Kandidát do Senátu Pavel Matějka: Premiér nesahá Sládkovi ani po podrážky, natož po kotníky

25.09.2016 8:54

EU, za stávající struktury a funkčnosti, nemá šanci na přežití. Je to jen jiný, nový protektorát. A NATO, to již zcela ztratilo důvěryhodnost a poslání obranného paktu, míní Pavel Matějka (SPR-RSČ M.Sládka). Stejně tak je přesvědčen, že přístupové rozhovory s Tureckem musí být ukončeny. ,,Je to jen placení našich likvidátorů.“ Vyjádřil se také k tzv. velké dohodě mimoparlamentních stran, prozradil nám náklady své kampaně, ale i své priority.

Kandidát do Senátu Pavel Matějka: Premiér nesahá Sládkovi ani po podrážky, natož po kotníky
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Kandidát do Senátu Pavel Matějka (SPR-RSČ M.Sládka)

Co očekáváte od následujících voleb, s čím do nich jdete?

Věřím, že si národ uvědomí nutnost omezit moc parlamentních stran a nastolení alespoň částečně morálky a odpovědnosti. A to je důvod, proč jít všichni k volbám a volit neparlamentní strany! Mým hlavním cílem je, nebo by bylo, zrušení Senátu. Senát je nadbytečnou a drahou instituci.

V jaké oblasti se nejvíce identifikujete s programem strany SPRRSČ M. Sládka? Neuvažujete o vstupu do strany? Proč?

Neuvažuji o vstupu do žádné strany. Pokud zde nebude obnovena morálka a to v podobě: Přímé volby – odpovědnost a odvolatelnost politiků. A jako základní pilíř: Všeobecné závazné celostátní referendum! Tento národ, my, jsme svéprávným národem. A zatím ještě dosti inteligentním. Ale při stávajícím školství, nevím na jak dlouho.

Ostře se vymezujete proti parlamentním a vládním stranám. Vadí vám, že nás zavlekly do područí EU a USA. Jak byste ale hodnotil prezidenta, který je naopak kritizován za to, že naši zemi směřuje Východ?

No, pan prezident Miloš Zeman je snad tou úplně poslední pojistkou proti škůdcům, jakým jsou pan Sobotka, Schwarzenberg, Diensbier, Hamáček, a nerad bych opomněl i pana generála Pavla. A je-li zdravý selský rozum a zájem o prosperitu naší země a zachování naší kultury, historie a tradic, projevem obratu na Východ... Pak je mi jedno, kterým směrem ten „východ“ leží, zda na sever, jih nebo západ! Ale vše musí být pro prospěch země a občanů a ne jen zájmem někoho, kdo si na úkor nás, kolonizovaných zemí, dělá jen nástroj laciné pracovní síly k vlastní prosperitě a prospěchu.

Silným hráčem na politické scéně je hnutí ANO, které před třemi roky vstoupilo do politiky jako vítr. Jak byste ho hodnotil? Pro mnohé občany je i podle průzkumů stále velkou nadějí. Čím si to vysvětlujete?

Jejich nepolitickým přístupem k řešení situací – ale bohužel někdy hraničícími se střetem zájmů.

Co je cílem strany SPRRSČ M. Sládka? Jaké konkrétní řešení problémů nabízí?

Ta zásadní shoda je v bodech, již dříve zmíněných.

Nových stran vzniká řada. Nedomníváte se, že pokud by se více nových politických subjektů spojilo, byla by tak větší šance rozbít stávající stranický systém? Jaký má smysl, že například s protiimigrantskou rétorikou a úsilím o vystoupení z EU a NATO jde do voleb několik nových stran?

Byla by to šance. A je velká škoda, že k tzv. „velké dohodě“, ač byly obeslány a osloveny snad všechny strany, spolky, reagovali: HOZK M. Vacka, Republikáni M. Sládka a Patrioti J. Vítka. Ano přesně s touto myšlenkou byla idea té „velké dohody“ i založena. No věřím, že lidé pochopí, kdo opravdu změnu chce, a kdo tato prohlášení a volání po změně používá jen populisticky.

Proč by voliči měli upřednostnit právě SPRRSČ M. Sládka?

Pan Miroslav Sládek ještě dozrál a vyspěl. Nejenže drží stále stejnou linii, ale již tenkrát se v mnohém nemýlil a předpověděl i stávající bídný stav. Je to člověk, který zná, rozumí a umí. Jen je mi líto, že i dnes ještě někteří spoluobčané, ač nejsou obeznámeni s objektivní minulostí pana Sládka, se stále drží mediálních štěků z doby, kdy byl aktivním a činným politikem. Holt, stokrát opakovaná lež se stává pravdou jak je vidět, to stále platí. Ale uvědomme si, že pan Sobotka panu Sládkovi nesahá ani po podrážky, natož po kotníky. Ten, který nepoznal realitu života a práci, ten by ve správě státu neměl mít místo.

Co říkáte na velký projekt Německa a Francie k vytvoření společné evropské armády? Někteří čeští europoslanci i další politikové to považují za zbytečný krok, protože jednotky rychlé reakce, tzv. Battle Groups, už EU vytvořené má, pouze je vůbec nevyužívá, a v jiných aspektech by prý suplovala NATO. Potřebujeme tedy společnou evropskou armádu, jež by zřejmě byla dalším krokem k federalizaci EU, či nikoli? 

Další megalomanský projekt a černá díra. Myslím si, že každá země se především má o svou vlastní bezpečnost starat sama a až poté usilovat a spolupracovat, ale pouze se spřátelenými státy. EU za stávající struktury a funkčnosti, nemá šanci na přežití – je to jen jiný, nový protektorát. A NATO, to již zcela ztratilo důvěryhodnost a poslání obranného paktu. NATO se stalo jen prodlouženou rukou armády USA!

Z Rakouska už zazněla opakovaná prohlášení, že by mělo dojít k definitivnímu ukončení přístupových rozhovorů Turecka k EU. Byl by to správný krok?

Ano, rozhodně. Je to jen placení našich likvidátorů a házení peněz do bezedné díry. Peněz, které tolik chybějí důchodcům, invalidům, našim nemocným, nám občanům. Abychom nemuseli na naše děti sbírat víčka!

Prozradíte nám na závěr, kolik bude stát vaše kampaň?

20 000 Kč kauce, 3000 Kč letáčky, a zatím 5000 Kč benzín!  Tedy cca 28 000 Kč.

Pavel Matějka

  • BPP
  • ZDRAVÝ ROZUM
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kateřina Synková

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…