„Hořící bordel. Nemám z toho radost.“ Vidlák se proslaví ještě víc. Tímto

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
06.12.2023 12:27 | Rozhovor

VIDLÁKŮV TÝDEN „Hořící bordel. Ukrajina jako Pásmo Gazy. Nemám z toho radost.“ Potíže, které má Ukrajina ve válce s Ruskem, mohou dle moravského blogera a zemědělce Daniela Sterzika, zvaného Vidlák, dopadnout mimořádně zle. Autor, kterého „proslavila“ mainstreamová média kritikou jeho účasti na demonstraci ČMKOS, tentokrát s ParlamentnímiListy.cz mluvil o svém odhadu budoucnosti. „Nerad bych byl apoštolem apokalypsy, ale časy Fialů, Jurečků, Timmermansů a Leyenových jsou pryč. Nastává doba tvrdých chlapů a dřiny,“ soudí.

„Hořící bordel. Nemám z toho radost.“ Vidlák se proslaví ještě víc. Tímto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protesty odborů proti vládnímu konsolidačnímu balíčku

Dane, tak se nám ČR proměnila v klouzačku. Ale Honzejkové, Rakušanové a jiní říkají: To neznamená, že klimatická změna neexistuje! No, jak tyhle „řeči o přírodě“ vidíte vy, který v přírodě a s přírodou žijete?

Mně se na tom nejvíc líbí, že když sníh není a prožijeme teplou zimu, tak je to okamžitě důkaz klimatické změny a už brzy shoříme, jestli okamžitě nepřijmeme tři grýndýly a nenakoupíme emisní povolenky, nezakážeme plynové kotle a pak i tepelná čerpadla a nebudeme jezdit elektroauty. Ale když nasněží, tak to okamžitě není žádný důkaz, že by třeba žádná klimatická změna nenastala. 
 
Já bych k tomu řekl, že příroda si to bude dělat po svém a nějaká činnost člověka je jí celkem ukradená. Uvěřím, že jsme schopni přírodu přetlačit, až třeba osídlíme Saharu a uděláme z ní nádherný zelený park. Do té doby má příroda navrch a většina toho, co nás teď trápí, to by se nám stalo i bez jakékoliv klimatické změny. Jestliže postavíte megapoli plnou dálnic, betonových budov a betonových plácků, tak tam prostě bude vedro. A když někde vysázíte les, tak tam bude příjemně i v pětatřicítkách teplotách. Když si celá ulice místo obdělávané zahrádky a bahnité příjezdové cesty udělá asfalt před domem, zámkovou dlažbu za domem a místo záhonků anglický trávník, tak se nesmějí divit, že jim vyschne studna. 
 
Když v Klementinu začali s měřením teplot, tak o kilometr dál začínal les nebo prales. Dnes je všude kolem Klementina betonová džungle na míle a míle daleko. Co myslíte, že naměří? Ano, rostoucí průměrné teploty. Jestliže každý rok zabetonujeme stovky a tisíce hektarů, tak se nesmíme divit, že po nich voda steče do kanálu, nevsakuje se a různé neziskovky pak zjistí chybějící vodu v půdě. Už je pryč, už odtekla. Takhle jednoduché to je. 
 
Co takhle, kdybychom nejprve udělali ta opatření, na která máme technologie i znalosti? Samozřejmě by ministři zemědělství a místního rozvoje nesměli být netáhla, ale jsem si jistý, že kdybychom se k přírodě chovali o něco méně macešsky, tak bychom zjistili, že nám ta klimatická změna vlastně nevadí. Ve skutečnosti nám vadí vykácené lesy a zabetonovaná orná půda. 
Daniel Sterzik, zvaný Vidlák

Ta klimatická změna: Na slavné konferenci COP 28 ministr průmyslu a předsedající konference Sultan Ahmed Al-Jaber všechny naštval, když řekl, že pokud úplně a najednou ustoupíme od fosilních paliv, skončíme v jeskyních. Jak si to vysvětlujete?

Má pravdu, předseda! Máme něco místo fosilních paliv, co funguje i když nefouká a nesvítí sluníčko? Umíme levně a v dostatečném množství uchovat energii z větru a sluníčka? Neumíme? No tak holt musíme kolaborovat buď s Rusem, nebo s Arabem. Ještě bychom mohli používat uran, ale to je hrozně fůůůj a nebezpečné. 
 
Ale myslím, že mohu všechny uklidnit. Nejspíš to do těch jeskyní vůbec nedotáhnou. V jeskyních budou žít jen ti nejodolnější, které nezničí nedostatek léků, nedostatek jídla a kteří neumřou v zimě na zápal plic. Civilizovaná, nebinární Alžbětka poslouží maximálně jako potrava za hladomoru nebo jako otrok při hledání vhodné jeskyně. 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jaroslav Polanský

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

časy Fialů, Jurečků, Timmermansů a Leyenových jsou pryč. Nastává doba tvrdých chlapů a dřiny, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesafec , 06.12.2023 16:22:24
Teď je ale otázkou, zda jsou toho národy Evropy schopny. Nad západní částí jsem již zlomil hůl, tam je původní obyvatelstvo zcela zpitomělé novým LGBT a klima náboženstvím, zatímco je stále více nahrazováno příchozími z Asie a Afriky. U států bývalého východního bloku je stále ještě možnost, si zachovat původní životní styl. To však za předpokladu, že tyto národy nezdegenerují takovým způsobem, jako národy západních zemí a že se nenechají zavléci do takové katastrofy, jaká nyní probíhá na Ukrajině.

|  24 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…