Petr Štěpánek: ČT je hlavní škůdce národa. Ať si pindají, my dobře víme, že je to opačně, myslí si lidé. Ukrajinizace naší politiky

15.12.2015 10:52 | Zprávy

ROK 2015 - A CO DÁL? Evropě vládnou šílenci a u nás eurobolševici, kteří přebrali manýry někdejších komunistů. Předstírají, že jsou demokraté, což jim ale vydrží pouze do doby, pokud je po jejich a pokud vyhrávají jejich favorité. Tak hodnotí hudebník a politický glosátor Petr Štěpánek politickou situaci poslední doby. Bývalý dlouholetý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání rovněž tvrdí, že z České televize se stal hlavní škůdce českého národa a na tématu migrace je to zvláště patrné.

Petr Štěpánek: ČT je hlavní škůdce národa. Ať si pindají, my dobře víme, že je to opačně, myslí si lidé. Ukrajinizace naší politiky
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Petr Štěpánek, hudebník, spisovatel, v letech 1994 až 2006 člen a místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Končící rok byl ve znamení masové nelegální migrace do Evropy, občanské války na Ukrajině, řecké krize i teroristických útoků. Stal se podle vás něčím z toho přelomovým?

Končící rok bych nazval rokem odpojení. Ten jev sice už nastal dříve, ale nyní nabírá na obrátkách. Mám na mysli masové odpojení občanů od politických i mediálních (j)elit. Obrovské procento lidí přestává brát ty nahoře i ty na obrazovce vážně: „Ať si pindají, vždyť my víme, že všechno je přesně obráceně, než nám říkají.“ A to vše v době, kdy existuje zvýšená poptávka po informacích. Naštěstí je tu internet, který poskytuje alternativní informační zdroje.

Tématem číslo jedna se stala migrační krize. V čem vidíte selhání evropských elit a lze vůbec některý z jejich nápadů – povinné kvóty, tři miliardy eur pro Turecko a podobně – považovat alespoň za náznak řešení?

Evropě vládnou šílenci. Kdybyste se o vlastní dům starali tak, jak se tihle tragédi starají o náš kontinent, za chvíli nebudete mít kde bydlet. Buď vás v domě bude moc a přišedší vám vaše domácí pořádky obrátí naruby, nebo vám váš dům prostě vybydlí. Nemá cenu vypichovat jednotlivosti. Vše, co eurounijní politici udělali, je špatně. A pokud snad něco zcela výjimečně udělali dobře, bylo to zoufale pozdě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…