Faltýnek končí, ohromil Erik Best a vyložil fakta. Překvapivě i o plánech Topolánka

13.03.2019 14:11 | Zprávy

Jaroslav Faltýnek má nulovou šanci politicky přežít. Je o tom přesvědčen analytik a znalec českého politického zákulisí Erik Best. Tentýž osud podle jeho slov čeká i šéfa ÚOHS Rafaje. Best se vyjádřil i ke spekulacím nad návratem Mirka Topolánka do politiky. Míní, že za tím mohou být obchodní zájmy Daniela Křetínského, což nic nemění na tom, že by v případě návratu do ODS měl šanci stranu dostat na lepší čísla než Petr Fiala.

Faltýnek končí, ohromil Erik Best a vyložil fakta. Překvapivě i o plánech Topolánka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Novinář Erik Best

Přestože premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš za „svým“ Jaroslavem Faltýnkem dosud neochvějně stojí, podle Erika Besta nejspíš přijde čas, kdy se ho zbaví.

„Pan Faltýnek potíže má a bude je mít. To znamená, že to, co dosud víme, zní dost věrohodně. Druhá věc je, že závažnější je situace pro Petra Rafaje (šéfa ÚOHS, pozn. red.). Faltýnek – až na to, že je poslanec a má funkce ve Sněmovně – nemá stejné postavení jako Rafaj, což je opravdu významná pozice v České republice,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Best sice podle svých slov nechce snižovat vážnost Faltýnkova problému, nicméně prý existuje pokus zakrýt něco jiného. „Vidím cílenou snahu odpoutat pozornost od Rafaje a zdůrazňovat zapletení Faltýnka do té kauzy. Neznamená to, že to nestojí za to, ale situace je závažnější u Rafaje, on je ten, kdo rozhoduje. Faltýnek může různými způsoby jen presvědčovat,“ míní analytik. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

13:24 Zbořil: Válka? Dějí se věci, o nichž nám neříkají. Ale připravují nás

ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA V posledních dnech se v globálních rozměrech děje něco, o čem nejsme dobře in…