Klaus pobouřil studenty útokem na Schwarzenberga. Podepisují petici

15.01.2013 16:28

Syn současného prezidenta Václav Klaus mladší se ostře vymezil vůči Karlu Schwarzenbergovi jako kandidátovi na prezidenta. To se ale nelíbí souš¨časným ani bývalým studentům gymnázia PORG, kde je Klaus ředitelem. Sepsali proto petici a obrací se na média. Informuje o tom server Aktuálně.cz

Klaus pobouřil studenty útokem na Schwarzenberga. Podepisují petici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Klaus mladší se pozastavil nad tím, že vydavatelství MAFRA podpořilo před prvním kolem voleb Karla Schwarzenberga a podiv vyjádřil i nad údajnou neznalostí slov české hymny u Karla Schwarzenberga. Něco takového se ale nelíbí jeho současným i minulým studentům.

Klaus se neomluví, znáte ho

"Já patřím k těm, kteří si myslí, že neznalost slov české hymny je u kandidáta na českého prezidenta neuvěřitelná. A historické souvislosti - mi to umocňují, zrovna u tohoto konkrétního kandidáta," řekl Klaus pro Aktuálně.cz.

 Server k tomu dodává, že řadě studentů vadí korespondence s vydavatelstvím MAFRA. V dopisech se měl totiž Klaus Schwarzenbergovi posmívat za jeho nedokonalou výslovnost při zpěvu hymny. Bývalý student gymnázia PORG Joachim Veselý proto sepsal petici a obrací se na novináře.

"Klaus se neomluví. Znáte ho. Jemu to bude úplně ukradené. Pokud to má mít smysl, je třeba to zacílit na média. Pro ten účel jsem založil petici," zdůvodňuje svůj krok Veselý.

Klaus mladší však také odmítá, že by svým vystoupením chtěl podpořit Miloše Zemana. Tvrdí také, že je na každém koho chce volit. Většina zaměstnanců PORG prý knížete volí, ale on je nezaměstnává kvůli tomu, nýbrž pro jejich pedagogické kvality, které považuje za zásadní pro výkon učitelského povolání.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…