Babiš se prý bojí, že dostane od lidí přes držku. Před svými už to i přiznává. Promlouvá bývalý člen ANO

25.07.2019 16:12

POLOČAS HORKÉHO ROKU „Mnoho lidí stále nechápe podstatu prosperity. Ta stojí na pilířích poctivosti, spravedlnosti a pracovitosti. Andrej Babiš, tak jako mnoho jeho předchůdců, brutálně porušil první dvě z těchto tří stěžejních podmínek a opor prosperity společnosti,“ vysvětluje starosta obce Vítějeves, podnikatel a bývalý člen hnutí ANO Petr Havlíček, co se Češi za posledních třicet let nenaučili. Podle něj je nutné, aby o kompetenci rozhodovali kompetentní, nikoli dav nebo politici. Premiéra Andreje Babiše nyní vidí v pozici, kdy se nemůže objevit ani na veřejnosti, protože by ho lidé vypískali. A na vzájemnou diskusi si prý netroufá.

Babiš se prý bojí, že dostane od lidí přes držku. Před svými už to i přiznává. Promlouvá bývalý člen ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Anketa

Chcete, aby byl prezident Zeman sesazen z funkce?

9%
91%
hlasovalo: 35105 lidí

„Jak ČSSD, tak komunisti ve volbách dostali od voličů pořádnou nakládačku a zřejmě jim to nestačilo. Nikdo z nich si neuvědomuje, že jejich voliči odešli k hnutí ANO. Pokud se zaměřím na ČSSD, jejich koaliční vláda byla polibkem smrti, který se jim zřejmě zamlouval natolik, že si ho chtějí zopakovat. Jejich obrovská touha po moci a plném korytě zaslepuje nové vedení do té míry, že jim je lhostejné, kolik lidí z ČSSD do hnutí ANO nalezlo a zřejmě ještě naleze,“ řekl jste mi před více než rokem. Jak to vidíte nyní po 16 měsících vlády hnutí ANO, ČSSD za podpory komunistů? Vládní koalice rozhodně není stabilní. Nyní s ní hýbe výměna ministra kultury. Jak celou situaci vnímáte? A jak vidíte roli prezidenta Miloše Zemana?

Současná vládní krize je pokračováním ČSSD v cestě vlastního sebezničení. Významnou roli v této pro občana dost nepřehledné politické zákulisní tahanici hraje prezident, který jako vždy chce mít poslední slovo. To zásadní, o co v této kauze odvolaného ministra kultury jde, je před veřejností skrýváno. Hamáček by měl vysvětlit, proč odvolává ministra, který podal trestní oznámení na státního zaměstnance podezřelého z nekalostí. Nabízí se otázka: do jakého vosího hnízda si dovolil ministr kultury Staněk píchnout. Občan by očekával, že za takový počin bude předseda strany Hamáček ministra chválit a vyzdvihovat a on ho místo toho za to vyhodí z vlády. To přece nedává žádný smysl. Tady lze jen spekulovat, o jaké tajné zákulisní penězovody vlastně jde. 

Prohlásil jste, že to bude sám premiér Andrej Babiš, kdo sám sebe odstřelí z politické scény, a že na svém sebezničení pracuje velmi intenzivně. „Tečku za jeho politickou kariérou podle mého názoru učiní spravedlnost,“ řekl jste. Poté, co přišel první souhrn auditu z Bruselu a zahájení vyšetřování daňových úniků přes Agrofert a Čapí hnízdo, považujete to za začátek naplňování vašich slov? Bude to stále spravedlnost, podle vás, která učiní tečku za Andrejem Babišem?

I když jsem v oblasti vymahatelnosti práva a spravedlnosti v naší zemi dost skeptický, u Babišových kauz doufám, že se naplní staré české přísloví: kdo s čím zachází, tím také schází. Pokud Babiš tvrdí, že v České republice lze koupit i soudní proces, zřejmě jeho přesvědčení pramení z vlastních zkušeností, které na vzestupu svého impéria zřejmě praktikoval. Pokud má na mysli praktiky někoho jiného, měl by podat na konkrétního pachatele trestní oznámení, to je cesta ke spravedlnosti.

Babiš je dnes v takové situaci, že se nemůže objevit ani na veřejnosti, protože by ho vypískali, tak jako na sletu Sokolů. Netroufne si ani na vzájemnou diskusi, ke které ho vyzývá Milion chvilek pro demokracii. Je to vše výsledek jeho předešlého chování. Vzpomínám si, jak Babiš promlouval na předsednictvu hnutí ANO: „Musíme to tady dát do pořádku, jinak lidé vyjdou na náměstí a dají nám přes držku.“ No a lidé už naplnili Václavák i Letenskou pláň, tak jako v osmašedesátém, kdy komunisti přes držku sice nedostali, ale možná přes ni dostat měli.

Teď Babiš a jeho nohsledi šíří po internetu bludy o tom, že je to všechno zaplacené, aby se ho zbavili ti, na které poukazuje v dřívějších kauzách. Babiš je u vlády již šest let a z mého pohledu neudělal nic zásadního. Jen řve, že všetci kradnú. Asi vychází ze rčení: podle sebe soudím tebe. Nejvýstižněji jeho jednání vystihuje transparent, který se u demonstrantů často objevuje: Všetci kradnú, jen já čerpám. Náš premiér káže vodu a sám pije víno. Pokud by všechny jeho dosavadní kauzy neměly skončit zaslouženým spravedlivým trestem, jsme na cestě k bezpráví. Domnívám se, že čas je na straně pravdy.

Jste bývalým členem hnutí ANO. Máte nějaké informace zevnitř hnutí?

Hnutí drží pohromadě jen peníze. Andrej Babiš jednou prohlásil: „Já jsem ANO.“ A tím jasně definoval jeho zcela nedemokratickou podstatu. Babiš drží hnutí pevně v rukou prostřednictvím ekonomické závislosti, která by bez něho přivodila hnutí okamžitou ekonomickou smrt. Toho si jsou všichni vědomi a poslušně bez reptání nesou svoje nelehké, ale dobře zaplacené břímě, obtěžkané Babišovými kauzami. Drtivá většina lidí, kteří byli ekonomicky nezávislí, z hnutí ANO odešla, na vyšších postech převážně zůstali jen ti, kdo jsou na hnutí ekonomicky závislí. Ve hnutí se šíří sebeklam oligarchické demokracie doprovázené pohrdáním morálkou. Ti, kdo jsou na Babišovi nejzávislejší – nejoddanější, se snaží jeho blížící se konec odvrátit falešnou manipulací, převracením příčin a následků. Uvnitř hnutí neexistuje žádná pozitivní oponentura. Babiš si vynucuje svou podporu nátlakovou metodou přes sociální oblasti, čímž tlačí masy k chybným postojům. Tím hrubě podceňuje inteligenci společnosti, která, až to dříve či později odhalí, se od něj odvrátí.

Letos slavíme 30. výročí od pádu komunismu. Sám jste v rozhovoru uvedl, že premiérem je stíhaný člověk „bez důvěry, bývalý komunista a estébák obviněný z podvodu při čerpání evropských dotací a možná i korunových dluhopisů. Vše se děje ve stínu nedávného výročí Vítězného února. Je to doslova skandál.“ Jak vnímáte, že v rok výročí stojí Babiš v čele české vlády?

Když pominu všechny jeho kauzy, které vyhnaly statisíce lidí na Letenskou pláň, a budu Babiše hodnotit podle ekonomického růstu našeho hospodářství, dá se říci, že se naší zemi daří dobře, ale jen do chvíle, než na stůl položíte srovnání s ostatními zeměmi. Pak už to tak vesele nevypadá. Jen několik příkladů. Průměrná roční mzda ve Švýcarsku – 1 719 700 korun, v Německu – 776 448 korun, v Rakousku 806 768 korun, u nás v ČR to je 288 935 korun. Dluh naší země se nikam významně nepohnul, je stále ve výši 1,7 bilionu, každý občan tedy nese na svých bedrech dluh ve výši cca 162 600 korun. Na bydlení Češi musejí šetřit nejdéle ze všech Evropanů, a to celých jedenáct let.  

Babiš prostřednictvím volebního programu sliboval, že nebude zvyšovat daně, a ejhle, daně z cigaret a z alkoholu pod falešnou zástěrkou péče o zdraví národa se zvedají jako o závod. Další na řadě bude razantní navyšování ceny dálničních známek, které se mají rozšířit i na jedničkové komunikace. EET je další nástroj na výběr daní, který ve své podstatě nepřinesl tolik proklamovaný příjem do státní kasy, ale jen způsobí zánik mnoha malých živností, které na trh přinášejí sice malé, ale velmi potřebné služby obyvatelům. Zajišťovací příkaz, jako brutální nástroj k vymožení daní, byl zneužit k ekonomickému konkurenčnímu boji a stát bude muset v mnoha případech zaplatit způsobené škody poctivým firmám, které půjdou do miliard. Zvýšení daně z hazardu. Místo toho, aby byl hazard zakázán, neboť společnosti nepřináší žádný užitek – ba právě naopak, Babiš si na něm chce vylepšit státní rozpočet.

Nejhorší ekonomickou škodou, kterou Babiš naší zemi způsobil, je nezodpovědné a zcela zbytečné navýšení státních zaměstnanců o čtyřicet tisíc. Teď zastíracím manévrem slibuje jejich snížení. Dělá z lidí doslova voly. A nejhorší na tom je, že mu to stále poměrně velká část důvěřivých voličů, neznalých skutečné reality, stále baští. Jsem dlouholetý starosta a uvítal bych zásadní změny, které by výrazně posílily ekonomiku místních samospráv. Zatím to papaláši za pomoci dotací dělají přesně naopak. Místní samospráva je zavalena byrokracií a byla jí odňata celá řada kompetencí. Místo toho jsou prosazována populistická rozhodnutí, například jízdné pro seniory a studenty zdarma, zrušení karenční doby v nemocnosti, s populistickým záměrem – jen aby nás zase zvolili.

Hlavním ukazatelem vzrůstající prosperity země je pevná koruna, ta se nám ale jaksi zasekla. Je to ten nejzřetelnější indikátor prosperity. Pokud bude koruna zpevňovat, lidé budou bohatnout, to se ale neděje. Proč? Protože z naší práce bohatnou jiné země. Předsedou vlády je Babiš a ten je zodpovědný za prosperitu země, která se však nekoná. 

Co jsme se za těch třicet let ještě nenaučili?

Mnoho lidí stále nechápe podstatu prosperity. Ta stojí na pilířích poctivosti, spravedlnosti a pracovitosti. Babiš, tak jako mnoho jeho předchůdců, brutálně porušil první dvě z těchto tří stěžejních podmínek a opor prosperity společnosti. Komunistům jsme bez trestu odpustili, čtyřicetiletou totalitu hlupáků, která vedla k zaostalosti, a nepoučili jsme se z toho. Dnes Babiš v roli premiéra nafukuje byrokratický aparát, znepříjemňuje a ztěžuje podnikatelské prostředí, nehospodárně přerozděluje výnosy státu a hlavně zvedá daně. Vše, co dělá, je opakem toho, co by jako předseda údajně prosperující země měl dělat – snižovat daňovou zátěž, a ne ji zvyšovat, tedy podporovat rozvoj oblastí přinášejících příjmy státu.

Lidé by měli pochopit, že systém soutěže politických stran je ve své podstatě nedemokratický, neboť podstata samotných stran nemá s pravou demokracií nic společného. Uvedu příklady: hnutí ANO má ve svých stanovách morální kodex a první, kdo ho porušil v nejzákladnějších parametrech, a to hned dvakrát, je předseda Babiš, náš současný premiér. Náš stát má soustavu zákonů a norem, kterými se mají řídit všichni občané, ale pro celou řadu občanů tato pravidla neplatí. Ti, kdo pravidla nedodržují, většinou skončí v base. Někteří politici, zákonodárci také nerespektují tato pravidla. Aby nám to začalo fungovat, je třeba, aby i oni skončili v kriminále, jinak se nic nezmění.  To musí platit i pro premiéra, který si například s pravidly o poskytování dotací nebo daňovou povinností hlavu moc nedělá.

Lidé, kteří nevlastní potřebný morální a znalostní kredit, nemohou vykonávat žádné veřejné funkce. Cesta ke kompetentním, moudrým a slušným lidem vede skrze realizaci činné kompetence, která je tou pravou demokracií v kombinaci se splněním podmínek obsažených v testu pozitivní osobnosti. Pokud lidé nebudou mít možnost využít principy přímé demokracie, přímé volby a průběžného referenda, které by znamenalo okamžitý konec nečestného politika, ale i úředníka při porušení morálky, nepohneme se nikam. Ucházet se o post například zákonodárce by se měl každý sám za sebe, ne se schovat za stranickou legitimaci a využít naše daně na svoji politickou kampaň. To nemá s demokracií nic společného, to je jen vychytralé dojení státu ve vlastní prospěch. 

Komunisté chtějí vyšetřovat zločiny privatizace v 90. letech. Má to smysl z historického hlediska, když jsou skutky promlčeny? A co zločiny komunismu? Propásli jsme správný čas, kdy jsme měli oboje vyšetřit?

Domnívám se, že lidé si přejí, aby právo a morálka fungovaly, ale politické reprezentaci se to jaksi nehodí. Požadavek komunistů vyznívá trochu naprázdno, a hlavně nevěrohodně, neboť jsou to i oni, kdo má máslo na hlavě, a to nejen za zločiny komunismu, ale i za divoká devadesátá léta. Vždyť v Parlamentu sedí celou dobu. V podávání trestních oznámení jim nikdo nebránil. Přesto tak nikdy nečinili. Změnit zákony, které by umožnily potrestání jakýchkoli promlčených zločinů, tedy i těch komunistických, je stále ve hře. Takže komunisté, jen do toho! Očekávám, že mimo jiné podáte návrh zákona na vyšetřování čtyřicetiletého komunistického řádění.

Předseda vlády je bývalý komunista, kterého drží u moci komunistická strana. Volební výsledek umožňuje této partě dělat čistky v celé státní struktuře. Dosazují svoje lidi všude tam, kde se cítí ohrožení. To už tady jednou bylo. Plánované masivní přerozdělování státních výnosů také.

Často slýchám, že demonstrující z pražské Letné nerespektují výsledky voleb a organizátoři nenabízejí řešení. Souhlasíte s tím?

Demonstranti demonstrují především proti lumpárnám Babiše. Výroky o nerespektování výsledku voleb se podobají komunistickým blábolům o demonstracích v roce 1968. Je to neuvěřitelné převracení skutečností. Lidé vyšli na náměstí, protože jsou nespokojeni se současným establishmentem v čele se stíhaným premiérem, to je pravá podstata demonstrací. Je to pravá demokracie, která ohrožuje špatné vládce. Že nenabízí řešení? To je přece nesmysl. Mají jasné požadavky. Odstoupení premiéra, který ztratil morální kredit a svým jednáním diskredituje nejen svoje hnutí, ale především náš stát.   

To, že organizátoři nenabízejí řešení, zaznívá často i směrem k opozici, u níž program Antibabiš nefunguje. Co dělá špatně?

Opozice je v první řadě bezzubá proto, že se z většiny zdiskreditovala v minulosti. ODS, TOP 09, STAN, KDU-ČSL si to prostě u voličů takzvaně podělali, ČSSD jakbysmet. Ti všichni se podíleli na obrovském zadlužení naší země. Komunisté, zaplať pánbůh, vymírají a já doufám, že za pár let po nich neštěkne ani pes. Piráti jsou nová strana a svojí podstatou míří hlavně na mladé. Ještě neměli čas nic pokazit, ale ruku na srdce, podpora kouření marihuany a vítání ekonomických imigrantů svědčí o tom, že mnoho rozumu a moudrosti nepobrali, neboť multikulturalismus je pseudosociální pomatení, které není schopné rozlišit uprchlíka od vetřelce. SPD je opozicí označována za populistické hnutí, ale co je populistického například na přímé demokracii a trestněprávní odpovědnosti všech státních zaměstnanců? Já vám na to odpovím: nic. SPD svým programem ohrožuje současný establishment, to je hlavní důvod jejich cílené dehonestace. 

Lidé říkají, že nemají koho volit, to je ten hlavní problém. Soutěž politických stran za peníze občanů České republiky přestává fungovat. Je třeba přistoupit k jinému systému výběru zástupců lidu, například za pomoci činné kompetence a testů pozitivních osobností. V těchto systémech není prostor na chyby v rozhodování, kdo je kompetentní a kdo ne.

Pokládám vám tuhle otázku opakovaně. Dříve jste v jednom rozhovoru řekl, že u Andreje Babiše „jde o obraz bezohledného, brutálního napadení podnikatelské sféry, která se mu ve volbách vrátí jak bumerang“. Kdy se ten bumerang vrátí? V příštích volbách?

Já v to pevně doufám, ale proces k přímé demokracii, účinné trestněprávní odpovědnosti a hlavně průběžnému referendu, které umožní odstranění jak nekompetentních politiků, tak státních úředníků okamžitě, jak něco spáchají, povede ještě dlouhá cesta plná překážek ze strany současných politických stran. Je třeba nastoupit cestu, kde o kompetenci budou rozhodovat kompetentní, nikoli dav nebo politici. Až se to stane, dostaví se opravdová, tolik očekávaná celonárodní prosperita.
 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězení? To bývá odrazový můstek. Upozornění u kauzy Feri

15:55 Vězení? To bývá odrazový můstek. Upozornění u kauzy Feri

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Kauza Dominika Feriho je komentátorovi nadále podezřelá. „Jakákoli …