Petr Hannig: Zemana může v prezidentské volbě porazit fakticky jedině...

01.03.2017 17:58

ROZHOVOR "Miloše Zemana může porazit fakticky jedině samostatný kandidát ANO. Neboť voliči obou subjektů jsou totožní," myslí si v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Petr Hannig, předseda Strany zdravého rozumu. "Bohužel Andrej Babiš, pokud usoudí, že už Miloše Zemana nepotřebuje, nebude mít nejmenší skrupule ho podrazit formou postavení vlastního kandidáta Martina Stropnického. Což po přesvědčivě vyhraných parlamentních volbách zřejmě udělá. Pokud bude výsledek ANO takový, že bude prezidenta po povolebním vyjednávání potřebovat, to znamená ne oslnivý, samostatného kandidáta nepostaví," vysvětlil.

Petr Hannig: Zemana může v prezidentské volbě porazit fakticky jedině...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hannig

Jak hodnotíte dosavadní činnost prezidenta Zemana? Předpokládám, že ho pochválíte za přístup k mezinárodnímu terorismu či ilegální migraci....    

Zvláště na poli zásadového postoje k mezinárodnímu terorismu a ilegální imigrace hodnotím dosavadní činnost prezidenta Miloš Zemane na jedničku s hvězdičkou.

Je něco výrazného, co byste mu vytknul?

Škoda, že některá slovní vyjádření neslučitelná se slovníkem hlavy státu ho připravila o ještě širší podporu občanů, i když jevy, kterých se týkala, byly hodné odsudku. Ovšem jiná slova by byla pro mnohé občany, zvláště ženy, mnohem přijatelnější. 

Pokud bude kandidovat, což se předpokládá, bude favoritem dalších prezidentských voleb. Podpoříte ho v tom případě a proč?

Ano, podpořím. 

Anketa

Zaznamenali jste zdražení potravin?

3%
hlasovalo: 6971 lidí

Je někdo podle vás, kdo může Zemana porazit? Jak vidíte jeho protikandidáty? Mluví se hlavně o Michalu Horáčkovi či Jiřím Drahošovi....

Miloše Zemana může porazit fakticky jedině samostatný kandidát ANO. Neboť voliči obou subjektů jsou totožní.

Jak se podle vás zachová ČSSD? Postaví proti němu protikandidáta?

Ať ČSSD Miloše Zemana podpoří či nepodpoří, nebude to mít vliv na volbu Miloše Zemana. Bude to mít ovšem vliv na volbu ČSSD, a to v případě nepodpory vysoce negativní.

Mluví se o pragmatickém spojenectví Zeman Babiš. Je to opravdu tak?

Bohužel Andrej Babiš, pokud usoudí, že už Miloše Zemana nepotřebuje, nebude mít nejmenší skrupule ho podrazit formou postavení vlastního kandidáta Martina Stropnického. Což po přesvědčivě vyhraných parlamentních volbách zřejmě udělá. Pokud bude výsledek ANO takový, že bude prezidenta po povolebním vyjednávání potřebovat, to znamená ne oslnivý, samostatného kandidáta nepostaví. To by měli mít na mysli příznivci Miloše Zemana, při rozhodování, koho volit ve volbách do Poslanecké sněmovny. My (Strana zdravého rozumu) dáváme s několika dalšími stranami, které jsou nakloněny jasnému postoji Miloše Zemana k řešení ilegální imigrace volební subjekt ROZUMNÍ (protože rozumné je spojovat se pod společnou myšlenkou). Myslíme si, že není možné drobit tuto vlasteneckou frontu a je nám hluboce líto, že některé politické osobnosti nechápou systém tzv. Svatoplukových prutů a mají spíše na mysli to své "a já sám vždycky sám". Kdo to je, nechť si čtenář dosadí sám.  

V mezinárodní politice Miloš Zeman tvrdí, že má dobré vztahy s čínským, ruským a teď možná i s americkým prezidentem. Je to opravdu tak? Je prezident Zeman úspěšný v zahraniční politice?

Hospodářsky rozhodně. Jenom nejsem příznivec toho, aby byly zahraniční firmy všelijakými pobídkami upřednostňovány před našimi, ať už se to týká firem ze Západu či Východu.

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

18:59 Pochopte, senioři, vy také musíte přispívat na zbraně. Profesor Keller a vládní nesmysly

„Pokus o logickou argumentaci se stává pro příslušné orgány indicií, že možná pracujete pro cizí záj…