Zimola (ČSSD): Čísla, která nic nevypovídají

18.10.2011 22:04

Sociálně demokratičtí poslanci musí být pěkné „brzdy“ zlepšování životního prostředí, může leckoho napadnout nad zprávou Zeleného kruhu, který před časem zveřejnil výsledky svého sledování o tom, jak které politické partaje hlasovaly od loňského června o tak zvaných ekologických zákonech.

Zimola (ČSSD): Čísla, která nic nevypovídají
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

ČSSD z téhle statistiky totiž vyšla s 19 procenty, zatímco „topíci" se 70, „véčkaři" se 66 a ODS s 51 procenty hlasů „ve prospěch" údajné ochrany životního prostředí.

Statistiky některých organizací, zejména těch v „zeleném" tričku, mě už po šumavských peripetiích nechávají celkem v klidu. Tam jsem totiž poznal, jak se průzkumy dělají a jak se pak hodnotí. Stejně tak mě v klidu nechává tvrzení pana Patrika z Hnutí Duha, který hned přispěchal s tvrzením, že postoj ČSSD je antiekologický, což prý není divu, když jeho reprezentantem je autor těchto řádků. Kdo zná pana Patrika, ví, proč jsem v klidu. Úsměvný je jistě zlatý vavřín, který přátelé ze Zeleného kruhu přidělili TOP 09. Asi obdivují podporu monstr ekologické zakázce, kterou představitelé vládní strany vyjadřují tomuto excelentnímu tunelu na veřejné prostředky. Ale co, na barvy a činy nehleďme, hlavně když socani budou poslední!

Postoj české sociální demokracie samozřejmě není ani antiekologický ani jinak namířený proti ochraně našeho životního prostředí. Základem ekologické politiky sociální demokracie je udržitelný rozvoj, a ten ČSSD všemožně podporuje. Vycházíme z toho, že se musí sladit hospodářské, ekologické a sociální zájmy, aby se podpořil (či přinejmenším udržel) ekonomický růst. Bez něho se nevydělá nejen na pokrytí sociálních výdajů státu, ale ani na ochranu životního prostředí, včetně likvidace starých ekologických zátěží. Jedno souvisí s druhým a druhé s třetím.

Jinak řečeno, ČSSD má a musí mít v oblasti ochrany životního prostředí svůj program pro zdravě zeleně smýšlející lidi. Tento program ale nesmí být ani experimentální (jak jej známe z výroků i činů Zelených, Duhy a některých dalších občanských sdružení), ani extrémní (jak to zaznívá často z úst představitelů ODS či TOP 09). Musí být prostě rozumný, obecně akceptovatelný a založený na moderních poznatcích vědy. Vyvážený ve všech oblastech. Což je věc, která přátelům ze Zeleného kruhu buď uniká, nebo nejde.

Více:
Zimola a Stránská (ČSSD): Pochválit se musíme

##PROFIL 301##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…