Kníže setřel své umělce Hřebejka a Krause: Přehnali to. Za takové výroky střílet

28.02.2013 10:40

Příznivci neúspěšného uchazeče o Hrad Karla Schwarzenberga na něm oceňovali slušnost, s jakou vystupoval v diskusích. Řadu lidí proto překvapily ostřejší výroky jeho podporovatele režiséra Jana Hřebejka, že Zemanovi na Hrad pomohla rudá a hnědá prasata. Podobně zaskočil i žert populárního moderátora Jana Krause, který na Zemanovu adresu poznamenal, že možná udržuje vztah se svou dcerou. Schwarzenberg v rozhovoru pro server Lidovky.cz oba výroky odsoudil.

Kníže setřel své umělce Hřebejka a Krause: Přehnali to. Za takové výroky střílet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Živé vysílání z divadla Hybernia v Praze přineslo finální utkání Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga v boji o Hrad

"Honza Kraus, kterého uznávám jako vynikajícího satirika, obvinil Miloše Zemana, že chodí se svojí dcerou. To je pro mě zkrátka nepřijatelné. Veřejně nařknout otce, že má vztah s vlastní dcerou. Kdyby to někdo udělal mně, dotklo by se mě to. A dotyčného bych zastřelil," uvedl Schwarzenberg (TOP 09).

Stojím si za svým, prohlašuje Hřebejk

Stejně kritický je ministr zahraničí a předseda TOP 09 i ke slovům režiséra Jana Hřebejka. Je sice pravda, že Zeman čerpal informace z antisemitského serveru v kampani, ale i tak jsou Hřebejkovy výroky za hranou. Režisér, který vysvětlil, že neměl na mysli všechny voliče Zemana, ale spíše ty, kteří zařídili očerňující inzerát v Blesku či podivné výroky o nacistické minulosti části Schwarzenbergovy rodiny, si však dál stojí za svým.

"Jediné, v čem je to za hranou, že ze sestřihu v televizi nevyplynulo, že nemyslím voliče, ale partu fašounků, estébáčků a bolševiků, kteří zadávali inzeráty do Blesku nebo psali o hákových křížích na hradě Therese Schwarzenbergové. Tito lidé se Zemanem spolupracovali a nikdy se od nich nedistancoval. Pokud ano, tak lhal, protože se stejně kolem něj motali. V tomto ohledu na tom nemám co měnit," řekl serveru Lidovky.cz. Kraus na dotaz serveru Lidovky.cz nereagoval.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…