Dvě možnosti. Ani jedna se Železnému líbit nebude. Tomáš Vyoral si smlsnul

24.03.2023 15:55 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Není-li Železný labil, pak je s prominutím úplný debil. Bez pardonů,“ hodnotí komentátor Tomáš Vyoral eskapádu moderátora ČT z konce minulého roku. Špetka respektu a pokory by u něj nebyla na škodu, říká. Hodnotil také kauzy ohledně důchodů a ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky. A pokud jde o to, jak vehementě se snaží někteří prezentovat setkání čínského a ruského prezidenta jako prohru Putina, míní: „Tonoucí se stébla chytá.“

Dvě možnosti. Ani jedna se Železnému líbit nebude. Tomáš Vyoral si smlsnul
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Moderátor ČT Jakub Železný na konci roku špatně parkoval na Václavském náměstí. A když ho kvůli tomu popotahovali strážníci, tak byl konfliktní a arogantní, chtěl se podepsat křížkem a kolečkem. Video je ovšem evidentně sestříhané. Myslíte, že byla chyba na straně Železného nebo u městské policie?

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31386 lidí
Nic není černobílé a nerad bych rádoby budoucímu řediteli neobjektivní, nevyvážené a závislé ČT křivdil. Nicméně z toho, co jsem četl, viděl a jak znám labilního egomaniaka Železného, pak mám pocit, že alespoň špetka respektu a pokory by u něj nebyla na škodu. Echt, když se proviní nejedním dopravním přestupkem. Jeho reakce, gestikulace a arogantní a hysterické chování vůči policistům, dle mého subjektivního názoru, vypovídají buď o psychické poruše – tedy možná nastolena špatná medikace antidepresiv – nebo o požití jistých sněžných látek.

Není-li Železný labil, pak je s prominutím úplný debil. Bez pardonů. Můžu si také zaspekulovat, že má možná ještě jeden růžový vnitřní rozpor a jisté smíření se sebou samým by mu třeba ulevilo a upustilo páru. Ale nejsem psycholog, jen snad vnímavý pozorovatel – alespoň myslím. Železného pozdější výmluva na špatný zdravotní stav svého bratra v době tohoto incidentu je pak v tomto ohledu lichá a jen dokládá to, že onen sebestředný jedinec není schopen sebereflexe, omluvy bez příkras a vlastního pokání.

Zdá se, že morální majáky z dobrosery zprivatizované ČT pomalu ale jistě zhasínají. Mňoukající Wollner, bossingová Fridrichová označující ve vysílání vládní oponenty „chcimíry“, hysterický Železný porušující dopravní předpisy a slovně napadající policisty… Ti, kteří nám neustále kážou o morálce, pravdě a lásce, se nakonec sami projevují jako póvl nejhorší morální kategorie.

Ve Francii probíhají masivní protesty, protože obyvatelé nesouhlasí s tím, že by měli chodit do důchodu v 64 letech. Tady ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka ujišťuje, že je proti tomu, aby lidé chodili do důchodu v 68 letech. Jsou Češi realističtější, pokud jde o důchody? Nebo už jsou zvyklí, že protestováním nic nezmění?

Češi především jsou v drtivé většině pokojný národ a protestují v mírném duchu. A pak většina z nich asi tuší, že rozhoduje se v kuloárech, za jejich zády a navzdory jim a nám. Jinak co se Jurečky týká, budu se opět opakovat, ale ne podle slov, ale podle činů poznáte je.

U Jurečky ještě zůstaneme. Bývalý generální ředitel Úřadu práce ČR Najmon si nahrál, co mu ministr říkal, tj. nabízel mu zlatý padák za to, že půjde z funkce dobrovolně. Měl by ministr rezignovat, když evidentně bývalého ředitele v podstatě uplácel?

Zcela nepochybně by v normálním světě měl tenhle kvazi lidovec jít od koryta. Ale jak víme, kapři si rybník sami nevypustí a prasata se dobrovolně koryta také nevzdají. Se vší neúctou k nemalé části těch u koryt.

Putin se sešel s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Zatímco z řad těch, kteří ruskému prezidentovi nemohou přijít na jméno, se ozývá radost nad tím, že měl Putin být v poníženém nebo slabším postavení, z řad těch realističtějších zní obavy, že se USA podařilo něco, čemu se všechny předchozí vlády snažily zabránit, totiž sblížení Ruska a Číny, které zde nebylo v podstatě 60 let. Jak se na toto setkání díváte vy?

Jako na ono sblížení těchto dvou velmocí. Jak se Anglosasové vehementně snaží bezpočet let zamezit sblížení Ruska a Německa, které by je mohlo ohrozit, přiblížili Rusko k Číně. Což pro ně bude v důsledku možná ještě horší. Co se týká radosti nad „poníženým“ postavením Putina před Si, pak tonoucí se stébla chytá.

Mezinárodní trestní soud v Haagu (ICC) vydal zatykač na ruského prezidenta za údajné únosy dětí do Ruska. A americký ministr zahraničí Antony Blinken už vyzývá, aby všechny země, které tento soud uznávají, případně Putina vydaly. Není to pokrytecké, když USA samy ICC neuznávají, Rusko také ne a Ukrajina taktéž?

Samozřejmě že je to pokrytecké, ale na to jsme u takzvaných demokratů kolektivního Západu tak nějak zvyklí. Kážou vodu a pijí to nejdražší šampaňské. Zajímavé, že Mezinárodní trestní soud v Haagu nebyl stejně aktivní v době „humanitárních“ bombardování Vietnamu, Srbska, Iráku, Afghánistánu, Libye, Sýrie a bezpočtu dalších zemí, na jejichž zdroje či území zrovna jestřábi a jejich vazalové dostali chuť. Tedy pardon, které se zrovna rozhodli podemokratštit ve velkém.

Prezident Pavel se setkal s německým prezidentem Steinmeirem a kancléřem Scholzem. A prý zaznělo: „Německo nenechá Českou republiku padnout, pokud jde o dodávky energií.“ Co si myslíte, že to znamená, když Česko u elektřiny sponzoruje Německo a jak nám vláda připomíná, plyn k nám jde z pronajatého terminálu?

Jak jste sám předestřel, další z orwellovských majstrštyků. Letitý německý imperátor chlácholí svého českého vazala, sponzora a levnou montovnu. A předpokládám, že čeští potentáti z politického mainstreamu nadšením tleskají ve stoje podobně jako při inauguraci kariérního komunisty a profesionálního převlékače kabátů soudruha Petra Pavla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Celý svět se nesmírně rychle mění., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepa ov , 24.03.2023 16:22:59
Nejširší na tom je, že k horšímu. Je jaro a nejsme schopni předpovídat, co bude na podzim. Jsem šťastný, že jsem si užil 3/4 života v socialistickém klidu, kdy byl svět ještě normální. Bylo to tím že jsme byli pod vlivem Ruska a ne zločinců USA a VB.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…