Lež Víta Rakušana. Pravda o médiích. Robert Kotzian o mračnech nad svobodou v ČR

11.02.2024 15:41 | Rozhovor

U českých médií existuje slepota, se kterou mnoho věcí zamlčují, říká právník, politik a analytik Robert Kotzian, autor knihy „Politické neziskovky a jejich boj proti západní civilizaci“. Usvědčuje ministra Rakušana z toho, že za státní peníze vyvěsil na plakát lež. ParlamentnímListům.cz popsal, jak se stahují mračna nad svobodou slova v ČR a jakou roli v tom hraje Brusel a Fialova vláda.

Lež Víta Rakušana. Pravda o médiích. Robert Kotzian o mračnech nad svobodou v ČR
Foto: Archiv RK
Popisek: Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D., politik a právník

Ministr vnitra Vít Rakušan podniká po českých a moravských městech turné s názvem Debaty bez cenzury. Lze to chápat tak, že v zemi jinak funguje cenzura a že pouze při těchto akcích předsedy STAN se může mluvit bez cenzury?

Zdá se mi, že celé toto turné a nová strategie STAN jsou úmyslně vymyšleny tak, aby dráždily odpůrce tohoto hnutí a jeho předsedy Víta Rakušana. A nejen je, ale také koaliční partnery. Odhaduji, že nová komunikační agentura hnutí STAN předem počítala s tím, že reakce odpůrců budou vyvolávat pozornost médií, že budou tématem debat na sociálních sítích a že Vít Rakušan bude středem pozornosti. Zákonitou reakci vyvolalo nové chování politiků STAN i u vládních kolegů. Jmenování „zmocněnce“ pro euro ministra Martina Dvořáka, člena STAN, byl nejspíše promyšlený provokační krok, který do nové strategie STAN zapadá. Účastníci debat v Karviné, Sokolově, Mostě a v jiných městech jsou pro Víta Rakušana jen herci v jeho divadelním představení pro pražské, brněnské a další „kavárny“, kde jsou jeho voliči. Stejnou roli Vít Rakušan přisoudil svým koaličním partnerům.

Může se tedy zdát absurdní, že hlavní vládní zastánce cenzury, eufemisticky nazývané jako boj s dezinformacemi, objíždí republiku pod heslem „Bez cenzury“. Jenže o to právě jde, abychom si kladli tyto zákonité otázky. Aby Vít Rakušan byl středem pozornosti. V médiích, na sociálních sítích, v hospodách a podobně. Čím více odpůrci Víta Rakušana za tyto zjevné rozpory kritizují, tím pevněji se šikují jeho voliči, tím více v něm vidí nebojácného bojovníka proti… a teď si dosaďte nějakou nálepku, která se těm, kdo nejdou s mainstreamem, dává.

Média a sociální sítě fungují v Česku bez cenzury?

Moje odpověď je záporná. Nejde ale jen o obsah, jehož uveřejnění je zabráněno, postihováno nebo který je různě znepřístupňován a potlačován. Mě stejnou měrou trápí to, co médii napsáno a zkoumáno nikdy nebylo, ač by mělo. Trápí mě jednostrannost médií v některých otázkách. Jejich nedívání se některými směry. Jejich dobrovolná nebo podvědomá selektivní slepota.

Paradoxně právě „ministr bez cenzury“ Vít Rakušan byl v otevřeném dopise premiéru Petru Fialovi ke Dni lidských práv označen signatáři za toho, kdo sklouzává k cenzurním praktikám, které mnozí pamatují z doby normalizace, a dokládají to jeho konkrétními snahami o omezování svobody slova. Dá se posoudit, zda za více než dva roky svého fungování udělala vláda, která se hned při svém vzniku přihlásila k odkazu Charty 77, více pro svobodu svých občanů, nebo pro její omezení?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Lež Rakušana??, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 11.02.2024 17:19:29
A jedna???A co lži ostatních ministrů 5ky a vrchního lokaje nutely??? Směšná Tománková dnes x krát napadala Babiše ze lži, když tam má kohokoli z 5ky je tolerantní jako Moravec, kterého kopíruje,a jako on by měla skončit

|  20 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…