslím, že prosté je to v tom, že paní ministryně obrany si přečetla výrok pana prezidenta Václava Klause před jmenováním ministryní, který řekl, a teď to budu citovat volně - že takto křehká dívčina bude možná mít problém naučit se řídit Ministerstvo obrany. A paní kolegyně Peake na to reagovala a řekla: Já přesvědčím pana prezidenta o tom, že nejsem žádná křehká dívčina. Tak prostě ještě než tam přišla, poslala posla a vyhodila symbolickou figuru, čtyřhvězdičkového generála způsobem, který nemá v této zemi obdoby. Je to smutné a je to hanba. (Potlesk poslanců ČSSD.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách