Poradce čtyř premiérů zcela nekorektně: Pomoc uprchlíkům? Nenechte se vysmát. Mladé holky slyšely, že Arabové mají velké penisy, takže...

21.01.2017 11:08

ROZHOVOR Pojem pravice a levice pro evropskou současnost nevyhovuje. Třeba Alternativa pro Německo začíná být velmi silná. Je trochu nahnědlá, ale Němci se budou orientovat hlavně podle dalších útoků Islámského státu. Poradce několika československých komunistických premiérů a významný politický analytik Jaromír Sedlák opět rozebírá pro ParlamentníListy.cz situaci ve světě – a není to moc optimistické.

Poradce čtyř premiérů zcela nekorektně: Pomoc uprchlíkům? Nenechte se vysmát. Mladé holky slyšely, že Arabové mají velké penisy, takže...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V calaiské džungli

Donald Trump byl inaugurován. Nicméně, co si myslíte o hacknutých mailech Hillary Clintonové, na jejichž základě by mohla být obviněna z korupce, ale americká média stále spekulují o tom, jestli jimi ruští hackeři, potažmo Vladimir Putin, neovlivnili americké prezidentské volby?          

Putin by byl úplný vůl, aby se o to nepokusil. Podle mě to udělal, ale nevím, do jaké míry za to může. Pokud jde o Trumpa, tak ten pochopitelně lže. Copak může přiznat, že vyhrál volby díky Moskvě? Mimochodem Hillary dostala o tři miliony hlasů víc, než při normálním sčítání. Kdyby nebyl ten zjebanej americkej způsob volitelů a být tam volby jako u nás, tak by byla Clintonová prezidentkou.

Ale já si myslím, že je Clintonová tak zblblá chtíčem peněz, Wall Streetem a tak dále, že by to nebyla dobrá volba. Má volba je shodná s Janem Kavanem. Kdyby demokraté nebyli blbci, volili Bernieho Sanderse. Ten by Trumpa porazil a byl by dobrým prezidentem.

Nebyl Bernie Sanders pro Američany moc doleva? Vždyť si zažili „hon na čarodějnice“ za senátora Josepha McCarthyho...

Je to tak. Sanders by byl, vzhledem k jeho názorům, v Evropě normální levicový střed, normální sociální demokrat. Ta posraná Amerika vyhecovaná za celá desetiletí nejen „mccarthismem“, ale vůbec celou jejich propagandou, se úplně třese strachy dotknout se něčeho evropského. Bojí se evropanství, bojí se evropského sociálního zabezpečení, bojí se Skandinávie. Ano, tam se projevuje jejich pitomý fanatismus, kdy Sanderse, který není komunista a nikdy jím být nechtěl, vyšachovali. Přitom po volbách už několikrát jasně naznačili, že udělali blbost. Dnes už jsou demokraté tak daleko, že to přiznávají.

Někteří říkali, aby tam tu Hillary nedávali, že je profláknutá. Dostávala vysoké honoráře za nic. Wall Street vsadil na Hillary, ale prohrál.

Jak je na tom Evropa? Začnou některé důležité volby. Půjde víc doleva, anebo doprava?

Pojem pravice a levice pro evropskou současnost nevyhovuje. Třeba Alternativa pro Německo začíná být velmi silná. Je trochu nahnědlá, ale Němci se budou orientovat hlavně podle dalších útoků Islámského státu. A ne, že nebudou. A těch útoků bude přibývat. Polsko, Portugalsko, znovu Španělsko a Francie. A možná se to dostane i k nám.

Co se stane na konci Islámského státu?

Zásadní chybou je, že se tomu říká Islámský stát. Nejde totiž o žádný stát, ale o mezinárodní hnutí. Je to primitivní a perverzní protest stamilionů lidí proti ostatním. Věří svým elitám až za hrob a jiné elity jim ještě pomáhají. S Angelou Merkelovou jdeme do pekla. Volby by možná ještě vyhrála, ale až přijde další a ještě silnější vlna uprchlíků, tak už to nedá. Islamisté se trochu podobají komunistické internacionále. Až to v Sýrii rozbombardují, tak se jenom přeskupí a budou pokračovat. Vždyť už se dostali i do Jižní Ameriky.

V Severní Americe navíc přestávají mít chuť hrát si na světového četníka. Politolog Francis Fukuyama měl velmi zajímavý článek ve Foreign Affairs. Napsal v něm, že sedmdesát procent Američanů už toho má plné zuby a nechtějí, aby se jejich země snažila hlídat svět. Je to pohled zdola. Politici se ještě nepoučili, ale národ už nechce posílat dcery a syny bojovat někam do prdele, teď třeba do Sýrie.

Do jaké míry to zahýbe Evropskou unií?

V Německu se jim to vymyká z rukou. Mají tam spousty lidí, co ve městech bloumají bez papírů. Až se to vyhrotí, nastane peklo. V Nizozemí a Belgii jsou celé čtvrti a některá území v rukou muslimů, často i dost radikálních. Problémy mohou nastat v Rakousku a Itálii. Vždyť na jaře se jim tam povalí další miliony migrantů, což vyvolá protitlak. Politici jako Marine Le Penová či Beppe Grillo a jejich strany posílí .

A pomoc uprchlíkům? Nenechte se vysmát. Opět na rovinu říkám, že některé mladé holky slyšely, že Arabové mají velké penisy, takže jedou do Řecka a Itálie v naději, že si konečně pořádně zašoustají.

Taková slova by v některých médiích neprošla. Jak vnímáte nově vzniklý útvar proti dezinformacím při Ministerstvu vnitra?     

Je to otázka míry. Kdysi jsem měl možnost nahlédnout do systému cenzury, která existovala za minulého režimu. Něco takového bych si nepřál. Tehdy bylo typické, že cokoliv bylo sympatického na Západě, tak se to pohanělo, a vše špatné v sovětském bloku se malovalo na růžovo. Bránilo se tomu, aby se občané dověděli klady Západu a zápory Východu.

Je pravda, že když někdo vypustí naprostou hovadinu, která má tendenci se šířit, tak by to mělo být uvedeno na pravou míru. Nicméně, kdo bude určovat, co je a co není propaganda? Nakonec jsem tedy nucen souhlasit s prezidentem Zemanem, který se staví proti tomuto útvaru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…