Vaňhová: Každá koruna do sportu se nám několikanásobně vrátí

24.07.2012 16:40

Ústecký kraj zdvojnásobil finance na primární prevenci kriminality.

Vaňhová: Každá koruna do sportu se nám několikanásobně vrátí
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

Ústecký kraj v letošním roce zdvojnásobil finanční prostředky určené pro tzv. nespecifickou primární prevenci kriminality, a to ze 7,5 milionu Kč (rok 2011) na letošních 15 milionů Kč. Finanční prostředky kraje jsou přerozdělovány v rámci dotačních programů „Sport“ a „Volný čas“, který podporují aktivity v oblasti tělovýchovy, sportu a volnočasových aktivity dětí a mládeže. Programy každoročně vyhlašuje Odbor školství mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu ústeckého kraje.

„Každá koruna, kterou dnes vložíme do sportovních a volnočasových aktivit dětí a mládeže se nám v budoucnu několikanásobně vrátí. Krajskými programy motivujeme k pozitivním návykům patřícím ke zdravému a aktivnímu životnímu stylu, k vytváření příznivých sociálních vazeb, ale také výrazně omezujeme potenciální negativní projevy chování dětí a mladistvých,“ uvedla Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje.

Na dotační program „Sport 2012“ bylo z rozpočtu Ústeckého kraje uvolněno 12 milionů Kč. V tomto dotačním programu bylo letos podáno celkem 351 žádostí, 243 z nich bylo podpořeno, což je o 83 % více než v roce 2011. Na dotační program „Volný čas 2012“ byly z rozpočtu Ústeckého kraje uvolněny 3 miliony Kč, posouzeno bylo 191 žádostí, z toho 133 žádostí bylo podpořených (nárůst o více než 220%).

V rámci dotační politiky podporující nespecifickou prevenci rizikového chování dětí a mládeže byly přiděleny dotace např. Centru sociálních služeb Města Děčín, které získalo v rámci projektového řízení částku 30.000,- Kč na akci „Soutěžíme v azylovém domě“, jehož smyslem je soutěžní klání a vytvoření bezpečného a zajímavého místa pro znevýhodněné děti z azylového domu. Stejná výše dotace byla poskytnuta i Základní škole Varnsdorf na náměstí E. Beneše na realizaci projektu „Ve zdravém těle zdravý duch“, jehož cílem je nabídnout nové sportoviště k volnočasové aktivitě širokému spektru žáků a studentů, kteří budou chtít rozvíjet své sportovní a pohybové nadání. Akce je realizována ve spolupráci s atletickým a basketbalovým oddílem.

Již tradičně byla podpořena letos částkou 140.000,- Kč mezinárodní sportovní akce „Závod míru juniorů“, kterou pořádal Cyklistický klub Slavoj Terezín. Letos se sjeli závodníci ve věku od 17 do 18 let z 25 států světa na 41. ročník etapového závodu, který se v Terezíně pořádá nepřetržitě již od roku 1974.

Od roku 2009 vyhlašuje Ústecký kraj rovněž dotační program na podporu prevence rizikového chování dětí a mládeže, na který z rozpočtu vyhrazuje 1 milion korun. Na podporu aktivit dětí a mládeže cílí také podpora řady projektů z Fondu Ústeckého kraje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Vaňhová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.