„Ohrožení zdraví. Vědomé.“ Českého obilí plno, ale co dělá vláda? Vyoral ostře

21.04.2023 15:00 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Svazáci holt musí svou pravověrnost dávat na odiv při každé příležitosti,“ komentuje Tomáš Vyoral fakt, že i na druhé demonstraci Česko proti bídě se u Národního muzea objevili protidemonstranti s vlajkami EU, NATO a Ukrajiny. Vyjádřil se také k tomu, že Česko na rozdíl od zbytku V4 ukrajinské obilí blokovat nebude: „Pokud bylo v ukrajinském obilí nalezeno násobně vyšší množství nedovolených pesticidů, jakože vzhledem ke krokům oněch států podle všeho ano, tak počínání naší vlády hraničí s ‚vlastizradou‘ a vědomým ohrožením zdraví vlastních občanů.“ A zabrousil i do fotbalu.

„Ohrožení zdraví. Vědomé.“ Českého obilí plno, ale co dělá vláda? Vyoral ostře
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Německo „konečně“ vypnulo své poslední jaderné reaktory. A nyní běží na uhlí, plyn a elektřinu dovezenou od sousedů. Pavel Janeček už varuje, že zvýšená cena se promítne i českým zákazníkům. Bývalý šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš zase navrhuje, že bychom tedy mohli přebytky elektřiny prodávat dráž. Neměl by s tím sedmdesátiprocentní vlastník ČEZu něco dělat?

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41728 lidí
Pokud by v České republice bylo ještě něco skutečně naše, a pokud by většinově státní podniky pracovaly v zájmu občanů této země, tak by samozřejmě stát, jeho představitelé i podniky konat měli. Ovšem Česká republika coby – nejen, ale především – německá kolonie podléhá vlivu a zájmům svých velkých bratrů. Tudíž se nedivme, že my coby jeden z největších evropských exportérů elektřiny – tuším v přepočtu na hlavu – paradoxně a se souhlasem našich vládních eurosoudruhů zároveň máme jednu z nejdražších cen elektřiny.

Lidovecký senátor Josef Bazala reagoval na protesty před budovou Sněmovny. Táže se, kdo demonstranty platí a proč nejsou v práci. „Normální člověk nemá dopoledne čas,“ tvrdí a dodává, že „pro společnost jsou tito lidé k ničemu.“ Nevím, není to urážka Milionu chvilek?

Jakkoliv částečně s touto tezí mohu souhlasit, neb normální lidé jsou většinou dopoledne v práci, tak bych dodal za bé, že v souvislosti s ekoteroristy opakovaně blokujícími v Praze dopravu, nebo v souvislosti s vámi zmíněnými Bambiliony chvilek proti demokracii jsem tento přístup z úst pana senátora nezaznamenal. To nicméně neznamená, že tak nečinil.

Když jsme tak u toho, sledoval jste nějak tuto druhou demonstraci? Na rozdíl od první se nikdo nepokoušel dobýt Muzeum, ruské vlaječky také nikdo nenašel, ani wagnerovce. Jindřich Rajchl pak měl docela zábavnou konfrontaci s reportérem ČT u Strakovky. Je lepší mít demonstraci kontroverzní nebo naopak nekontroverzní?

Myslím, že je lepší mít demonstraci umírněnou, konstruktivní a neagresivní na podiu i mimo něj. Tak lze zapůsobit na větší spektrum občanů. Trocha kontroverze samozřejmě být může, protože ta média přitahuje, ale „dobývání Muzea“ je logicky přes čáru. Demonstraci jsem v zásadě nesledoval, ale co jsem zaznamenal a co mě zaujalo, byla proukrajinská antidemonstrace u Muzea, kterou navíc musel chránit – zřejmě na befel seshora – kordon policistů. Svazáci holt musí svou pravověrnost dávat na odiv při každé příležitosti.

Maďarsko, Slovensko i Polsko zakázalo dovoz ukrajinského obilí, Polsko navíc i tranzit, na Slovensku v něm našli nedovolené pesticidy. Česko ale nic zakazovat nehodlá, protože by to bylo proti přáním Evropské unie. „Chci jasně říct, že česká vláda i Evropská unie mají vše pod kontrolou. Zákazník a spotřebitel se ničeho bát nemusí,“ ujišťuje europoslankyně Šojdrová. Má snad Fialova vláda nějaké páky na ukrajinské zemědělce a dozorné orgány, aby se zajistilo, že se do Česka žádné závadné obilí postříkané bůhví čím nedostane?

Dle všeho jsou tuzemští bruselsko-washigtonsko-berlínští lokajové ve vládních funkcích v čele s Petro Fialenkem ještě lokajštější, než jejich kolegové ve výše zmíněných zemích. A to je co říct. Pokud bylo v ukrajinském obilí nalezeno násobně vyšší množství nedovolených pesticidů, jakože vzhledem ke krokům oněch států podle všeho ano, tak počínání naší vlády hraničí s „vlastizradou“ a vědomým ohrožením zdraví vlastních občanů. Navíc jsem někde zaznamenal, že sklady tuzemských zemědělců jsou obilím dostatečně plné. Je-li tomu tak, pak i z tohoto ohledu vládní garnitura pracuje proti zájmům vlastních zemědělců. Již řadou kroků a činů současná vláda dávala a dává tušit, že zájmy Ukrajinců a Ukrajiny de facto staví nad zájmy Čechů a České republiky.

V Deníku N co chvíli vychází hrozivé předpovědi, jak by mohl Robert Fico sestavit vládu a co by se pak stalo se slovenskou pomocí Ukrajině. Proč mají v Deníku N takový strach z Roberta Fica?

Pakliže v Deníku N či prakticky v jakémkoliv prorežimně laděném mainstreamovém médiu, kterých je většina, s někým politicky angažovaným spojují hrozivé předpovědi, straší jím nebo ho ostrakizují, pak je ona osoba často více pronárodně, vlastenecky a antiglobalisticky laděná, než je dle „majitelů jediné pravdy“ zdrávo. O tom celém to je. Další věcí je, že když ony prorežimní hlásné trubky – nebo jejich donátoři – začnou vytvářet pochmurné ostrakizační obrazy, pak neberou onu možnost na lehkou váhu. Jinak by jí nevěnovali větší pozornost.

Z fotbalového prostředí – fotbalista Jakub Jankto byl chválen a bráněn za svůj coming out. Nyní se ovšem ukázalo, že řídil bez řidičáku a zřejmě pod vlivem látek, s nimiž by řídit neměl. Ikony nám padají nějak rychle?

Pomníky se modlám staví, aby následně byly bourány. Obrazně řečeno. Jinak každý děláme chyby, každý máme své mouchy a může se nám stát ledasco. Co bych však zdůraznil, je fakt, že nyní Janktův klub, předpokládám s vědomím fotbalisty, žádá „veřejnost a média o nezasahování do osobního života hráče“. Tedy v případě zveřejnění své homosexuální orientace, která je drtivé většině z nás úplně putna, byl za svou „odvahu“ kdekým takřka oslavován, chválen, ba skoro vynášen na nebesa. Média, organizace i jednotlivci z řad sportovců či umělců se předháněli v ódách na radost a odvahu. Přičemž nyní, když se ukázalo, že Jankto řídil bez řidičáku a dost pravděpodobně pod vlivem nějakých látek, čímž ohrozil bezpečnost občanů, máme respektovat jeho soukromí? Navíc jsem od hráčova klubu či oněch dříve se předhánějících oslavovatelů nezaznamenal žádné odsouzení tohoto bezpochyby odsouzeníhodného činu. A pokud vím, tak ani sám hráč zatím v souvislosti se svým jednáním veřejně neprojevil žádné zpytování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tohle obilí, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRudl , 21.04.2023 17:14:53
by měli žrát jenom voliči pětihnusu..

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…