To je výsměch! Budete mezi půlkami. Premiér to od Tomáše Vyorala těžce schytal

15.07.2022 15:10 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Pokud Petr Fiala tvrdí, že v nouzi se s námi ostatní země o plyn rozdělí, tak se českým občanům vysmívá, myslí si komentátor Tomáš Vyoral. „Zároveň jim dává signály, že v případě nouze o plyn, budou mezi půlkami,“ dodává. Vyjádřil se také k rýpání do Marka Ebena za jeho slova na Filmovém festivalu v Karlových Varech. Podle něj se potrefené husy ozvaly a Eben píchl do vosího hnízda. Ale Petr Fiala není prý jediný, kdo se vysmívá svým občanům. „Je výsměchem do očí všech uvažujících lidí, že tento děda získal údajně nejvíc voličských hlasů v historii USA,“ komentoval Vyoral další z řady Bidenových faux pas.

To je výsměch! Budete mezi půlkami. Premiér to od Tomáše Vyorala těžce schytal
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Na Letné se koná výstava ukořistěných ruských vozidel. Jak se na ni díváte? Už se ozvaly námitky, že se jedná o vozidla, ve kterých někdo zemřel, nemluvě o otázkách, kdo vlastně transport šrotu do Prahy platil a kolik to stálo.

Tuhle kontroverzní propagandistickou akci, kdo ví zda ne placenou zase z našich kapes, jsem ani nezaznamenal. A zřejmě jsem o nic nepřišel. Tyhle divadelní kejkle jak vypadlé z bohatého díla Goebbelse snad musí dojímat či utvrzovat ve víře snad jen úplné idioty.

Petr Fiala uvedl, že pokud bude v Evropě nouze o plyn, tak se ti, kdo ho mají, rozdělí s těmi, kdo ho nemají. Je to opovážlivé spoléhání na milost ostatních států? Koneckonců, na začátku covidu jsme viděli, jak sdílné jsou státy, když jde skutečně o tuhého.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí
Je to hloupé vyjádření, kterým se ukrajinsko-český premiér doslova vysmívá vlastním občanům a zároveň jim dává signály, že v případě nouze o plyn budou mezi půlkami. Jak říkáte, typickým příkladem sounáležitosti a partnerské pomocí byl začátek totalitní Hry na covid. Ne podle slov, ale podle činů poznáte je. A realita všedního dne se navíc odehrává bez ohledu na nic neříkající prefabrikované fráze, signály a naučená gesta dalšího z likvidátorů České republiky.

Z těch méně závažných témat, na Karlovarském mezinárodním filmovém festivalu si Marek Eben dovolil prohlásit, že povstali noví svazáci vynucující politickou korektnost. A byl za to sepsut kritikem Kamilem Filou a spoustou dalších. Má Eben pravdu nebo přehání?

Marek Eben, jakkoliv v nemalé míře jejich souputník, evidentně bodl do vosího hnízda zalitého sluncem a potrefené husy a uvědomělí svazáci se hned ozvali a začali kejhat. Novodobým úderníkům běžně ostrakizujícím a nálepkujícím názorové oponenty najednou vadí nálepka pro ně samé. Byť sedí jak hrnec na prdel. Kritik Fila a další vynucovači politické korektnosti, tedy vrcholu pokrytectví a cenzorských či autocenzurních praktik, by šli poslušně, slepě a oportunisticky kupředu levá za každého režimu.

Podle agentury STEM si ČT od roku 2021 pohoršila o 6 procentních bodů co se týče důvěry obyvatelstva a mnohem více lidí uvádí, že jí „určitě nevěří“. Co za tím vidíte?

V první řadě musím opět zopakovat, že drtivá většina průzkumů nemá za cíl veřejné mínění reflektovat, ale propagandisticky nasměrovávat. Ať už dle zájmů zadavatele, nebo uvědomělosti agentury, jejích vlastníků nebo zaměstnanců. Takže průzkumy berme s rezervou a odstupem. Jinak pokles důvěry v nevyváženou, neobjektivní a závislou Českou televizi - českou pouze názvem - je myslím zřejmý. A to jednak z důvodu prokazatelné neobjektivity a tendenčnosti v šíření koronahysterie a očkovací propagandy. A druhak nyní z důvodu zcela jednostranného a stejně jako v předchozím případě dezinformačního pokrytí rusko-ukrajinského konfliktu. Škoda, že některým občanům trvalo odhalení tendenčnosti a propagandy jakože veřejnoprávní ČT tak dlouho. Ale zaplať pánbůh za ty dary.

V Brně jsme viděli „bitvu o Jošta“, když z něj pár místních občanů sundalo ukrajinskou vlajku a nahradilo ji moravskou orlicí. Ta nakonec byla sundána také a nyní je Jošt, jak ho sochař stvořil, bez vlajek. Značí to snad budoucí vývoj, kdy se veřejně raději nebudou projevovat sympatie žádné vlajce, aby byl klid?

Jak říkáte, v duchu budoucího klidu a globalistického zájmu beznárodnosti, bezpohlavnosti, bezrozdílnosti, beznázorovosti a podobně. Vyvěšovat kdekoliv na našem území v současné době ukrajinskou vlajku je důkazem inteligenční zakrnělosti nebo prorežimního alpinismu daného jedince. A vyvěšování ukrajinské vlajky bez přítomnosti české pak prakticky symbolizuje porobené okupační území.

A z USA. Joe Biden začíná skutečně selhávat. Již jsme viděli detailní poznámky, jak se má chovat na meetingu, včetně instrukcí, aby se posadil, poděkoval a odešel. Nedávno se mu zase instrukce vymstily, když na čtecím zařízení četl i to, co se číst nemá, tedy: „Konec citace. Zopakujte poslední větu.“ A při návštěvě Izraele zachytily kamery, jak se ptá: „A teď mám udělat co?“ Už i spřátelená média začínají poukazovat na jeho věk. Myslíte si, že s ním mohou USA vydržet až do roku 2024? Nebo proběhne nějaká rošáda?

Věk je u mnohých jen číslem, ale v případě Joe Bidena byla senilita, stařecká demence nebo co - nejsem lékař ani psychiatr - zřejmá už během prezidentské kampaně, kdy si třeba pletl svou vnučku s již zesnulým synem. Je výsměchem do očí všech uvažujících lidí, že tento děda získal údajně nejvíc voličských hlasů v historii USA. Nevím, zda proběhne rošáda, která je reálná, ale jisté je, že Biden je od samého začátku tak evidentní loutkou, že očividněji to není zřejmé ani u Fialy, postrachu králikáren Drahoše nebo převlékače uniforem a kariérního komunisty generála Petra Pavla. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Šebesta

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…