Zeman: Schwarzenberg má odpovědnost za Kalouska a Nečasovu vládu

13.01.2013 14:42

Prohlášení Miloše Zemana, kandidáta na prezidenta, k výsledkům voleb

Zeman: Schwarzenberg má odpovědnost za Kalouska a Nečasovu vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman

Dovolte mi, abych velmi poděkoval občanům, kteří mi dali svůj hlas a abych je poprosil, ať jdou volit i ve druhém kole. Jak je známo, ve druhém kole začíná všechno od nuly a hlasy z prvního kola se nepřenášejí. ...

Děkuji i svému týmu, protože bez jeho organizační podpory bych nemohl v prvním kole, byť těsně, zvítězit.

Blahopřeji panu Karlu Schwarzenbergovi k druhému místu. Vzhledem k tomu, že jsem sledoval jeho tiskovou konferenci, rád bych na ni reagoval, abychom oba měli rovné podmínky.

Pan Schwarzenberg řekl, že v posledních deseti až patnácti letech jsem byl mužem minulosti. Nuže, v posledních deseti letech zcela určitě ne, protože jsem byl mimo politiku. V předchozích pěti letech zde byla stabilní vláda založená na dohodě dvou nejsilnějších stran, která vyvedla tuto zemi z krize.

Chtěl bych ale s panem Schwarzenbergem souhlasit v jedné věci. A to, že jsem spojen s minulostí. Ano, je to pravda. A chtěl bych panu Schwarzenbergovi říci, že jeho pokládám za muže přítomnosti.

Muže, který jako ministr a dokonce ne jenom jako ministr, ale jako 1. místopředseda Nečasovy vlády, tedy druhý muž této vlády a jako poslanec hlasoval pro zvýšení daní na potraviny a léky.

Hlasoval pro důchodovou reformu. Hlasoval pro církevní restituce. Ano, pan Schwarzenberg je skutečně mužem přítomnosti. Řekl jsem již mnohokrát, a potvrzuje se to i dnes, že prezidentský souboj, podobně jako ve Francii, bude soubojem mezi kandidátem levice a kandidátem pravice.

Tedy mezi Hollandem a Sarkozym, chcete-li tuto analogii. A nikdo z nás se nemůže vyvinit ze své odpovědnosti, a to jak za minulost, tak za přítomnost. Saint-Exupéry kdysi napsal: “Každý má odpovědnost za svoji růži“. Pan Schwarzenberg má nepochybně odpovědnost za tuto Nečasovu vládu. A pan Schwarzenberg má odpovědnost za Miroslava Kalouska a doufám, že jsem byl první, kdo Miroslava Kalouska přirovnal k růži.

Miloš Zeman
vítěz prvního kola prezidentských voleb

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ZemanNaHrad.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…