Generálmajor se po masakru v Barceloně neudržel: Ti politici tam stáli v němém úžasu. Za co si je platíme? Vyjít do ulic a vypráskat je odsud. A že si máme zvykat? To už je moc!

25.08.2017 10:55

ROZHOVOR „Když jsem viděl fotky z Barcelony, jak tam stojí v tichém úžasu a vidíte v jejich očích směs lítosti a bezradnosti, že nebudou nic dělat, aby se náhodou nějaký chudák imigrant nezfrustroval. Na co tam tito lidé ve svých funkcích jsou? Za co si je platíme? Už bychom měli jít do ulic a normálně je odsud vypráskat,“ říká rezolutně na adresu evropských politických špiček v rozhovoru pro PL.cz generálmajor v záloze Hynek Blaško, který je lídrem SPO ve Středočeském kraji. „Není možné, aby se takto chovali a říkali nám, že si bohužel na takovouto situaci musíme zvykat,“ dodává.

Generálmajor se po masakru v Barceloně neudržel: Ti politici tam stáli v němém úžasu. Za co si je platíme? Vyjít do ulic a vypráskat je odsud. A že si máme zvykat? To už je moc!
Foto: Archiv
Popisek: Španělská vlajka

Evropou nedávno opět otřásly teroristické útoky, tentokrát v Barceloně. Nedlouho poté papež sdělil ve svém poselství, že bezpečnost každého jednoho uprchlíka je více než národní bezpečnost. Co si myslíte vy o tomto jeho názoru?

Že ten člověk už neví, co mluví. To přeci není možný. Stavět zájmy imigrantů nad bezpečnost země. Kde to jsme? Evropská komise chtěla podle původního návrhu, jak teď prosáklo, sebrat všechny zbraně. Kdyby k tomu došlo, tak tenhle pán z nás bude dělat tupé ovce v tom, že já mám sedět doma a čekat, až mi nějaký imigrant vykopne dveře a vyžene mě ven, protože ten barák mu někdo slíbil a je jeho? A já si tedy seberu svých pět švestek a půjdu ven, nebudu se mít jak bránit? No, to snad nemůže nikdo myslet vážně. Evropa už opravdu asi skončila, nebo nevím. Proč po nás chtěli restituce? Aby jim to za 50 let bez odporu předali? Proč dělali ve středověku křížové výpravy k božímu hrobu? Proč se rvali se Saracény? Proč to dělali, když jim teď chceme všechno bez odporu předat? Vše, co dělá Evropu Evropou, čím si prošla za staletí, tak my všechno pustíme z ruky, a oni ať si tady dělají, co chtějí? A máme jim říci – tady to, přátelé, máte? Kam budou chodit babičky, když místo kostela tam bude mešita? 

Po té Barceloně jsme opět viděli mnoho stejných výroků politiků, jak se všichni semkneme, že si nenecháme vzít svoje hodnoty a podobně. Sledujeme naprostou bezradnost politických špiček, nebo vidíte aspoň nějaký posun?

Ne. Vůbec. Když jsem viděl fotky z Barcelony, jak tam stojí v tichém úžasu a vidíte v jejich očích směs lítosti a bezradnosti, že nebudou nic dělat, aby se náhodou nějaký chudák imigrant nezfrustroval. Na co tam tito lidé ve svých funkcích jsou? Za co si je platíme? Už bychom měli jít do ulic a normálně je odsud vypráskat. Neboť není možný, aby se takto chovali. A už vůbec ne, aby si někdo dovolil nám říkat, že si bohužel na takovouto situaci musíme zvykat. To už je opravdu moc.

Anketa

Který volební lídr je vám nejsympatičtější?

hlasovalo: 41475 lidí

Ještě o měsíc dříve než u nás jsou volby v Německu, kde je favoritem CDU/CSU kancléřky Merkelové. Podle výzkumu listu Die Welt migrace není téma německých voleb. Chápete to?

Naprosto to nechápu. Naopak si říkám, že Němci jsou už naprosto někde mimo. Dochází tam k znásilňování, loupení. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tomuhle opravdu nerozumím.

Slovenský premiér Fico prohlásil, že v životním zájmu Slovenska je členství v Evropská unii a že preferuje být v tvrdém jádru Unie více než V4, i když, jak dodává, mu záleží i na dobré spolupráci V4. Je to správný postoj, který by Česko mělo následovat, či nikoliv?

Proč to nazývat tvrdým jádrem? Jde o staré členy Evropského hospodářského společenství. Nevím, kdo z nich si dovoluje říkat, že bude jedno nebo dvourychlostní Evropa. A že my, když nebudeme v tom takzvaně tvrdém jádru, budeme někde na chvostu. Vždyť my jako Česká republika jim přispíváme ročně několik set miliard na to, aby si mohli vydržovat migranty. A Slovensko? Vždyť je to také montovna. Co tam mají za průmysl? Dubnicu nad Váhom a podobně, to všechno položil Havel s takzvanou konverzí zbrojního průmyslu. S velkou slávou se tam nacpali Švédové, Němci a další výrobci zbraní. Fico chce být v tvrdém jádru? Komu leze do zadku? Když se chtěli odtrhnout, tak vyřvávali, že nikdy neměli svoji samostatnost. To, že se budou válet v něčím análním otvoru, to je samostatnost? Je to to samé, jako když byly Horní Uhry. Tak co chtějí? Svět se dočista zbláznil.

Vláda rozhodla o navýšení minimální mzdy a sociální demokraté mají představu, že do pěti let by měla vzrůst až na 16 tisíc. Lubomír Zaorálek dokonce uvedl, že podnikatel, který neumí dobře zaplatit své zaměstnance a který se hroutí ze zvýšení minimální mzdy, je darebák a neměl by podnikat. Jiní sociální demokraté a odboráři říkají, že když máme nevídaný hospodářský růst, musí se zvýšit zaměstnancům platy, protože „kdy jindy už“. Jak se k této věci stavíte vy?

Nejsem ekonom a nevím, co ta minimální mzda vyjadřuje. Má vůbec smysl?


Generálmajor v záloze Hynek Blaško.

Sociální demokraté argumentují, že když zvýší minimální mzdu, tak je to tlak na to, aby se mzdy zvyšovaly celkově...

Celá věc se má asi tak. Je před volbami. Všichni se předhánějí v tom, co kdo komu slíbí a co se stane volebním tahákem. Například sociální demokracie nás všechny podvedla tím, že mluvila o tom, že zdaní církevní restituce. Neudělali nic. Ani o tom nepípli. Kdo jim dneska chce věřit? Kupují si nás tím, že slibují minimální mzdu. Na to jim sere bílý tesák, jak se říká lidově. Je to předvolební tahák. Už bych jim neskočil na špek, jak jsme jim skočili v roce 2013. Ne. Pryč s nimi.

Nastal rozruch kolem policejní žádosti o vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání. Padají výzvy k jeho odstoupení z voleb, Babiš se cítí jako v 50. letech, ANO zpochybňuje vyšetřujícího policistu a internet se baví tím, že Babiš půjde „do tepláků“. Co o tom všem soudíte?

Je to stejná situace jako s Kubiceho zprávou. Tehdy sociální demokracie brečela, že jim tím Kubice podrazil nohy ve volbách. Lidi za Babišem jdou. Pokud bych byl normální, tak po volbách bych jim to spočítal. A v teplácích bych neskončil já. A pokud ano, tak taky spousta dalších. Pan Klaus jim udělil generální pardon. Ale kde jsou ty stovky miliard, co se rozkradly v České republice? A teď někdo perzekvuje tohoto člověka pro 50 milionů? Kdo ví, jestli je to vůbec pravda. A kdo ví, jestli to vůbec shledají jako trestný čin a po volbách to neodloží. Myslím ale, že mnozí z nich se oprávněně bojí. Druhá věc je, že ČSSD Altnerovi nezaplatila jeho dluh, co u něj mají. Tím jdou příkladem. Mám rozhodnutí soudu, kdy dotyčný měl do tří dnů zaplatit. Samozřejmě, že nezaplatil. Vymahatelnost práva – nula. Místo abych měl možnost jít k policistům podat trestní oznámení, tak mi řekli právníci, že policie se s tím nebude zabývat. Kde to jsme? Sociální demokracie také nerespektuje rozhodnutí soudu. A nic se neděje.

Je v naší zemi skutečně ohrožena demokracie, jak tvrdí odpůrci Andreje Babiše? Je důvod bát se, že dopadneme jako Polsko či Maďarsko, kde většina společnosti podporuje Kaczynského a Orbána?

K čemu to tam ale vedlo? Že se v té společnosti konečně začal dělat pořádek. Že přestane to – jak si všichni představují – že demokracie je to, že si můžeme dělat, co chceme, a nikdo na nás nemůže. Ale to pozor. To není demokracie, ale bordel. Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého. Nevím, proč takto řvou. Ale řvou vlastně oprávněně. Protože se bojí, že mají máslo na hlavě a mohl by jim někdo konečně připomenout, že jim spadne do kalhot a budou na něm pěkně hačat. 

Pokud jde o Miloše Zemana, prezidenta republiky, jak pravděpodobné je v tuto chvíli jeho znovuzvolení? Vede si Jiří Drahoš tak dobře, že se skutečně stane prezidentem? Či někdo jiný?

Kdo to je Drahoš? Neznám ho. Viděl jsem tady stánek, u něj dvě znuděná děvčata. Když jsem tam nahlížel, měl jeden podpis. Kdo ho tlačí? Ano, sežene 50 tisíc podpisů. Ale mám dojem, že tím pro něj veškerá sláva končí. Měli jsme prezidenta dramatika, pak ekonoma. Kam jsme to dotáhli? Teď tam máme člověka, kterému aspoň leží na srdci blaho této země v tom, že si sem nebudeme pouštět kdekoho a že se nebudeme před kdekým hrbit. Vůbec se mi nelíbí Drahošovy názory k Evropské unii a migraci. Pokud ho bude někdo volit, ať si ho volí. Je demokracie. Já ho volit stoprocentně nebudu. Není to můj prezident a nikdy nebude. Nejde mi o to, jestli je to pan X, nebo Ypsilon. Jde mi o to, aby ten člověk skutečně dělal to, co říká. A kromě jiného chci, aby mu leželo na srdci blaho této země. Nemusíme furt někomu čnět v zadku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…