Miloš Zeman pro PL: Já také nechci islám v Česku, pane Konvičko. Agresor je ten, kdo napadne nějakou zemi dříve než USA. Američané by mohli vyhynout jak brontosauři

28.06.2015 17:45 | Zprávy

ROZHOVOR Prezident Miloš Zeman poskytl ParlamentnímListům.cz krátce před svým odjezdem na dvoutýdenní dovolenou obsáhlý rozhovor. Vyjádřil se v něm k pátečním teroristickým útokům ve světě a potřebě definitivního zničení Islámského státu. V souvislosti s tímto tématem nám také prozradil, jaká slova pronese na zářijovém Valném shromáždění OSN v New Yorku. Mimoto pohovořil i o protiislámských aktivitách docenta Konvičky a vypořádal se s kritikou z amerického ministerstva zahraničí.

Miloš Zeman pro PL: Já také nechci islám v Česku, pane Konvičko. Agresor je ten, kdo napadne nějakou zemi dříve než USA. Američané by mohli vyhynout jak brontosauři
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman během rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz

Pane prezidente, během jediného dne na třech místech světa v pátek zaútočili teroristé proti civilistům nebo turistům, a to ve Francii, Tunisku a Kuvajtu.

Tyhle útoky mají především demonstrovat sílu Islámského státu, a to bez ohledu na to, jak se jmenuje organizace, která ty útoky dělá. Když jsem byl v Emirátech, korunní princ, který už teď vykonává funkci krále, mi říkal: oni mají střechovou organizaci, která se jmenuje Muslimské bratrstvo. Šéf Al-Káidy je člen Muslimského bratrstva, šéf Tálibánu je člen Muslimského bratrstva… Prostě všichni jsou svým způsobem na jedné lodi.

Takže já vidím Islámský stát jako organizaci, která má mnoho filiálek, ale v zásadě je to pořád jedno a totéž. A teď teroristickými útoky připravují ovládnutí těch zemí. Ať už je to ovládnutí Tuniska, Kuvajtu. Víceméně se jim už podařilo ovládnout Libyi, do jisté míry Jemen, Somálsko, Nigérii, Niger, Mali, Sýrii, Irák, Afghánistán. Vidím to jako pokračující proces toho, čemu jsem na tiskové konferenci říkal metastáze rakoviny, která se jmenuje Islámský stát. A nenechte se mýlit tím, že některé organizace budou tvrdit, že nemají nic společného s Islámským státem. Mají společné to základní, a to je ideologie. Že se rvou o funkce a vliv, to už je druhá věc.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…