Kdo to bude? Pavel, Němcová, Pánek? Už se vybírá nástupce Drahoše, všímá si Tomáš Vyoral. A máme favorita

11.10.2019 16:52 | Zprávy

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Liberální voličstvo dostane opět předhozeno několik pěšáků, z nichž na některé bude vsazeno více a na některé méně,“ říká komentátor Tomáš Vyoral k tomu, kdo se může v příští prezidentské volbě pokusit změnit kurz, nastavený prezidentem Milošem Zemanem. „Šedým eminencím je v podstatě jedno, zda se do druhého kola prezidentské volby dostane kariérní komunista Petr Pavel, pozdní disidentka paní Mirka Němcová, agent a ziskovkář Šimon Pánek, slušný stahovač králíků, Topol s gulama nebo Macronův spolužák a obdivovatel Pavel Fischer,“ dodává Vyoral.

Kdo to bude? Pavel, Němcová, Pánek? Už se vybírá nástupce Drahoše, všímá si Tomáš Vyoral. A máme favorita
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Do nekončící debaty o tom, kdo nahradí na Hradě Miloše Zemana, se tento týden zapojil komentátor Martin Fendrych, když čtenářům nabídl svůj pohled na osobu generála Petra Pavla. „Zápaďák, který kdysi býval komunistou,“ píše Fendrych. A dodává, že Petr Pavel je opakem Miloše Zemana. Bude podle vás nakonec liberální voličstvo schopné najít kandidáta, za kterým se bez okolků sjednotí?

Liberální voličstvo dostane opět předhozeno několik pěšáků, z nichž na některé bude vsazeno více a na některé méně. Šedým eminencím je v podstatě jedno, zda se do druhého kola prezidentské volby dostane kariérní komunista Petr Pavel, pozdní disidentka paní Mirka Němcová, agent a ziskovkář Šimon Pánek, slušný stahovač králíků, Topol s gulama nebo Macronův spolužák a obdivovatel Pavel Fischer. Důležité je, aby šlo o spřízněnce eurounijně globalistického, jdoucího na ruku nebo pod ruku EU a USA. Naopak lidé konzervativně smýšlející, vlastenečtí s výhradami k výše zmíněným, musejí být eliminováni. Minimálně jednoho kandidáta určitě lepší lidé – totiž ti, kteří přeceňují sebe a podceňují všechny ostatní – do druhého kola dostanou a tam se už sjednotí.

Kandidátů, které s předstihem oťukávají, mají už teď dost. A Pavel je podle mě zatím nejvýraznější. Ostatně, tuším, že to psal Fendrych, starý Kolář z povedené uvědomělé rodinky, který stál za zrodem slušného Drahoše, již s generálem objíždí republiku v rámci nějakých diskusí. A nevím, zda mladý Kolář už nezadal tesání Pavlovy sochy místo Koněva. Jinak pro mě osobně je Petr Pavel symbolem bezpáteřního kariérismu a troufám si tvrdit, že kdyby se změnila situace, postaví se klidně do čela Turků nebo Číňanů. Nicméně je správně uvědomělý, proklepnutý v NATO, řádně protiruský a jeho navoněný kukuč trochu připomíná Masaryka. Co víc si přát?

Novinář Luboš Xaver Veselý se pustil do křížku s novináři z ČT. Ve svém novém videu odhalil, co se skrývá pod vznešeným názvem „Ústav nezávislé žurnalistiky“. Má jít o instituci bránící nezávislost v médiích, která má ovšem sídlo v zanedbané chalupě v chatové oblasti obce Líšnice a na adrese se nikdo z Ústavu nevyskytuje. Xaver nenašel ani žádnou webovou prezentaci Ústavu, zato však nalezl jeho poměrně zajímavý rozpočet včetně seznamu dárců. Proč se podle vás takovou institucí zaštiťuje redaktorka pořadu Newsroom ČT? 

Protože je ta  instituce v souladu s názorovým směrováním a ideologií redaktorů České televize a poskytuje jim argumenty pro jejich jediné správné vidění reality a nikterak výjimečné dezinformace. Xaver Veselý se ale nedal a věrný skutečnému novinářskému řemeslu, na rozdíl od ideologů z Newsroomu, se podíval jejich zdrojům na zoubek a bodl tak trochu do vosího hnízda, z něhož vyteklo podle očekávání nemálo hnisu. Taky Xaver ČT prokázal službu a poskytl materiál do intelektuálně neblaze známé sebeparodie s názvem To se ví. Doufám, že to uvidíme v příštím díle hned potom, co nám ukáží typickou fake news, kdy před měsícem v údajně přímém prenosu v hlavních zpravodajských Událostech zkušený reportér Jiří Hynek třikrát, opakuji třikrát, označil Andreje Babiše za bývalého premiéra. Bez jakékoliv korekce ve studiu přihlížející Světlany Witowské. Xaver má mou plnou podporu a držím mu všechny pěsti, protože tohle si někteří nedotknutelní asi jen tak líbit nenechají. Pravdu a lásku totiž obdivují pouze foneticky nebo v psané podobě. V realitě je dost štve, protože je většinou paradoxně spíše proti nim. Pravda se totiž neleskne a netřpytí.

V roce 2020 skončí mandát šesti členům současné Rady ČT. Myslíte si, že vláda doplní uvolněná místa v Radě tak, že dojde k převolbě ředitele ČT a k nějakým zásadním změnám? A bude to dobře, nebo špatně?

Jakkoliv jsem většinou ve svých tvrzeních a odhadech odvážný, tady si netroufám odhadovat. Po pravdě ani nevím, kdo v Radě ČT momentálně je. Ale vzhledem k často tendenčnímu zpravodajství prošpikovanému tu propagandou, tu fake news, tu PR pro ekoteroristy či Bambiliony chvilek proti demokracii, soudím, že kdyby tahle rada nebyla, tak asi čert na koze jezdit nebude. To už totiž dávno v redakci zpravodajství a v pořadech jako Newsroom ČT24, 168 hodin, Reportéŕi ČT a Otázky Václava Moravce, jezdí v osobách jejich redaktorů a moderátorů. Ne všech samozřejmě, ale v těch předních a nejviditelnější beze sporu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…