Propaganda straší Čínou, a pak tu Brusel přesně kopíruje její metody. Ale větru neporučí, varuje lídryně české pravice

07.08.2021 10:00 | Rozhovor

Měli bychom být vděční za pirátskou předváděčku, kterou nám v Praze poskytuje primátor Hřib. Řada voličů díky tomu má představu, co se za pirátskými hezkými vizemi skrývá ve skutečnosti. Volební lídryně kandidátky Trikolóra Svobodní Soukromníci Zuzana Majerová Zahradníková varuje především před šílenstvím z Bruselu, které mnohdy připomíná to, co se děje v Číně. Tu přitom jinak naše propaganda používá jako hlavního strašáka.

Propaganda straší Čínou, a pak tu Brusel přesně kopíruje její metody. Ale větru neporučí, varuje lídryně české pravice
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková, lídryně Trikolóry

Anketa

Koho byste si přáli jako „novou krev“ v Poslanecké sněmovně?

hlasovalo: 14011 lidí

Vyzvala jste k odmítnutí Green Dealu. Co vám na něm vadí nejvíce?

Green Deal je takové nové bolševické „poručíme větru, dešti“. Neporučíme. Je to jen další bláznivý nápad, jehož důsledkem bude, že většina lidí zchudne, zatímco pár vyvolených si namastí kapsu. Pro Českou republiku bude mít Green Deal katastrofické důsledky, protože náš HDP stojí a padá s automobilovým průmyslem. Green Deal je cesta, jak zničit nejen automobilky, ale také veškeré firmy, které jsou na ně navázané.

Jako jeden z dopadů jste zmínila zdražování MHD v Praze. Vám jako pravici je občas předhazováno, že odmítáte veřejné služby včetně třeba veřejné dopravy. Jak to tedy je? A proč vám tak vadí zdražování MHD?

Protože to je jen další způsob, jak z lidí vytáhnout víc peněz na financování bláznivých zelených nápadů. Přičemž zdražování MHD je pouze prvním z mnoha důsledků Green Dealu. V budoucnu podraží energie, bydlení, doprava, potraviny, vytápění, průmyslová výroba, stavební práce a další. Za vznešeným cílem snížit emise skleníkových plynů do roku 2030 se skrývá řada omezení a rapidní zvýšení životních nákladů. Změnu pocítí každý z nás.

Jak podle vás celkově zatím Piráti, tedy primátor Hřib, zvládají řízení hlavního města? A myslíte si, že by něco takového čekalo pod vládou Pirátů i celou Českou republiku?

Pokud si někdo myslel, že Prahu nelze vést hůř, než ji vedla primátorka Krnáčová z ANO, byl pirátským primátorem Hřibem vyveden z těžkého omylu. Lze. A vidíme to každý den. Možná bychom za tuhle předváděčku měli být vděční, protože na pražském příkladu vidíme odstrašující ukázku, kam by to vedlo, kdyby snad Piráti měli spravovat celou zemi.

Evropskou unii jste kritizovala také za novou úpravu občanských průkazů, která má nahradit rodné číslo otisky prstů. Uvedla jste, že dříve byly otisky prstů odebírány zločincům, teď to mají podstupovat všichni. Z jakých důvodů považujete právě toto za výrazné omezení svobody? 

Odpověď už je ve vaší samotné otázce. Považujete se za zločince? Považujete mě za zločince? Považujete všechny spoluobčany za zločince? Asi nepovažujete. Tak proč máme být vedeni ve „zločinecké“ databázi? Na jednu stranu tu zdejší propaganda pořád operuje Čínou a jejím systémem sociálních kreditů, to vše ve smyslu, podívejte se, jak je to v té Číně hrozné, ale zároveň nám tu současná evropská vládnoucí garnitura zavádí něco obdobného. Měli bychom se méně starat o Čínu a více sami o sebe. A všem těmhle totalitním praktikám se bránit. Dřív, než bude pozdě.

Řada technologií, omezujících svobodu a šmírujících lidi, je na první pohled velmi lákavá, protože je pro lidi „pohodlnější“ a atraktivnější. Teď mám na mysli třeba různé finanční služby. Co s tím, když z těchto důvodů lidé se svým omezením svobody dobrovolně souhlasí?

Ano, máte pravdu. Spousta lidí strká vlastní hlavu do chomoutu nesvobody dobrovolně, ba dokonce si své budoucí otrokáře sama nadšeně volí. Na všechna ta skrytá nebezpečí je proto třeba upozorňovat. Opakovaně upozorňovat. Třeba to některým lidem dojde.

V Rakousku byl prosazen návrh ústavní novely, garantující právo na platební styk v hotovosti, tedy bez transakcí monitorovaných bankou. Mělo by podle vás smysl se o podobnou iniciativu pokusit i v ČR?

Samozřejmě že ano. Volební formace Trikolóra Svobodní Soukromníci to má přímo ve svém programu. Ono je to sice na jednu stranu pohodlné, že u pokladny pouze přiložíme ke čtečce platební kartu nebo telefon, ale neexistuje žádný důvod, aby se z práva platit bezhotovostně stala povinnost. 

Neoddělitelnou součástí svobody je, že do našich soukromých záležitostí nemá stát strkat nos, nemá nás fízlovat na každém kroku a jaksi preventivně na nás mít založenou kriminální složku. Zrušení možnosti platit v hotovosti je další z mnoha jakoby pohodlných zkratek vedoucích do nesvobody.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…