A ještě se pořádají akce na jejich podporu! To nikomu nevadí? Bývalá novinářka upozorňuje na to, co viselo na zdech Kliniky při jejím vyklízení

28.01.2019 18:37

ROZHOVOR Že už pánové Telička a Štětina raději nezalezou… Bude právnička Klára Samková europoslankyní? A zastoupí hradní mluvčí Ovčáček v TV Barrandov Jaromíra Soukupa, který se pouští na politickou dráhu, když už jim to v pořadech tak „štymovalo“? Proč brojíme proti kooperaci s Čínou, když zemi draka patří v západní Evropě i USA kdeco? A jak je to s vlastizradou prezidenta? Žádný senátor o této akci před volbami přece nemluvil… Bývalá novinářka a neúspěšná kandidátka na senátorku Lucie Groene v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz si nebere, jak je jejím zvykem, servítky, a komentuje i údajné „vysosání lidí“ z ANO do nové strany List JS. Nepostihne ale odchod sympatizantů k Jaromíru Soukupovi především ČSSD a v určité míře také SPD?

A ještě se pořádají akce na jejich podporu! To nikomu nevadí? Bývalá novinářka upozorňuje na to, co viselo na zdech Kliniky při jejím vyklízení
Foto: archiv L. Groene
Popisek: Lucie Groene

Někteří politici se zdají býti spíše věštci. Věští konec ANO, konec vlády Miloše Zemana, konec komunistů. Co říkáte na tyto „předpovědi z kávové sněmovní a senátní sedliny“?

Přání otcem myšlenky? Špatných věštců k nám denně přes média promlouvá víc než dobrých politiků. Ať raději začnou řešit, co mají. Skoro milion lidí má nebo mělo v České republice na krku exekuce. Platy jsou v mnoha případech poloviční, než jaké jsou potřeba, aby lidé vystačili alespoň od výplaty k výplatě. Ceny stejné nebo dokonce vyšší než za hranicemi. Ani na hypotéku na byt v paneláku většina Čechů nedosáhne. Dřív nebo později jsou v průšvihu, tady žádný kurs finanční gramotnosti nepomůže. Protestovat lidé nemůžou, protože firmy si místo nich nechají pracovní agenturou přivézt náhradníky ze zahraničí. A dámy a pánové řeší hlavně to, jak se jinak než vítězstvím ve volbách zbavit prezidenta, premiéra nebo politických stran, které jim konkurují. A pokud jim ještě zbyde čas, využijí ho raději k posmívání se zdravotnímu stavu Miloše Zemana, což je projev lidského ubožáctví. Hymnu jim složil rádobyzpěvák Hutka. Václav Havel na tom byl zdravotně hodně špatně a to dost dlouho, ale nepamatuji si, že by jeho odpůrci tehdy neustále řešili, kdy zemře, a veřejně se těšili na předčasné volby.

Hrad prý pomáhá jen velkoboháčům, jako je Kellner i Babiš, ale na malé podnikatele si nikdo nikdy údajně nevzpomene – jen když je daňové přiznání nebo lecjaké volby…

Anketa

Podporujete prezidenta USA Donalda J. Trumpa? (anketa od 28.1.2019)

69%
hlasovalo: 4327 lidí
Nic nebrání kritikům řešit od rána do večera problémy malých podnikatelů a především lidí z krajů, kde si je zvolili. Neustále ukazují na Hrad, zatímco jejich lidé po republice na zastupitelstvech zvedají ruce pro prodej naší orné půdy montovnám. Nevadí jim, že ze zchátralých památek se stávají ideální levné ubytovny pro cizince, zvyšuje se kriminalita. Po celé zemi ani nemusíme „pálit mosty“ po dobách před rokem 1989, protože nám padají samy. Tohle jsou problémy, které mají řešit.

Čína má prý u nás zázemí jako předpolí do EU a Rusko zase jako předpolí rozbití EU…

To někdo asi dost zaspal dobu, ne? Čína už dávno žádné předpolí nepotřebuje. V Evropě jsou čínští investoři všude tam, kde chtěli být, a co jim nepatří, pravděpodobně jim brzy patřit bude. Nedávno jsem viděla reportáž s novým čínským majitelem velmi starých a kvalitních francouzských vinic. Vyprávěl, jak on a jeho rodina v průběhu mnoha let trpělivě skupovali jeden zámek s vinicemi za druhým. Koupili všechny, které si už před lety vybrali. Kdo řeší návštěvy našich politiků nebo prezidenta v Číně jako něco neobvyklého, nemá asi vůbec ponětí o reálné situaci. Nebo má, a dělá, že ne. Ve Spojených státech patří čínským investorům tolik firem, že to musí se skřípěním zubů respektovat i Donald Trump. Pochopil, že nemůže vést obchodní válku, když jeho munice patří nepříteli. To strašení Ruskem je něco jako pojem třídní nepřítel v mém dětství. Tedy kdokoliv na koho nějaký soudruh ukázal. EU skončí a Rusko nemusí ani hnout prstem. Položí se díky aroganci, nekončící touze po moci, bezohlednosti a alkoholismu svých představitelů. To pro změnu věštím já.

Jaromír Soukup představil svoji stranu List Jaromíra Soukupa. Může mu to podle vás uškodit při jeho moderování a uvádění plejády televizních show a diskusí s politiky? Nebo jsme si už tak nějak zvykli? A nebude nakonec konkurentem jak SPD, tak ANO?

Jaromíra Soukupa pravděpodobně nic v moderování nezastaví. Ani to, že sám kandiduje. Jako právník ví, kde je hranice, za kterou nesmí. Určitě má tedy nějaký plán a ten nám brzy sdělí z obrazovky svojí televize. Třeba ho na chvíli zastoupí pan Ovčáček, to by potom dávalo jejich společné vystoupení v TV Barrandov smysl. Pan Soukup pravděpodobně získá největší část svých voličů od SPD a ČSSD. Hlavně ty, kteří chtějí změnu programu. Pro ANO je to podle mě spíš výhoda, protože určitá část haterů z řad novinářů i méně úspěšných politiků bude muset stíhat házet bahno na prezidenta, premiéra, SPD a teď ještě na Jaromíra Soukupa. Nebudou toho tolik stíhat a navíc, Jaromír Soukup si už dlouho vede válku s Českou televizí. Na tuhle kampaň se docela těším, protože nedávno vyrazila do boje s Českým rozhlasem také právnička Klára Samková a předpokládám, že ji někde na kandidátce do Evropského parlamentu také najdeme.

Myslíte, že se do nového europarlamentu protlačí bývalý eurokomisař Pavel Telička, dříve za ANO? Nebo uspěje Jaromír Štětina, který se rozešel s „topáckou“ kandidátkou. A co vůbec říkáte těmto dvěma pánům?

Proboha, to snad ne. Na co by nám tam byli? Svoji šanci dostali. Naopak, pokud odtud rychle zmizí, jen se mnoha lidem uleví. I když to asi bude znamenat, že se vyloupnou někde v Praze a budou rozdávat rozumy odtud.

Už se zase hovoří o vlastizradě. Jednak – jak jinak – v souvislosti s aktivitami prezidenta republiky, a pak také s cestou komunistického poslance Vojtěcha Filipa do Číny. Prý zrada národních zájmů, protievropská a protiunijní aktivita… hrůza hrůz… anebo ne?

Před senátními volbami jsem nikoho ze zvolených senátorů neslyšela voličům slibovat, že se po jejich zvolení co nejrychleji pokusí obvinit prezidenta České republiky z vlastizrady. Miloš Zeman získal celkem 2 853 390 hlasů. O tak silném mandátu si můžou nechat zdát především ti neúspěšní zájemci o jeho židli, kterou mu teď tak horlivě podřezávají. Ohledně komunistů je to trochu složitější, protože nám nenápadně vyrostla nová generace tam, kde by je nikdo nečekal. Znárodňování teď říkají demokratizace majetku a ochraně soukromého vlastnictví fetišizace vlastnictví. Naposledy jsem srp a kladivo neviděla na shromáždění KSČM, ale na zdech Kliniky při jejím vyklízení. To nikomu nevadí? Naopak se jich opozice zastává a pořádá akce na jejich podporu. Zatím si říkají jinak, ale, jak se říká, po jejich ovoci je poznáte, ne?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

13:41 „Národ si to konečně uvědomil.“ Vážné zjištění. Jde o volby v ČR

VIDLÁKŮV TÝDEN Že v preferencích stoupají ti, kteří objeli s protivládními akcemi republiku? „Konečn…