Vaňhová: Nový rozměr ve vládních škrtech – po rozpočtech jsou na řadě lidé

20.07.2012 14:53

Zřejmě nejfrekventovanějším slovem posledních let je podstatné jméno v množném čísle – škrty.

Vaňhová: Nový rozměr ve vládních škrtech – po rozpočtech jsou na řadě lidé
Foto: red
Popisek: Hejtmanka Jana Vaňhová ve své kanceláři

Vládní škrty se stále citelněji dotýkají peněženek obyčejných lidí, škrty nepříznivě ovlivňují bezpečnostní situaci v našem regionu a jsou jednou z příčin vysoké míry nezaměstnanosti v Ústeckém kraji. Vláda se po zdecimovaných rozpočtech proškrtala ke zcela nové dimenzi – nyní se budou rovnou škrtat nepotřební lidé.

Rozhodně nejde o žádnou poplašnou zprávu nebo ničím nepodloženou fámu. Bohužel jde o realitu. Konkrétním příkladem je Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích. Zařízení, které umožňuje důstojné dožití dlouhodobě a nevyléčitelně nemocným lidem, dostávalo každoročně několik milionů korun na svůj provoz od ministerstva práce a sociálních věcí. Letos neobdrželo ani korunu.

Roční náklady na provoz litoměřického hospice činí 22 milionů Kč. Pokud by stát nenakoupil předražená letadla CASA, jak tvrdí policie, mohlo by být zajištěno plné financování 30 takovýchto prospěšných ústavů. Ale pro stát jsou zřejmě důležitější předražená letadla, než lidské životy.

Škrty v České republice se dostaly do zcela nové dimenze. Doufejme, že tou poslední, která by měla nastat co nejdříve, bude přeškrtnutí současné vlády.

Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanhova.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.