Zgarba (ČSSD): Kalousek sdělil, že pět šest sedm let je ministrem financí a neumí vybírat daně

15.05.2013 14:14

Projev na 53. schůzi Poslanecké sněmovny dne 15. 5. 2013

Zgarba (ČSSD): Kalousek sdělil, že pět šest sedm let je ministrem financí a neumí vybírat daně
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

aní předsedkyně, děkuji za slovo. Já nehodlám zdržovat rozpravu a další pevně zařazené body. Ale na základě vystoupení pana ministra Kalouska musím sdělit, že nám pan ministr sdělil, že pět šest sedm let je ministrem financí a neumí vybírat daně. Neumí připravit kvalitní zákon, u kterého bychom se nemuseli dohadovat nad tím, zdali poškozuje tato norma hospodářskou soutěž nebo ne.

Samozřejmě daňové úniky v rozsahu pěti sedmi devíti miliard, to je vážný problém a proti tomu je nutné zakročit. Nicméně se ptám - a nedostal jsem ani po prvním čtení ani po druhém čtení do této chvíle odpověď na to, z jakého důvodu tento zákon neupravuje distributora na měsíčního plátce ze zákona o DPH a na samopřiznávání v lineární výši kauce.

Já vůbec netvrdím, jaká výše kauce má být. Výše kauce má být taková, aby jednoznačně zabránila daňovým únikům. Aby na území České republiky nemohla existovat žádná fyzická osoba ani právnická osoba, která by před touto normou utekla. Ale dvacet miliónů pro někoho je hodně a pro někoho je hodně málo. Takže ze 100 procent nezabrání daňovým únikům. Děkuji za pozornost.

(Potlesk několika poslanců vlevo.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…