Okamurovec ze Semil, který vede válku s tamními Piráty, promluvil. Vše je prý úplně jinak

31.08.2018 21:05

ParlamentníListy.cz před několika dny informovaly o pnutí a konfliktu, ke kterému dochází mezi řadovým členem SPD Tomášem Trojanem a dvojicí kandidujících za Pirátskou stranu, Kateřinou Jínovou a Lukášem Dlouhým v Semilech na Liberecku. Kauzu na internetu odstartovala facebooková stránka Semilský Zpravodaj, jejíž administrátor anonymně nařkl dvojici Pirátů z toho, že byli v minulosti údajně závislí na lehkých drogách a rovněž, že přepadávali lidi na ulici. Stránku mnozí ve městě spojují právě s trafikantem z náměstí, a členem SPD Tomášem Trojanem. Trojan to však odmítá. ParlamentníListy.cz nyní zcela exkluzivně přináší pohled Tomáše Trojana na celý spor

Okamurovec ze Semil, který vede válku s tamními Piráty, promluvil. Vše je prý úplně jinak
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Proč jste na dvojici Jínová, Dlouhý, která kandiduje v komunálních volbách v Semilech do zastupitelstva, vytáhl na facebookové stránce Semilský zpravodaj 7 let starý incident, kdy Vám dlouhý vysklil čelní sklo automobilu? Co jste tím sledoval?

Vytáhl jsem to na ně 20. srpna 2018 na svém soukromém facebookovém profilu a nikde jinde. Zmiňovaný Semilsky zpravodaj je anonymní zpravodajský profil na Facebooku, kde se mnou vytažený kostlivec ze skříně dál rozebíral a začal žít vlastním životem. Jinak by se mě na to doteď nikdo neptal. Za dveřmi máme komunální volby, tak je načase, aby se někteří snaživí kandidáti uměli se svými kostlivci taky náležitě poprat. To víte, u nás extrémistů se tomu říká demokracie. Volič ať poté rozhodne.

Takže Semilský zpravodaj na FB není Váš? Nepíšete to Vy? 

Je to anonymní profil.

Ovšem stránka Semilský zpravodaj je registrována na Vaše jméno a je přitom s FB stránkou Semilský zpravodaj provázána. Jak je to tedy možné??

Je to moje webová stránka.

Proč je Vaše webová stránka Semilský zpravodaj spárována s anonymní FB stránkou Semilský zpravodaj? Proč na ní na svém webu odkazujete?
 
V roce 2011 jsem chtěl Semilský zpravodaj vydávat v Semilech v tištěné verzi a za tímto účelem jsem zpravodaj registroval i na MKČR. Bohužel po incidentu s párkem potrefených Jínovou a Dlouhým jsem neměl již dále zájem dělat komukoliv jeho "zeď nářků". Vždycky když měl někdo nějaký problém, tak své problémy adresoval mě, jako bych já mohl za něčí zpackané životy. Nestálo to za to, a na sociálních sítích už zůstaly jen nějaké anonymní verze ponechány svému osudu. A kupodivu některé fungují víc než dobře. Konkrétně webové stránky zatím nehodlám pouštět. Získává to na hodnotě a nestojí mě to vůbec nic.
 
Co jste myslel oním přepadáním na ulici? Pan Dlouhý tvrdí, že Vám rozmlátil čelní sklo u auta, protože mu zřejmě ruply nervy kvůli tomu, co jste v té době údajně psal Vy konkrétně na Facebooku o jeho těhotné přítelkyni……

O přepadání nevím nic, psal jsem o přepadení, kterého jsem byl účasten a vypovídal na policii. Pamatuji, že o jeho přítelkyni hodně psali lidé na sociální síti a pan Dlouhý si vzal do hlavy, že to všechno píšu já. Mám se snad hádat se schizofrenikem, který za každým rohem vidí čerta? Že to může skončit přepadením, to mě vůbec nenapadlo. Myslím, že oba tito Pirátští lídři jsou nebezpeční psychopaté a neměli by usilovat o žádnou veřejnou funkci. Svým současným přístupem k celé kauze to jenom dokazují.

Vy jste je ale v tom příspěvku nařkl i ze závislosti na lehkých drogách. Kateřina Jínová naší redakci přiznala, že zkusila marihuanu. To ale není v případě Pirátů nic překvapivého. Chtějí tuto drogu legalizovat, spousta z nich neskrývá, že marihuanu konzumuje. Nemáte pocit, že jste tímto trochu přestřelil, když z nich děláte na internetu narkomany? 

Také jsem pro legalizaci v rozumné míře, ale to asi není téma této otázky. Podstatné je, že nepřepadávám lidi na ulici a nechovám se jako zfetovaný či opilý. Pokud bych se choval jako Piráti Jínová s Dlouhým, nesměl bych se divit, že mě pak lidé budou mít za feťáka. Každý za své jednání odpovídá. 

Jste členem SPD. Je pravda, že jste předtím usiloval o vstup do pirátské strany, která Vás ale odmítla? 

Usiloval jsem o vstup prakticky do všech politických stran. Piráti jsou jen komická kapka v moři, kde jsem to testoval. Jinak nepoznáte, jak to v té které straně funguje. Nevstoupím přeci do strany, kterou si předem neprověřím. Stranický program vám sesmolí kdejaký průměrný marketér, ale lidi nevyrobí. V SPD jsou lidé terčem permanentní mainstreamové šikany a mají úplně jiné základy. Tady na žádné svazáky nenarazíte, takže mi to nakonec víc sedlo v SPD. A jestli je to pro Piráty taková rána, tak sorry jako. 

Piráti tvrdí, že tomu tak bylo….

Také tvrdím, že to tak bylo. A divil bych se, kdyby to bylo jinak, když jsem před tím poslal Ivana Bartoše do háje. Diskuse s ním byla jak diskuse s neandrtálcem. Ten člověk je v politice jenom kvůli svému životnímu stylu.

Aktuálně jste tedy v SPD. Jste člen nebo jen člen čekatel?

Jsem členem SPD. 

Proč strana, které jste členem, nepostavila v Semilech kandidátku?

Protože v Semilech s SPD letos teprve začínáme. První zájemci o semilskou SPD se již hlásí, ale proces přijímaní nových členů není až zas tak rychlý. Někdy to trvá i víc jak půl roku.

Mluvil jste o této možnosti s předsedou SPD Okamurou? Že byste hypoteticky kandidátku sestavoval a vedl?

Ne

Nepřemýšlel jste nikdy o tom, že byste se s Jínovou a Dlouhým třeba udobřil? Že byste na vaše rozepře zapomněli?

Přemýšlel, samozřejmě. Dokonce jsem jim poslal příspěvek na transparentní účet jejich neziskovky KSSF, která pořádala v Semilech jednu veřejnou kulturní akci. Pirátka Jínová mi však odpověděla, že o mou podporu nestojí a příspěvek mi s díky vrátila. Pak už mi kvůli tomu jen nadávali. Takže přemýšlím dál, ale marně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…