Vysloužil (VV): Spíše než o diskuzi jde o vyvození důsledků, pane Cabrnochu

26.01.2012 19:06

Reakce na vyjádření Milana Cabrnocha ke kauze IZIP.

Vysloužil (VV): Spíše než o diskuzi jde o vyvození důsledků, pane Cabrnochu
Foto: Archiv
Popisek: Poslanec Radim Vysloužil

Vážený pane europoslanče,

položil jste mi řadu otázek. Budu se snažit na všechny odpovědět popořadě a začnu odzadu. V názoru na to, co je, či není úkolem politiků, se zřejmě hodně lišíme. Považuji za nutné informovat veřejnost o výsledcích auditu, který dokazuje, že bylo nehospodárně nakládáno s veřejnými prostředky. Považuji za povinnost politika a ostatně každého občana hlásit každé podezření na spáchání trestného činu policii a také veřejnosti, aby celá záležitost nezapadla. Pokud jde o pozice v Evropském parlamentu, pak se obraťte na list European Voice, který zveřejnil informaci, že jste svoje angažmá v IZIPu neoznámili v prohlášení o střetu zájmů. Interpretace dalších faktů je jen záležitostí postoje.

Pokud se jedná o mé členství ve vedení VZP, pak je mi líto, že jsem tam tak krátkou dobu. Jinak bych veřejnost i navzdory menšinovému názoru, který zastávám, upozorňoval mnohem systematičtěji na problémy, které vidím při nakládání s veřejnými prostředky. A nebyl bych asi jediný. Váš stranický kolega Boris Šťastný ostatně v Lidových novinách dne 8. října 2011 řekl, "Krok mých dvou kolegů (míněno Vy pan Ouzký, pozn. Vysloužil) vrhá mimořádně negativní světlo na ODS, která nemá s touto věcí nic společného. Jejich jednání je pro mě absolutně nepochopitelné a neospravedlnitelné. Z ničeho nic dali akcie společnosti, jejíž samotná existence vzbuzuje mimořádné pochybnosti a má charakter offshoreové firmy." Stejně tak ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil sdělil, že Vaším angažmá v projektu se bude zabývat Výkonná rada ODS. Nejsem zřejmě jediný, kdo vidí v této věci problém. Pan Šťastný také řekl, že IZIPem se bude zabývat správní rada VZP a dodal „"Budeme chtít vědět, co je k tomu vedlo a jaká je majetková struktura té švýcarské společnosti.“ Nakonec ale zůstalo z jeho strany jen u slov. Jistě chápete, že expresivní vyjádření, které jsem použil, přesně odpovídá jeho chování.

Pokud jde o objektivní důkazy, pak musím konstatovat, že mi řadu z nich poskytl audit společnosti IZIP. Od golfového turnaje až po vyvádění vnitřního majetku této společnosti na další firmy. Jistě Vám jsou tyto fakta více než důvěrná. Děkuji Vám za nabídku k setkání, ale nepočítám s ním. Nejde totiž o diskusi, ale o vyvození odpovědnosti za to, jakým způsobem byly elektronické zdravotní knížky realizovány a to žádná slova nemohou zastřít.

S pozdravem

Radim Vysloužil, poslanec Parlamentu ČR za Věci veřejné

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě