Jednou nohou v kriminále. „Fialův hnůj“ už dohnal zemědělce

17.04.2024 4:44 | Rozhovor

VIDLÁKŮV TÝDEN Všichni jsme jednou nohou v kriminále a úřady si už došláply na ty zemědělce, kteří v březnu protestovali s traktory v Praze, či dokonce vyklopili hnůj před Úřad vlády. Tvrdí to alespoň moravský zemědělec a bloger Daniel Sterzik, zvaný Vidlák. A zrušený pronájem sálu v Bruselu? To prý on zažil na vlastní kůži i u nás.

Jednou nohou v kriminále. „Fialův hnůj“ už dohnal zemědělce
Foto: Repro X
Popisek: Hnůj před Strakovou akademií

Tak tedy, kupka hnoje stojí v téhle zemi dvacet milionů. Na tolik aspoň vyšla podle toho, co jste psal, zemědělce, kteří šli protestovat proti Fialovi a vyvalili ji před Úřad vlády. Máte nějak zdokumentované, že opravdu přesně ti dotyční dostali tolik na pokutách?
 
Celá skupina těch „zlých“ zemědělců dostala od státních orgánů „flastr“ dohromady za dvacet mega. Samozřejmě to v praxi nevypadalo tak, že by přišel papír, aby zaplatili dvacet milionů za kupku hnoje, ale všechny možné kontroly si u nich podávají dveře, kontrolují nakládání s dotacemi, nacházejí drobná pochybení a za tato pochybení mohou uložit vrácení dotace ve výši jednoho až pětadvaceti procent. A jako náhodou ukládají ty nejvyšší možné sankce, i když jiným zemědělcům za podobné prkotiny ukládali mnohem nižší. 
Takhle to u nás funguje... Nikde není žádný obviňující paragraf. Všechno je zcela v souladu se zákonem a vyhláškami. Všichni jsme si tu rovni. Ale přesto vám mohou udělat opravdu hodně problémů. Když musíte vrátit sedm a půl milionu, se kterými jste počítali, tak to zabolí a zamyslíte se, jestli se vám chce jít revoltovat. Jestli třeba není lepší svoji firmu nějakým Němcům nebo Francouzům rovnou prodat, dokud ještě nejste na huntě a vaše celoživotní práce má ještě nějakou cenu.  
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jaroslav Polansky

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

připomíná to politické procesy jak před válkou za Stalina v Rusku, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepadr , 17.04.2024 8:15:33
nyní banda Petra Fijaly vylosovala po testu na důchodcích, zemědělce a přitvrzuje, kdo bude další?

|  18 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…