Idioti, degenerované vize. Plánovači hovniválské kuličky. Jsou jako Brežněv, pohrdám jimi. Herec Gulyáš nám přiznal, že se mu při záběrech z Bruselu chce zvracet

10.09.2017 8:03

„Ten člověk nemá pud sebezáchovy! Je jako žralok, kterého nakonec harpuny lovců, které ohrožuje, udolají. Je to typický psychopat postrádající sebereflexi nad tím, co páchá ve svém okolí. Prostě blázen!“ říká na konto lídra hnutí ANO a exministra financí Andreje Babiše herec a producent Michal Gulyáš. Ani Angela Merkelová, která obhajuje svůj mandát, nevyšla z jeho zorného úhlu o nic lépe. Zvláště když německému národu sdělila, že „islám patří k Německu a je součástí jeho úspěchu“. „Nepřeložil to někdo špatně? Neřekla náhodou: ‚Islám patří k Německu a já patřím do blázince?‘ Dám tisíc českých korun tomu, kdo frau Merkel přivede do jiného stavu, aby přišla na lepší myšlenky!“ ironizuje herec.

Idioti, degenerované vize. Plánovači hovniválské kuličky. Jsou jako Brežněv, pohrdám jimi. Herec Gulyáš nám přiznal, že se mu při záběrech z Bruselu chce zvracet
Foto: Archiv MG
Popisek: Herec a producent Michal Gulyáš

Ostrá fáze volební kampaně začala v Poslanecké sněmovně na téma vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka. Skončí Babiš do voleb ve vězení? Co si o jeho „kauzách“ myslíte?

Kdyby se začaly prověřovat kauzy mnoha velkopodnikatelů od devadesátých let a logicky by došlo na propojení s politikou, asi bychom všichni děsem umřeli, kolik lidí v tom jede, jaká jména a kolik toho zmizelo či se rozkradlo. Andrej Babiš je ovšem unikátní tím, že už neřídí politiky pro své zájmy, on se stal politikem, aby si své zájmy zajišťoval sám. Já celkem chovám úctu k lidem, kteří dokážou uplatnit své schopnosti a dotáhnou to do nejvyšších pater. Problém je, že Andrej Babiš se nezastavil v posledním patře, ale ani na půdě, což ho nutně dovede k pádu – teď, nebo později. Ten člověk nemá pud sebezáchovy. Je jako žralok, kterého nakonec harpuny lovců, které ohrožuje, udolají. Už jsem to o něm řekl několikrát, říkám to znova: Je to typický psychopat postrádající sebereflexi nad tím, co páchá ve svém okolí. Prostě blázen! Toho jeho Faltýnka nejsem schopen hodnotit, ale vrána k vráně sedá, neboli, spolu kradli, spolu viseli... se říká v pořekadle.

Andrej Babiš stále tvrdí, že v případě Čapího hnízda jde o deset let starou kauzu, účelově vytaženou. Je jeho mluva dobře zvládnutým P.R.? Když si vezmeme dosavadní bilanci působení Babiše v české politice – čím pomohl, čím uškodil? Prospěl naší zemi, nebo neprospěl?

„Promiňte, ale já tu paní zabil před padesáti lety, toho chlapečka před pětačtyřiceti a psa jsem otrávil před dvaceti! To už neplatí! To všechno vodnééés čas ..!“ – Takhle on to vidí? Psychopatickou optikou! – Říkám vám jednoznačně: Žádná časová prominutí by neměla existovat! Na nic! Ať zloděj, podvodník nebo vrah pyká! Benevolentní ustanovení dělají ze zákonů smradlavou břečku! V tomhle státě to za posledních třicet let smrdí jako v žabí stoce. A zloději se tu smějou prostým lidem do obličeje, vytahují se na ně a ještě se jim drze nabízejí k politickému zastupování.

Co Babiš udělal dobře? Sám sobě, to ví on sám. Co tomuto státu? Nevím, ale EET to určitě není! Bezesporu je to pracovitý člověk, tak určitě něco udělal. Jen jsme si toho nestačili všimnout. To horší bylo viditelnější. Ale jinak se kluk rád chlubí cizím peřím – a dělá to „píárově“ tuze pěkně! Já se od počátku jeho pilitické kariéry ptám, co tady vlastně dělá? Jak to, že tu „buduje“ a řídí český stát? S Pánom Bohom, pánko Babiš! Jedinou výhodou je, že si většina rozumných lidí uvědomuje, že tohle sem nepatří. A ti, co si myslí, že nás Babiš, zrovna Babiš (to se směju jako šílenec) zachrání od zlodějů, ti jsou postiženi politickým alzheimerem.

Parlamentní volby už máme takřka přede dveřmi. Už máte jasno v tom, kterou ze stran budete volit? Mnoho lidí totiž říká, že poprvé nemají na výběr... A není kupodivu ani málo těch, kteří tvrdí, že to tady za komunistů nebylo až tak zlé, což koneckonců potvrzují čísla preferencí KSČM. Máte pro to nějaké vysvětlení?

Byla škoda, že při budování socialismu ideologové převálcovali ekonomy. Kdyby se totiž věc dostala do rovnováhy, asi by se podařilo na nějakou dobu vybudovat poměrně slušnou společnost. Chci zdůraznit, že jsem za minulého režimu z politických důvodů nemohl vystudovat to, čím se nakonec většinu života živím.Takže nejsem jejich propagátorem, ale snažím se o objektivní náhled. Dojeli právě na takové chyby. Ale v mnohém, bohužel měli pravdu. Kapitál je skutečně „šelma“, extra „šelma“, když se ho domohou sociopati. Bezohledné budování propasti mezi všeho schopnými a méně schopnými či slušnými lidmi nás nakonec vždycky dovede k oscilaci a napětí – a pak ke střetu.

Kdyby nás komunisti nechali cestovat, pracovat v cizině, dali nám šanci se k věcem řádně vyjádřit, byl by to téměř ráj. Ale jak zaznělo v počátku... ideologové převálcovali ekonomy a k tomu si StB hrála svou vlastní zlou hru. Například Jugoslávie na tom byla stokrát lépe. Jenže my neměli Tita, ale moskevské vlezdoprdeláky. Proč rostou preference KSČM? No protože komunisti, na rozdíl od ostatních pořád říkají totéž – a říkali to i ve chvílích, kdy na ně dopadala nenávist. Na rozdíl od kličkařů se mnohdy hodnotí nezlomnost v názorech.

Jo a ještě jedno, mou generaci komunisti naučili: Tohle je hranice mé země! Sice se za ni blbě dostávalo, ale taky nám sem nelezl kdekterý šunt! Jen se to otevřelo, už by nám sousedi cpali vetřelce do baráků. A nejen sousedi. Máme tu i řadu idiotů, co by přivítali sto tisíc, milion uprchlíků a dali jim žrát z naší vyžrané misky, přičemž své vlastní koryto si dobře chrání.

Komunisti jedou svou stále stejnou notu. Co se kdysi omrzelo, zase jde pomalu do módy. Kapitál je „šelma“ a v českých poměrech zlomyslná „šelma“! Zdůrazňuji, že nejsem ani komunista, ale ani levičák a jen se tak z obláčku koukám na tu lidskou hanbu, podlost a pitomost a píšu si o tom knížky... Zaplať Bůh, naděje je tu ale stále! A naděje, to je síla! Takže „šelma“ bude poražena, nadělají se z ní trofeje a zase se to rozdá lidem  A z toho má ta „šelma“, celosvětová „šelma“ velký vítr. A komunisti stojí se svou starou písní a nedivme se, až zabodují...

Jaké téma bude podle vás největším tahákem těchto voleb? Jsou to politiky stále dokola zmiňované platy, mír ve světě, či bezpečnost Evropy?

Všechno! Ale ti migranti, to bude velké téma. Pokrytci toho budou využívat a jediný, kdo neuhne, bude TOP 09. Jen doufám, že kníže má na Orlíku ubytovnu a vývařovnu a že opičkám udělá, co jim na očích uvidí. Za to jistě dá český národ Topce spoustu hlasů! Majitelé hradů určitě! Platy? To je vždycky vděčné téma. A pokud jde o mír ve světě? Čím může naše země přispět k míru? Že pošle Josefa Švejka rozdrtit Asada, Kom Čong-una, nebo Putina, nebo koho to teď vlastně máme aktuálně za nepřítele?

Podle mnohých Čechů se tak až moc nezměnilo, neboť před rokem 1989 nám poroučela Moskva, teď nám poroučí Brusel. Je to pravda? Co vám osobně nejvíc vadí na EU? Premiér Bohuslav Sobotka chce prý ještě v samém závěru svého mandátu přimknout Česko blíže k EU. Konkrétně chce zajistit naše volné přičlenění k eurozóně, čímž prý dáme najevo, že stojíme o euro. A není ani ojedinělý v této záležitosti. Třeba TOP 09 má otázku blízkého přijetí eura dokonce ve svém volebním programu...

Nedivím se, že si Češi myslí, že nejdřív Moskva, teď Brusel. Co mi má nějaký idiot, který o mé mentalitě nic neví, nařizovat něco, o čem nemá ani páru? Nebo mi něco zakazovat? Co je mi do cizího trouby, plácajícího pátý přes devátý? Já mám svoje problémy a jeho politicky degenerovaná vize je mi... víte kde! Stejně, jako mi tam byl soudruh Brežněv! Všichni jsou to pacienti. Už ty jejich obličeje ... Chce se mi zvracet, když sem tam vidím záběry z toho ohvězdičkovaného vosího hnízda. Občas si dokonce říkám, že zaplatím velké cikánské kapele, ať jim tam zajede udělat tochu rozruchu. Zejména, když sedí v tom velkém modrém sále a tváří se, že tráví polévku ze žiletek. Ti by koukali! Pohrdám jimi. Jsou to užvanění plánovači hovniválské kuličky!

Kdysi jsem byl zastáncem evropské myšlenky, ale mýlil jsem se. Teď jsem propagátorem a nositelem myšlenky návratu útvaru podobného tomu, který zničil před sto lety Trianon. V4 a následné sbližování. Ale prdíci z Bruselu a jejich pomahači, jako je ten francouzský kašpárek Macron, dělají všechno pro to, aby to nevyšlo. Ale ono to výjde. Půjde do kopru ta původně dobrá myšlenka naplňovaná idioty, stejně, jako šla do kopru Moskva se svou RVHP. A dobře jim tak! Radost mít nebudu, protože to bude trochu chaos, ale vlasy si taky nevytrhám, stejně, jako většina lidí. TOP 09 ale bude smutná a její čestný předseda bude smutný z toho, že jeho myšlenka evropského národa skončí v jeho plence. A doufám, že s EU vymře i ta čipová epidemie a myšlenka zrušit hotovost. Nejlépe, kdyby skonala i s nositeli té zločinné myšlenky!

Angela Merkelová obhajuje svůj mandát. Na cestě k tomu sdělila, že „islám patří k Německu a je součástí jeho úspěchu“, zároveň potvrdila, že nelituje svého rozhodnutí z dob migrační krize. Je Merkelová vůdkyní svobodného světa, či je její politika nebezpečná? Přejete si její znovuzvolení?

Nepřeložil to někdo špatně? Neřekla náhodou: „Islám patří k Německu a já patřím do blázince?“ Dám tisíc českých korun tomu, kdo frau Merkel přivede do jiného stavu, aby přišla na lepší myšlenky! Přeji si, aby Německo vedl někdo s vtipem, nadhledem a novou vizí. Asi tam ale takový výběr nebude. Schulz to tedy určitě není!

Česko zasáhla vlna odporu k letáku obchodního řetězce Lidl, který v rámci politiky „žádné náboženské symboly“ odmazal z fotky řeckého kostela kříže. Má pravdu kardinál Dominik Duka, že umazáváním křížů to začíná a strháváním křížů končí? Šlo o správný krok, nebo jen o bouři ve sklenici vody? Připomínám, že mešity Lidl uvedl bez umazávání čehokoliv...

Přestal jsem do Lidlu chodit! A prosím Lidl, aby nechodil za mnou do schránky prostřednictvím svých nevkusných letáčků!

František Ringo Čech, Olga Sommerová, Václav Klaus mladší, Adam Komers, Dana Kuchtová. To jsou některá známá jména lidí, kteří míní kandidovat ve sněmovních volbách. Kdo z nich by českou politiku obohatil, a kdo ne?

Asi František. Znám ho, pět let jsem taky u něho hrál. Jeho divadelní inspicient Béda Maruštík mi vždycky říkal, že jsem v souboru druhej nejhezčí člověk, hned po panu řediteli. Tak já jsem pro Františka, když on je první nejhezčí! Ale vážně. Já vůbec nevím, kdo obohatí politickou scénu. Snad děti. Dvanácti, desetiletý děti, které vystřídají tu prohnilou hromadu. Cítíte to zoufalství, když mám odpovědět seriozně? Mladý Klaus říká věci správně, ale já si nejsem jistý, jestli je to myšleno vážně. Nedávno jsem měl rozhovor na place při natáčení s takovým mladým zvukařem a on mi povídá: „Koho mám volit? Já se v tom neorientuju. Komu mám věřit?“ Chápete, kam to dotáhli? Vidíte, co to je za bezmoc?

Vědci již přes sedmdesát let vizualizují míru nebezpečí jaderné katastrofy, tzv. odpočet soudného dne. Tento ukazatel se letos přiblížil o půl minuty k půlnoci, která znamená zničení světa jadernými zbraněmi. Pomyslný čas na hodinách tedy ukazuje hodnotu 23:58:30. Co dělat s napětím ve světě, které existuje zejména mezi Spojenými státy a Ruskem, jejichž vztahy jsou dle mnohých nebezpečnější a nepředvídatelnější než za studené války? A jak řešit problém Severní Koreje?

Položila jste mi závažnou otázku. Mužeme soudit z toho, co víme ze sdělovacích prostředků, skloubit to s historickým faktem, případně vyslechnout zasvěcené koreanisty. Řeknu pouze jedno. Nevěřím, že bude válka, byť to tak vypadá. Rozpoutal by se konflikt, jaký tu ještě nebyl. Bude to šlamastyka, ale oni to nakonec ujednají. Najdou klíč, jak z toho všichni vyjdou se vzpřímenou hlavou. Co se s tím ale bude dít do budoucna? Možná se Čína rozhodne vzít iniciativu do vlastních rukou. Opatrně podotýkám, nerad bych se mýlil...

Zemřel váš herecký kolega Vladimír Brabec, jehož tvář je spojovaná především s majorem Zemanem. On sám vždy říkal, že se nestydí za tuto roli, ale že mu sebrala jiné herecké příležitosti. V souvislosti s tím si ale vybavuji, jak se na některé herce hrnula zloba a nenávist za to, že v Třiceti případech majora Zemana figurovali. Před pár dny dokonce historik Petr Blažek z Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) na Facebook napsal: „V archivu jsem ještě našel seznam herců, kteří si v seriálu Třicet případů majora Zemana zahráli, někteří dokonce zvládli několik rolí. Opsal jsem ho tehdy z titulků jednotlivých dílů. Napadá mne slovo prezenčka.“ Jde snad o novodobý hon na herce?

Předně: Čest jeho památce! Musím říci, co opakuji vždycky. Herec hraje, když je obsazen. Režim nerežim, je tu pro svou profesi. Že ho politika chytá do lasa, to je bohužel odvěký zápas. Umění je nástroj a politici ho chtějí ovládat. Vladimír Brabec patřil ke generaci velkých herců a Zeman mne osobně bavil. Bylo pár dílů, co jsem viděl jednou a pak už ne, ale na většinu jsem se díval rád. Je mi jedno, co si kdo žvatlá. Žvatlají ti, co nevědí jak to chodilo a chodí...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Olga Böhmová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězení? To bývá odrazový můstek. Upozornění u kauzy Feri

15:55 Vězení? To bývá odrazový můstek. Upozornění u kauzy Feri

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Kauza Dominika Feriho je komentátorovi nadále podezřelá. „Jakákoli …