VV: Jsme jednotně proti vládě Petra Nečase

17.01.2013 11:09 | Zprávy

Věci veřejné dnes na schůzi Poslanecké sněmovny k projednání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky zcela rozhodně nepodpoří vládu Petra Nečase.

VV: Jsme jednotně proti vládě Petra Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Na tiskové konferenci ze dne 21. prosince se Věci veřejné jako první politická strana vyjádřily, že vyvolají jednání o hlasování nedůvěře této vládě se všemi parlamentními stranami, nezařazenými poslanci a dalšími protivládními iniciativami. Zcela kriticky se vymezují především k deseti hříchům vlády Petra Nečase. Desatero hříchů přednesou poslanci také dnes na plénu.

Věci veřejné ve svém desateru hříchů vlády Petra Nečase poukazují na:

1. Rostoucí nezaměstnanost – nezaměstnanost se blíží k úrovni deseti procent a každý den přibývá dva tisíce nezaměstnaných.

2. Zhoršování podnikatelského prostředí – je nutné  investovat do veřejných akcí – staveb, infrastruktury, bydlení, startovních bytů; druhotná platební neschopnost; platba DPH až po zaplacení faktur!

3. Amnestii a rostoucí kriminalitu - primární odpovědnost spadá na premiéra a vládu jako celek (president není ústavně odpovědný) – premiér měl znát detail a především dopady amnestie – mravní, ekonomické a sociální!

4. Nakupování moci a zastrašování Policie – dochází k vyhrožování vyšetřovatelům a státním zástupcům; k systematickému přetahování přeběhlíků; k uplácení rebelujících poslanců ODS vysoce postavenými vládními trafikami!

5. Drahé potraviny –upozorňujeme na mnohem levnější a kvalitnější potraviny v zahraničí; jsme proti současnému zákonu o Významné tržní síle; skokově vyrostla hmotná nouze domácností až na 6%!

6. Drahou naftu a zvyšování DPH – vláda zcela nelogicky zvedá DPH ač to podlamuje tuzemskou ekonomiku; současně zdražuje naftu!

7. Podporu lichvářů a exekutorů - vláda nijak neřeší svévoli lichvářů a exekutorů; neřeší nemravné půjčky, nelegální podmínky úročení ani poplatky za jednotlivé exekuce!

8. Podporu hazardu – nutnost zpřísnění zdanění nejméně na úroveň 10 mld. Kč a omezit počet herních automatů – ročně je postiženo na 100 000 občanů gamblerstvím (když připočteme rodinné příslušníky, spolupracovníky v zaměstnání jsme na počtu 1 mil. občanů)!

9. Nekoncepční rušení nemocnic - dochází k nárazovému rušení regionálních nemocnic – přitom jsou často levnější a efektivnější!

10. Církevní restituce - příliš velkorysé finanční vyrovnání s církvemi; chybí výčtový zákon; hrozí zpochybnění Benešových dekretů a prolomení hranice roku 1948!

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

22:12 Okamura (SPD): Vzdát se míru znamená zemřít pro Ukrajinu, řekl Orbán

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.