Witzany (SNK ED): Stavíme se proti snahám o rozvrácení EU

07.02.2012 14:42

SNK Evropští demokraté na svém lednovém republikovém sněmu schválili nový politický program.

Witzany (SNK ED): Stavíme se proti snahám o rozvrácení EU
Foto: Redakce
Popisek: Předseda SNK ED Jiří Witzany

SNK Evropští demokraté zveřejnili na svých webových stránkách www.snked.cz nový politický program, který byl projednán a schválen na lednovém republikovém sněmu strany.

Předsedkyně strany, paní Zdeňka Marková, k tomu uvedla:  „Jsme rádi, že většina politického spektra přijala jako hlavní prioritu boj proti korupci, který je pilířem našeho programu od vzniku SNK ED. O boji proti korupci nestačí pouze mluvit, v našem programu klademe důraz na soubor zcela konkrétních protikorupčních opatření. Příkladem mohou být změny v projednávané novele zákona o zadávání veřejných zakázek připravované v gesci Ing. Michala Koláčka, nám. ministra pro místní rozvoj a významného člena SNK ED“.

Pan doc.RNDr. Jiří Witzany, Ph.D., místopředseda SNK ED, řekl, že: „Naší vizí je prosperující Česká republika v akceschopné a silné Evropě.Neodmítáme kritiku současného uspořádání EU, stavíme se ale proti snahám o rozvrácení unie a postavení ČR mimo hlavní evropský integrační proud a tedy do sféry vlivu Ruska. Naopak podporujeme prohlubování integrace i rozšiřování eurozóny, které není možné bez společné ekonomické a fiskální politiky“.  

Paní MUDr. Štěpánka Fraňková, místopředsedkyně SNK ED pak dodala, že: „SNK Evropští demokraté se aktivně připravují na nadcházející krajské a senátní volby, v nichž nabídneme kvalitní kandidáty s dlouholetými zkušenostmi z komunální politiky. Program pro jednotlivé kraje bude dále vycházet z republikového politického programu, který nabízí řešení palčivých problémů naší současnosti, jako je situace ve zdravotnictví, školství, zaměstnanost, životní prostředí nebo doprava. Citlivě vnímáme např.problematiku daňových příjmů obcí, měst a krajů, zaměstnávání lidí v kategorii 50+, nebo nutnost odlehčení dopravní zátěže řady měst a obcí“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SNK ED

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Žádný z členů jeho ochranky nebyl ochotný pro něho riskovat zdraví

11:04 Laudát (KAN): Žádný z členů jeho ochranky nebyl ochotný pro něho riskovat zdraví

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.