„S*rou se do politiky, řemeslo jde do kopru.“ Vyoral nakopnul filmaře. Dobře ho znáte

22.03.2024 17:21 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA - Komentátor si všiml, že režisér Jan Hřebejk chystá nový film jménem Výjimečný stav. A tématem budou dezinformace. „Zdá se, ač nechci Hřebejkovi křivdit, že jeho nejnovější počin bude vrcholem jeho prorežimně uvědomělé tvorby. A na pamflety tohoto typu mu pak kamarádi dají spíš a větší částku z námi placených dotací,“ míní Vyoral a konstatuje, že Hřebejkova tvorba šla kvalitativně dolů. „Holt čím dál více se umělci či sportovci serou do politiky a politického školení národa, tím víc jde jejich kumšt a umění do kopru,“ glosuje to komentátor.

„S*rou se do politiky, řemeslo jde do kopru.“ Vyoral nakopnul filmaře. Dobře ho znáte
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Máme za sebou mimořádnou schůzi Sněmovny, kde se řešilo „bezpečnostní riziko“ Andrej Babiš. Je podle vás Babiš bezpečnostní riziko? A stojí za to kvůli tomu hodiny a hodiny „krafat“ ve Sněmovně?

Myslím si, že každý vrcholný politik je jistým bezpečnostním rizikem pro zemi, kterou zastupuje. Nicméně je zcela evidentní, že Babiš je mnohem menším bezpečnostním rizikem než třeba polodementní hysterka Černochová, aktivistické nedochůdče Lipavský, eunuch Fiala či věčně uniformy převlékající rozvědčík Pepa Stosedmička. To by naši politruci mohli vést nekonečné disputace o každém jednom z nich. Jinak nesmyslné, nikam nevedoucí, ale pro nás velmi drahé kafrání je už myslím standardním koloritem Poslanecké sněmovny. A myslím, že záměna písmena L za písmeno R je už zcela na místě.

A ještě jedna otázka na toto téma, o Andreji Babišovi je známo, že se řídí průzkumy veřejného mínění, zlý jazyk by řekl „kam vítr, tam plášť“, ve vládní pětikoalici tomu říkají populismus. Neoznačuje tím pětikoalice za bezpečností riziko vlastně většinu českých občanů?

Anketa

Který z předních lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 53645 lidí
Z tohoto úhlu pohledu by na tom něco mohlo být a v zásadě by to docela přesně ilustrovalo jejich pohled na nás, nevzdělaný, zaprděný a neuvědomělý plebs. Jinak washingtonsko-berlínsko-bruselští lokajové a kolaboranti z pětidemolice zkrátka i za své ukrofílií opojné éry zřejmě nemají dostatek vlastních témat, že pořád dokola jedou ohranou slabomyslnou notu antibabiš.

Do Česka, zřejmě naposled jako prezidentka, zavítala Zuzana Čaputová. Jak hodnotíte její mandát? Mimochodem, ozvalo se, že by proti Pellegrinimu měla větší šanci než diplomat Korčok. Co na to říkáte?

Čaputová coby Sorosova nezisková rychlokvaška, myslím, splnila svůj účel. Držela hubu a krok, konala a vyjadřovala se vždy řádně prorežimně. S nesmělým úsměvem a roztřeseným nervozním hlasem - slovenští občané na ni časem zapomenou. Co se týká šancí, nedokážu posoudit, ale na špek by jí - respektive jejím loutkářům - určitě zase někdo skočil. Podobně jako u nás Kolářovi, teda jakože Pavlovi.

Wall Street Journal o Česku napsal, že je to „malý, bývalý satelit Sovětů“. Načež se řada příznivců Západu, v čele s Jakubem Jandou, začala čílit, jak nás to po 30 letech označují, takže po několika hodinách WSJ titulek změnil. Svědčí to o něčem? Například o strachu dotyčných, že jsme na „Západě“ pořád bráni jako póvl?

Zamindrákovaní pornoherci typu Jandy mají spoustu strachů. Realita, o které jste se zmínil v poslední větě, je jedním z nich. Svazáci jeho druhu by zřejmě vrkali blahem, kdyby nás nějaké goebbelsovské medium typu WSJ či CNN označilo aktuálněji za malý, současný satelit Američanů. I když reálně vzhledem k zamindrákovanosti, bezcharakternosti a nesebevědomí našich politruků hrajeme spíše roli mopslíků než satelitu.

Vladimir Putin byl opět zvolen prezidentem Ruské federace. Začalo velké stěžování na údajně zmanipulované volby. Není to ale tak, že Rusové jsou prostě a jednoduše s Putinem spokojení?

Jest už tradičním koloritem, že v Rusku jsou volby vždy zmanipulované, zatímco v USA, kde minule oba prezidentští kandidáti získali rekordní počet hlasů, přičemž vyhrál senilní děda s pedofilními sklony, který si plete svou vnučku se zesnulým synem, jsou vždy křišťálově čisté. Rusové dle mého z velké části za Putinem opravdu stojí, což samozřejmě západní propaganda - pardon západní demokratická pravda - nikdy nepřizná. Na druhou stranu budu se opět opakovat, ale kdyby volby něco změnily, dávno by je zrušili. A to platí pro všechny totality světa. Od Ruska, přes Čínu, Írán, USA, Izrael, Německo, Českou republiku, Slovensko až po Švýcarsko či Rakousko.

A když už mluvíme o prezidentech, Macron se vyfotil, jak boxuje. Co myslíte, inspiroval se u Putina nebo u Petra Pavla?

Současní politruci jsou jeden jako druhý. A stejně tak jejich PR týmy na propagandu. Často ti, kteří nejvíc kvičí proti populismu - třeba Macron, nebo rozvědčík Pepa, pak ve své komunikaci využívají nejpopulističtějších praktik, jako jsou fotky z tělocvičny, na motorce, kajaku či při seskoku padákem.

Režisér Hřebejk prý plánuje film o dezinformacích jménem Výjimečný stav. Ve filmu budou účinkovat jednak Ondřej Vetchý, ale také Jan Hrušínský. Jak podle vás tento film dopadne ve srovnání s budovatelskými filmy 50. let?

Bohužel Hřebejk šel s dříve výbornou kvalitou filmů, nebo možná filmu, postupně níž a níž. Holt čím dál více se umělci či sportovci serou do politiky a politického školení národa, tím víc jde jejich kumšt a umění do kopru. Jen u nás je řada příkladů. Zdá se, ač nechci Hřebejkovi křivdit, že jeho nejnovější počin bude vrcholem jeho prorežimně uvědomělé tvorby. A na pamflety tohoto typu mu pak kamarádi dají spíš a větší částku z námi placených dotací.

Dominik Hašek kandiduje do Senátu na Benešovsku. Jeho protikandidát bude senátor Zdeněk Hraba. Těšíte se, co z takového souboje vyleze?

Dominik Hašek je jen aktivistický šašek a příkladný svazák současné doby a jeho kandidatura za TOP 0,09 je jen příznačná naší cirkusové době. Protikandidáta neznám, ale měl by co dělat, aby v tuposti a trapnosti Dominátora překonal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vyoral., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHorký , 22.03.2024 17:56:34
Stačí pár vět a výstižně popsal, jak vládu, tak komedianty, i toho šaška, jak na Hradě, tak i toho co kdysi byl neprůstřelný v bráně. Jen doufám, že lidé dostanou, nebo už mají rozum a ve volbách budou volit strany a jejich členy, kteří jsou proti válce a hájí zájmy naší vlasti a naších občanů.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…