Primář zúčtoval: Nad „chvilkaři“ hýkali blahem, teď ti samí zuří. A Pekarová, Sněmovnu na dva stupně a běžte někam!

01.10.2022 9:37 | Rozhovor

„Neskutečně si vážím slušných řadových obyčejných lidí, když oni se zvednou a někam jdou. Naši politici by si měli vážit toho, že se drtivá většina z nich tam zatím chová slušně. Je smutné, kdy titíž, kteří hýkali blahem, když Milion chvilek dostal na Letnou několik set tisíc lidí proti bývalému premiérovi Babišovi, teď zuří, všímá si primář interny na Bulovce a bývalý poslanec Jiří Koskuba.

Primář zúčtoval: Nad „chvilkaři“ hýkali blahem, teď ti samí zuří. A Pekarová, Sněmovnu na dva stupně a běžte někam!
Foto: Archiv JK
Popisek: Primář a bývalý poslanec Jiří Koskuba

Jak se díváte na nařízení vlády ohledně teplot v místnostech. Například v kancelářích, kde se většinou sedí, má být osmnáct stupňů. Pokladní, které také většinou sedí, mají být v 16 stupních...Není toto zahrávání si se zdravím? 
 
Pokud vím, tak máme vládu i parlament plnou odborníků, a ti očividně rozumí úplně všemu. Předpokládám, že stejně tak v uvozovkách geniální lidi jako paní předsedkyně Poslanecké sněmovny asi vědí, co dělají. Pokud pokladní, které, pokud vím, sedí, mají být v šestnácti stupních, budou muset být oblečené v modelu a la Markéta Pekarová Adamová, to znamená v několika svetrech. Pak se konkrétní čísla bezpochyby ukáží v pracovní neschopnosti, která vzhledem k tomu, jak je systém nastaven, opět zatíží jejich zaměstnavatele, protože v počátku pracovní neschopnost nese na svých bedrech zaměstnavatel. Na ně dopadne zřejmě i další rána v plošné zvýšené pracovní neschopnosti. Ať paní Pekarová dá pokyn, ať ušetří energii, zhasnou, temperujou Sněmovnu na dva stupně a jdou všichni někam a ať se vrátí až po nových volbách. Bylo by to nejúspornější opatření, co by pro nás mohli udělat. Někdo tu řval, že dá Česko do pořádku. Podařil se mu pravý opak. To už nelze nevidět.  
 
I já jsem zaznamenal názor, že v dřívějších dobách se vytápělo na podstatně méně. Bylo to tak. Géniové, kteří na toto poukazují, zapomněli zřejmě na jeden fakt. V té době se vytápělo na tuhá paliva a vždy uvnitř bytu, pracoviště byl zdroj sálavého tepla. To znamená v případě tělesného diskomfortu jste se přesunuli k tomuto sálavému zdroji a alespoň na potřebnou chvíli jste měli možnost své tělo ohřát. Což za situace, kdy vytápíme centrálně, možné není.
 
 
Zaslechl jsem už teď, že někde je lidem zima v práci, ba jsou i nemocní. Jak je tomu u vás v nemocnici?
 
Naše nemocnice se zatím chová normálně, je to tu k přežití. Ale měli jsme zde chvíli technické problémy s centrálním vytápěním, v pracovně jsem měl 17 stupňů. Pokud neděláte fyzickou práci, tak to opravdu bez obleku jako noční hlídka na lodi u Antarktidy není k přežití. Je pravda, že jsme neměli ani dostatek dek pro některé naše pacienty. A dokonce nám bylo povoleno elektricky přitápět, protože pro řadu lidí už toto bylo neúnosné.
 
Jako by to, kdo vymýšlí tyto vyhlášky, nikdy na vlastní kůži nevyzkoušel pobyt v takovýchto teplotách...
 
V současné době máme politiky páté, šesté výkonnostní třídy. Je to vidět i na paní předsedkyni EU. Tam už opravdu chodí lidi, kteří se jinde neuživí a na jiné zaměstnání nemají. Pak se nedivme, že to dopadá, jak to dopadá. Drtivá většina z nich nemá absolutně žádné životní zkušenosti. To je obrovská tragédie, protože jestli vám výpravu do Amazonských pralesů povede někdo, kdo neopustil doposud prostor svého dvorku, tak to podle toho dopadne. Na začátku budeme slyšet silná hesla a výkřiky, jak to zvládneme a do pár dní poznáme, že to nebyla pravda. Musí tam s vámi jít někdo, kdo má zkušenosti. A bohužel, to, co způsobily naše mocnosti na východě, je taková tragédie, že na tu by mohl být připraven jenom velezkušený politik. Winston Churchill bohužel zemřel a takové politiky nemáme. Tady v České republice rozhodně ne. A když je máme, tak ne ve funkcích.   
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…