Národní prosperita: Nečasův kabinet? Propad našeho státu, úpadek

21.04.2012 8:22

ROZHOVOR ParlamentníListy.cz oslovily mimoparlamentní strany v České republice s dotazy týkajícími se aktuálního dění. Na otázky redakce odpovídá místopředseda Národní prosperity Zbyněk Štěpán.

Národní prosperita: Nečasův kabinet? Propad našeho státu, úpadek
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vláda se vyjadřuje ke krizi vzniklé odtržením Karolíny Peake od Věcí veřejných

Jak na Vás zapůsobila kauza Víta Bárty?

Od počátku vstupu VV do vlády bylo zřejmé, že strany, které ovládají Parlament od devadesátých let, si jakoukoliv novou stranu, která se nějakým způsobem ve volbách vetře mezi ně a naruší jejich "přivlastňovací systém", rychle podrobí a pokud to nevyjde, tak učiní vše pro to, aby takovou novou stranu zkompromitovali a veřejnost přesvědčili, že "jedině oni" jsou ti praví a každý jiný může být jen horší. Nějaký čas jim to s VV vycházelo, ale panu Bártovi zřejmě pozice, kterou se "svou stranou" získal, nestačila a tak spustil něco, co do řádného politického prostředí nepatří. A ne všem "členům" jeho strany to vonělo. A problémy byly na světě.

Jak vnímáte osud Nečasova kabinetu?

Je to jen další vládní kabinet, který se lokajsky vidí v "Evropě" a který se pilně přičiňuje o další propad našeho státu a úpadek našich národů.

Jaký máte názor na iniciativy jako je "Ano 2011" Andreje Babiše či Holešovská výzva?

Obojí míří stejným směrem. Využít naštvanosti lidí a dostat se tak ke korytům. Ale všem těmto "zachráncům" je zcela cizí koncepčnost a jejich výtvorem by byly jen zmatky postavené na liberalistické anarchii.

Souhlasíte s přímou volbou prezidenta?

Přímá volba prezidenta, tak, jak ji protlačuje současná politická reprezentace, je jen šidítko pro lidi. Přímá demokracie může být prospěšná jen tehdy, když přímá volba bude platit od obce až po Hrad! A na Hrad by měla přijít nějaká skutečná osobnost, která by se lokajsky neklaněla před jinými, zejména před EU, ovládanou především Německem a Francií.

Hodláte připravit kandidátky v rámci letošních krajských či senátních voleb?

Zvažujeme to.

Kdo je pro Vás naděje v politice?
 

Mezi těmi, kteří se cpou k moci, zatím nikoho nadějného nevidíme. Spíše naopak.

Jak je na tom Vaše strana s financováním, přibývá, nebo ubývá peněz?

Stále stejně. Naše příjmy pocházejí jen z příspěvků a podpor našich členů a příznivců, v mezích našich stanov a zákonů.

Kolik máte členů a jak je to s jejich nárůstem?

Celkem stabilní počet, který občas poklesne podle toho, jak vládnoucí kruhy pomocí medií lidi zastraší bláboly o nežádoucnosti národního uvědomění, ale vzápětí zase stoupá přílivem těch, kterým již přestává "evropizace naší země" a národní úpadek ladit.

Zavedli byste trest smrti?

To záleží na okolnostech. Pro určité zvláště otřesné zločiny by to možná bylo řešením.

Jaké by byly první tři kroky, pokud byste se stal premiérem?

První krokem každého premiéra by mělo být obsazení ministerských funkcí špičkami příslušného oboru, bez ohledu na politickou orientaci. Ale museli by to být lidé oddaní své vlasti a národu. Druhý krok je otevřený. Otázkou je, v jaké situaci by byla země. Vždyť každým dnem se situace v našem státě mění k horšímu. A krok třetí? Dobře v tomto státě už nefunguje ani jediné odvětví našeho hospodářství a jediná oblast řízení země. Je třeba napravit všechno zlo, které zde bylo napácháno na našich národech nejen před listopadem 1989, ale zejména také za posledních dvacet let! A to bude oříšek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…