Vaňhová (ČSSD): Schod na dálnici

06.07.2011 8:58

Když se na 52. kilometru dálnice D1 utvořil schod, brala jsem to jako zajímavou informaci. To jsem ovšem ještě netušila, že když ve směru na Brno někdo škobrtne o schod, může se stát, že kotník zabolí nás v Ústeckém kraji.

Vaňhová (ČSSD): Schod na dálnici

Stát totiž zvažuje možnost, že peníze určené na dostavbu naší D8 přesune na opravy nejstarší české dálnice D1. Tento návrh je ministerstvem dopravy samozřejmě patřičně kulantně zdůvodněn tím, že není jisté, zda se pro dostavbu D8 podaří získat patřičná povolení.

Někdy mám pocit, že se stát k D8 chová vysloveně macešsky. Dálnice se na černém seznamu zmrazených staveb už jednou ocitla a nyní jí hrozí stejný osud. Pokud dálnice D8 skutečně dostavěna nebude, bude to pro náš kraj znamenat katastrofu. Už nyní je situace na objízdných trasách téměř neúnosná.

Zdůvodnění ohledně nejistoty získání povolení k dostavbě mi ze strany ministerstva přijde více než alibistický. Ministerstvo dopravy je přece plné odborníků, kteří by svou erudici měli napřít právě k tomu, aby D8 povolení dostala. Říkám si, že pokud se jim to nedaří měl by je pan ministr pořádně prohnat, anebo najít nějaké jiné.

Takový schod na D1 je věc jistě nemilá, ale doporučovala bych zodpovědným osobám, aby se přijeli podívat na objízdné trasy D8. Vinou nadměrné kamionové dopravy totiž pomalu, ale jistě začínají připomínat tankodrom.

Více:
Vaňhová (ČSSD): Dostavbu dálnice D8 nesmí ministerstvo zpochybňovat

##PROFIL 311##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanhova.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu