Vakcína? Jsou tu pochyby. A výhody jen pro ty, co si ji nechají dát? To odmítáme, říká Rozvoral

31.12.2020 20:52 | Zprávy

ROK S COVIDEM A TEN PŘÍŠTÍ Poslanec Radek Rozvoral hovoří o náročném roce, který má republika za sebou. SPD, kterou ve sněmovně zastupuje, se podle něj celý rok snažila bojovat za české rodiny a všechny slušné občany, kterým se v roce covidu situace opravdu značně zkomplikovala.

Vakcína? Jsou tu pochyby. A výhody jen pro ty, co si ji nechají dát? To odmítáme, říká Rozvoral
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Jak budete vzpomínat na rok 2020?

Rok 2020 byl specifický zejména tím, že nás všechny postavil před novou situaci, spočívající v šíření nemoci covid-19 a hledáním cest, jak se s ní co nejlépe vypořádat. Jejich cílem musí být ochrana zejména nejrizikovějších skupin našich občanů (senioři, chronicky nemocní, všichni zdravotníci, atd.) a zároveň zajištění fungování naší ekonomiky.

Též to byl další rok působení našeho hnutí SPD v Poslanecké sněmovně, kde jsme byli velmi aktivní, o čemž svědčí i to, že jsme předložili řadu návrhů zákonů a pozměňovacích návrhů k zákonům, které byly v souladu s programem hnutí a ku prospěchu našich občanů.

Jsme v pořádku, všechno funguje, nic se neděje, myslela si většina západního světa 31. 12. 2019. Pak přišel otřes v podobě covid-19. Bude rok 2021 bližší tomu ,,normálnímu“ roku 2019, nebo se už podle vás do minulosti nevrátíme?

Nemoc covid-19 tu s námi zřejmě bude již napořád a my se s ní musíme naučit žít jako s jakoukoli jinou nemocí. Až to dokážeme, tak se opět navrátíme k normálu. Jsem politik, který byl demokraticky zvolen do dolní komory Parlamentu České republiky za hnutí SPD, a zde je moje povinnost udělat v rámci svých možností maximum, aby naši občané byli ochráněni před všemi možnými riziky. Nyní je to mimo jiné vypořádání se s nemocí covid-19 a jejími ekonomickými dopady, ale jsou tu i další možné hrozby, kterým musíme čelit. Mezi ně patří hlavně ztráta suverenity České republiky ze strany Evropské unie, stále probíhající nelegální imigrace, možné teroristické útoky příznivci islámské ideologie a stále prohlubující se a sílící islamizace Evropy.

Podle zveřejněného očkovacího plánu se má vakcína dostat k široké veřejnosti v květnu a návrat k normálnímu životu se předpokládá snad v září. Myslíte, že to vážně nejde rychleji?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jakub Vosáhlo

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…