„Hloupost hodná Pekarové.“ Vyoral vrtí hlavou, čeho je TOP 09 v Praze schopná

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
04.08.2023 15:10 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Předsedkyně TOP 09 uvedla, že jedná s bývalým hokejovým brankářem Dominikem Haškem o kandidatuře za její stranu do politické funkce, konkrétně do Senátu. Hašek by měl kandidovat v Praze. „Jedinou šanci nabízí právě ona pokroková, liberální a většinou uvědomělá Praha,“ soudí o tom komentátor Tomáš Vyoral. A že chce „fanatika“ Haška prosadit do Senátu je podle něho hloupost, jaká se právě od předsedkyně TOP 09 dá očekávat.

„Hloupost hodná Pekarové.“ Vyoral vrtí hlavou, čeho je TOP 09 v Praze schopná
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Primátorka Vaňková má z ostudy kabát, objevily se fotky, na kterých je ve společnosti dalších lidí a „bílého prášku“ na telefonu. Nejdřív se prohlašovalo, že by to mohla být fotomontáž, pak ale přišlo přiznání, že by fotka mohla být reálná. A teď se spekuluje o rezignaci. Měla by podle vás rezignovat, i když třeba jen ve stylu Billa Clintona „byla poblíž, ale nešňupala“?

Každý máme své závislosti. Ale zde zaprvé jde o látku, která, pokud vím, u nás zatím není zlegalizovaná. Za druhé političtí činitelé, kteří by měli jít příkladem – jakkoliv víme, jaká je realita – by v takovém případě měli okamžitě odstoupit. Nutno dodat, že z různých náznaků a šeptand lze tušit, že občas sněží i v Řeporyjích, u kolínských učitelů či v Kyjevě a mediálně-politický hlavní proud dělá jako že nic. Ale my nesmíme ani naznačovat.

Všichni noví ústavní soudci byli senátem jmenováni. Senátorka Šípová od Pirátů se raduje, že prezident začal vyrovnávat nepoměr mezi muži a ženami. Ale asi největší pozornost přitáhl soudce Fremr. Zajímavé je, že jedni mu předhazují škraloup z dob komunismu, kterým připomíná prezidenta Pavla, zatímco Alexandr Vondra (ODS) zase to, že v Haagu chtěl stíhat USA a Izrael za válečné zločiny. Jaký máte na Fremra názor vy?

Neznám tohoto pána. Nicméně člověk, který je členem KSČ od října do listopadu 1989, ve mně nebudí sympatie, důvěru ani naději v jeho rovnou páteř. O inteligenci pak lze též vést disputace. Četl jsem taky, že coby poslední soudce rozhodl o trestu smrti, načež se chvíli na to stal odpůrcem tohoto nástroje. To u mě opět nevzbuzuje důvěru. A to, že byl nominován bývalým lampasákem a současným euroatlantickým Hujerem už vůbec. Ale jak říkám, nevím o tomto pánovi nic dalšího.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

xxx, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMartin23 , 04.08.2023 16:57:40
Tohle bych ve chvíli, kdy vládní režim kriminalizuje kritické hodnotící soudy, vůbec neřešil. Tady se likviduje právo kritizovat vládnoucí garnituru stejně jak tomu bylo před rokem 1989. A soudruzi jsou již všude. Hašek bude jen další nezajímavý fanatik v Senátu.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…