Veronika Weinfurtová: Kam až jsme schopni zajít při zajišťování vlastní bezpečnosti? Budou na nás útočit stroje?

12.09.2017 12:43

ROZHOVOR Má právo na bezpečí přednost před ostatními lidskými právy? Do jaké míry kyberterorismus ovlivňuje hodnoty naší společnosti? Kam by měl směřovat bezpečnostní průmysl v reakci na moderní hrozby naší civilizace? Na to odpovídá ředitelka Konference bezpečnostního managementu 2017 Veronika Weinfurtová.

Veronika Weinfurtová: Kam až jsme schopni zajít při zajišťování vlastní bezpečnosti? Budou na nás útočit stroje?
Foto: KBM
Popisek: Veronika Weinfurtová, ředitelka Konference bezpečnostního managementu 2017

Co vlastně je KBM?

Jedná se o konferenci bezpečnostního managementu s již třináctiletou tradicí. Je to tedy jedna z nejstarších tradičních konferencí. KBM je příležitost setkat se jednou ročně s ostatními profesionály z oblasti security a facility nad prioritními a aktuálními otázkami.

Česká pobočka mezinárodního sdružení bezpečnostních profesionálů ASIS CZ připravuje konferenci tak, aby nabídla aktuální přehled nejdůležitějších témat. ASIS CZ klade mimořádný důraz na odbornou stránku, kvalitu prezentací a co nejobjektivnější výběr témat tak, aby skutečně popisovaly danou situaci a potřeby.

Jaké zaměření bude mít letošní ročník konference?

Letošním podtitulem konference bude Security Leadership 2018. Přinese diskuzi jednotlivých sektorů – státu, zákonodárců, soukromoprávních a vzdělávacích institucí, komerčních bezpečnostních firem, vědy a průmyslu s cílem zhodnotit bezpečnost a připravenost na hrozby ohrožující nejen občany České republiky, ale i hodnoty západní civilizace, a zároveň ale diskutovat nad personální krizí či dopady legislativních změn.

Jaká témata můžeme letos tedy očekávat?

V letošním roce bude konference rozdělena do sedmi sekcí. V prvním bloku se budeme věnovat již zmíněnému Security Leadership 2018, dále pak synergii oblasti facility a security.  Nebudou chybět nejnovější technologie, které představí partneři konference – společnosti Siemens, Dahua a Dormakaba. Nabídneme možnosti vzdělávání a certifikace bezpečnostních profesionálů, zaměříme se na problematiku kyberterorismu, ochrany dat, GDPR a v neposlední řadě poukážeme na legislativu v oblasti soukromé bezpečnosti, její dopad a výhledy do budoucna s ohledem na růst lokálních i globálních bezpečnostních hrozeb.

Jací odborníci se na konferenci představí? 

Je nám obrovským potěšením, že je o konferenci veliký zájem a můžeme vybírat z nejlepších odborníků v oboru bezpečnosti a komplexního facility managementu. Představí se více než 33 specialistů jako např. izraelský host Dakar Eilat, výzkumný pracovník I. D. F. National Defense College a Mezinárodního institutu pro boj proti terorismu (ICT) na IDC Herzlya. Dále pak například RNDr. Jiří Hynek – prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu, Ladislav Šticha – mluvčí Bezpečnostní informační služby, Tomáš Pojar, M. A. – bezpečnostní analytik a konzultant v oblasti bezpečnosti, terorismu a obrany a prorektor CEVRO Institutu, plk. gšt. Ing. Miloslav LAFEK – ředitel odboru operačního plánování Společného operačního centra Ministerstva obrany, zástupce Policejního prezidia České republiky a v neposlední řadě pak zástupci politických stran.

Konference bezpečnostního managementu 2017 se koná 21. září 2017 v zastupitelském sále Nové radnice, Mariánské nám. 2/2, Praha 1. Registrace probíhá na našem webu www.konferencekbm.cz nebo přes e-mail info@asiscz.org . Účastnické poplatky (bez DPH): studenti  990 Kč, státní správa 2690 Kč a komerční sektor 3690 Kč. Členové ASIS International mají slevu 30 % a účastníci předchozích ročníků získají slevu ve výši 15 %.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

17:30 Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

„Česká republika, ale postupně i další země, jsou zatahovány do konfliktu na Ukrajině,“ říká předsed…