Zeman: Na ministerstvech sedí ministři, kteří svému resortu vůbec nerozumí

07.10.2012 19:10

Moravskoslezští přivítali Miloše Zemana ve svém kraji

Zeman: Na ministerstvech sedí ministři, kteří svému resortu vůbec nerozumí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Prezidentský kandidát Miloš Zeman drží svůj slib a podporuje regionální organizace Zemanovců před krajskými volbami. V horké fázi kampaně podpořil kraj opomíjený, který potřebuje skutečnou změnu, jenž pomůže nejen obyvatelům Ostravy, ale i celému průmyslovému regionu se volně nadechnout a nastartovat kraj i z hlediska služeb a vzdělání.  V rámci své pracovní cesty navštívil Zeman slezskou metropoli Opavu, Bystřici na Třinecku a návštěvu završil v Ostravě.

Do voleb zbývají necelé dva týdny a Miloš Zeman procestoval už téměř celou republiku. Navštívil Moravskoslezský kraj, jehož problémy způsobené těžbou a průmyslem jsou dlouhodobě přehlíženy, potažmo jsou učiněna pouhá politická gesta, která částečně řeší důsledky, ale nikoli příčinu táhlých problémů. 

"Stávající snahy zprava i zleva selhávají. Řešení problémů v oblasti životního prostředí i v kapitolách nastartování ekonomiky jsou pouhými vizemi v četných, dobře zaplacených studiích,“ komentoval bývalý premiér Miloš Zeman současnou neutěšenou situaci regionu.

Na svých cestách Zeman klade důraz na kontakt s občany a na podporu jejich angažovanosti, aby nebyli jen pasivními příjemci veřejných rozhodnutí, ale naopak po politicích požadovali jasné návrhy řešení, Miloše Zemana nevyjímaje. „Pamatujte, že neexistují hloupé otázky, ale pouze hloupé odpovědi a pokud nikdo z vás nepoloží první otázku, tak přejdeme rovnou k té druhé,“ přidal bonmot jeden z hlavních favoritů klání o Hrad. Výsledkem návštěvy bylo setkání s několika stovkami místních. Ti bývalého předsedu vlády Zemana rozhodně nešetřili a za celý den mu položili několik desítek otázek.

Tematický záběr byl široký, od celostátních témat, přes problematiku mladých rodin a bydlení, po diskusi nad stavem ovzduší v Ostravě, kde sídlí jeden z největších znečišťovatelů republiky Acelor Mittal. „Jsem rád, že se ptáte a otázky jsou většinou tak dobře položeny, že není třeba je dále upřesňovat. Chápu, že rodiny s malými dětmi potřebují hlavně práci, startovací bydlení a dobré místo k životu. V současné době je vše těžce dosažitelné. Na ministerstvech sedí nekompetentní ministři, kteří danému resortu vůbec nerozumí a v lepším případě jsou loutkami svých poradců, rovněž Poslanecká sněmovna se ke krajům chová macešsky a v ničem jim nenaslouchá, to pak má za následek přijímání nevyhovujících zákonů a často i antilidových opatření,“ podotknul Zeman.

Kromě vážných problémů došlo i na příjemná zpestření. Zemanův dlouholetý přítel Jaroslav Palas slavil životní jubileum a Miloš Zeman byl jedním z gratulantů a věnoval mu svou právě vydanou knihu. Pozornost od místních získal i expremiér Zeman, když na besedě v Bystřici dostal goralský klobúk a vyhlášené místní goralské uzeniny.

Během odpoledne pak Zeman navštívil papírny Optys, kde si prohlédl zdejší závod a setkal se zaměstnanci podniku. „Nebudu vás přesvědčovat nějakými sliby, ale požádám vás, abyste šli volit. Lidé se často mylně domnívají, že největší trest pro politiky je, když nepůjdou k volbám. Tím jim naopak pomohou, protože hlasy těch, kteří nevolí se rozmělní mezi všechny subjekty,“ sdělil na závěr Zeman a na poslední dotaz si dovolil odpovědět velmi uvolněně. „Proč jsem se vrátil zpět do politiky? To máte stejné, jako když profesionální hráč fotbalu sleduje, že po mnoha letech od ukončení jeho aktivní kariéry dělají sport samí amatéři. A tím shazují sport sám. A nemůže se s tím smířit.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…