Paní Michaláková nás vodí za nos, myslí si Jeroným Klimeš. A sděluje: Dnešní děti nebaví práce, učení, nic. Hrozí zhroucení populace

23.02.2015 7:44 | Zprávy

ROZHOVOR Jeroným Klimeš je klinický psycholog a katolík. Hlavně je ale člověk, který se nebojí vybočit z řady a říkat i názory, které mu nepřinesou pochvalu, ale naopak vyvolají někdy až nenávist. S ParlamentnímiListy.cz si povídal na téma rozvodů, péče o děti, ztráty dětí a vyrovnávání se s tím, ale též o generacích minulých i budoucích.

Paní Michaláková nás vodí za nos, myslí si Jeroným Klimeš. A sděluje: Dnešní děti nebaví práce, učení, nic. Hrozí zhroucení populace
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná třída, ilustrační foto

Pane Klimeši, hned na začátku se musím zeptat. Přišly vám nějaké odezvy na váš výrok ohledně Evy Michalákové, který jste nedávno pronesl i v reakci pro článek pro ParlamentníListy.cz?

Takové věty bez odezvy nezůstávají. Jako vždy, objevují se dva druhy emailů. Jedni pisatelé říkají: „Je to profesionální a konečně to někdo řekl tak fundovaně.“ Druhá část emailů je ve stylu: Ty debile… Prostě tyto názory hýbou společností. Když je člověk neřekne, zůstane s nimi sám v ústraní a může pak případně posílat podobné emaily těm, kteří to za něj „moc krásně řekli“.

Takže se nedomníváte, že byste byl osamělý v tom názoru, který jste pronesl?

U paní Michalákové se jak politici, tak i odborná veřejnost bojí říci nahlas to, co si myslí. Problém není v tom, že Klimeš mluví, ale že mlčí ti, kteří by mluvit měli. Navíc je jasné, že je ve hře ještě něco víc, než že ty děti byly matce odebrány.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…