Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

16.04.2024 17:30 | Rozhovor

„Česká republika, ale postupně i další země, jsou zatahovány do konfliktu na Ukrajině,“ říká předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR a expert Trikolory pro sociální oblast Václav Krása. Ten uznává, že Rusko je agresor, i když se už podle jeho názoru neuvádí, co tomuto napadení předcházelo. A ptá se, zda jsou voliči skutečně srozuměni s tak masivní podporou války, když byli vládní politici zvoleni ještě před jejím vypuknutím.

Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost
Foto: Jan Šafařík
Popisek: Výcvik ukrajinských vojáků

Na svém facebookovém profilu v nejnovější „rubrice“ Co týden dal hodnotíte mimo jiné prezidentské volby na Slovensku. Co tedy na výsledky říkáte a co říkáte na reakci druhého kandidáta, pana Korčoka?

Výsledek volby prezidenta Slovenska mě trochu překvapil, protože mediální výstupy mírně preferovaly pana Ivana Korčoka. Ukázalo se, že u většiny novinářů se jednalo spíše o přání než o skutečnou analýzu postavení obou kandidátů, protože pan Peter Pellegriny nakonec zvítězil poměrně přesvědčivě. Já osobně jsem si přál vítězství pana Petera Pellegrinyho, protože jeho pohled na dění v Evropě je realistický a vychází z přesvědčení, že představitelé státu mají za úkol v prvé řadě hájit zájmy své země a svých občanů. Až poté by měl jejich zájem být nasměrován na globální politiku, ale vždy s ohledem na prospěch vlastní země. Sledoval jsem vyhlašování výsledků voleb až do konce a vystoupení pana Ivana Korčoka považuji za nepřijatelné pro špičkového politika. Myslím si, že pan Ivan Korčok si tímto vystoupením zavřel cestu do další politické kariéry. Alespoň pro mě by už nikdy nebyl důvěryhodným politikem. Napadat právě zvoleného nového prezidenta své země je něco, co se prostě nedělá.

Podívejme se i na reakce našich vládních politiků, jako například poslanec Pospíšil, senátorka Němcová… a dalších. Jaké z nich Vás zaujaly a proč?

Vyjádření některých vládních politiků, konkrétně pana poslance Pospíšila nebo paní senátorky Němcové, mě nijak nezaujaly, pouze mi potvrdily to, že jsou to lidé, kteří by neměli zastupovat občany této země, protože vyjadřují názory, které naší zemi škodí. My nemáme žádné právo napadat výsledek voleb v jiné zemi a už vůbec nemají tito podivní politici mluvit urážlivě o představitelích jiného státu. Se Slovenskem jsme přirozeně spjati, protože jsme prožili společnou cestu. Jazyk je natolik podobný, že si bez problémů rozumíme, a protože žijeme ve stejné geografické oblasti, tak máme i podobné problémy. Poškozování našich vzájemných vztahů je neodpustitelné a já věřím, že po příštích volbách do Poslanecké sněmovny dojde k návratu k normálním vztahům se Slovenskem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: David Hora

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Válčení s Ruskem podporují zdejší "lepšolidi" a věrchuška, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 17.04.2024 11:31:27
"Lepšolidi" válčení s Ruskem podporují (hlavně hubou) proto, že naivně považují končící dominanci Západu za záruku toho, že nebudou muset bručet a vracet to, co drze nakradli ze státního a družstevního v divokých devadesátkách (rychlokvašení zbohatlíci) nebo proto, že vždy šilhali na Západ a zamrzli v čase a ve vzpomínkách (manažeři, umělci, někteří vědci a další intelektuálové), příslušníci věrchušky to zase mají jako základní podmínku výkonu svých dobře placených funkcí a někteří mají dokonce i velké zisky z provizí za podpisy na objednávkách smrtícího válečného harampádí od západních zbrojařských koncernů.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…