VV: Do čela NKÚ navrhujeme bojovníka proti hazardu Novotného

07.02.2013 8:50

Josef Novotný, bývalý senátor a nynější poslanec se po dnešním jednání poslaneckého klubu VV stal kandidátem této strany na prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu.

VV: Do čela NKÚ navrhujeme bojovníka proti hazardu Novotného
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Poslanec za VV Josef Novotný

“Jak znám Josefa Novotného, byl by to opravdu nezávislý, neústupný a neúplatný šéf, právě takový, jakého NKÚ potřebuje,” uvedla předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová.

Josef Novotný je širší veřejnosti znám jako dlouholetý bojovník proti hazardu a gamblerství, vystupoval také proti zneužití loterijního zákona. Méně se ví, že se dlouhodobě věnuje tématu fotovoltaiky a vystupuje proti neustálému zdražování energie. “Pan Novotný ví, co je správné, a nebojí se pojmenovat nahlas to, co správné není.

Chceme-li posílit pravomoci NKÚ, bude nový prezident právě nebojácnost také potřebovat. Navíc již Novotný prošel mnoha funkcemi a z této se mu jistě nezatočí hlava, není tedy třeba se obávat změny jeho postojů a názorů,” vysvětlila nominaci svého poslaneckého klubu Kateřina Klasnová.

Ing. Josef Novotný vystudoval Elektrotechnickou fakultu na Vysokém učení technickém v Brněě. V Bystřici pod Pernštejnem zastával post starosty, v období let 2000-2004 byl zastupitelem Kraje Vysočina. Od roku 2002 do roku 2008 zastával post senátora. Ve volbách v roce 2010 se na kandidátce Věcí veřejných stal poslancem Parlamentu ČR. Je místopředsedou Zemědělského výboru, člen Výboru pro životní prostředí, člen Podvýboru pro daně, cla a loterie, Podvýboru pro lesní a vodní hospodářství a potravinářství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …