Skandál místostarosty Prahy 3: Prý dal pěstí kolegovi, pak měl sex na WC

11.01.2012 15:06

EXKLUZIVNĚ K nezvyklému incidentu během prosincového večírku mělo dojít na radnici Prahy 3. Podle informací ParlamentníchListů.cz, které potvrdil také opoziční zastupitel Matěj Stropnický, měl místostarosta Tomáš Kalousek fyzicky napadnout svého kolegu, zaměstnance odboru.

Skandál místostarosty Prahy 3: Prý dal pěstí kolegovi, pak měl sex na WC
Foto: hns
Popisek: Tomáš Kalousek, místostarosta Prahy 3

Mlčením, kroucením hlavou anebo náhlým položením telefonu skončila většina dotazů, které ParlamentníListy.cz položily zastupitelům městské části Prahy 3. "O ničem takovém nevím," uvedl tiskový mluvčí městské části Jan Sotona. "Ale pošlete mi to mailem," doplnil.

O mnoho sdílnější byla výrazná tvář Prahy 3 a Strany zelených Matěj Stropnický. Ten na svém profilu na Facebooku a následně také pro naši redakci prozradil, že:

"Žižkovský místostarosta pro privatizaci Tomáš Kalousek se na vánočním večírku radnice ožral víc, než si myslel. A poté, co dal pěstí jednomu úředníkovi z odboru dopravy, juchal užít intimní chvilku s vedoucí odboru zastupitelstva na hajzlících," uvedl Stropnický. "Furt nevím, jestli je to bratr stejnojmennýho ministra, nebo kaňour z jinýho polesí," doplnil Stropnický.

Jeho slova následně mimo záznam potvrdili další dva zastupitelé. "Ano, o tomto jsem slyšela, ale nic bližšího vám říkat nebudu," uvedla jedna z političek na Praze 3. "Jo, jo, baví se tady tím celá radnice. Dost, že se to taky dostalo do médií, aspoň si pan Kalousek uvědomí, jak se má spořádaný člověk chovat," sdělil ParlamentnímListům.cz jiný koaliční politik.

Ostatní oslovení zastupitelé toho příliš nevěděli. Jak naší redakci prozradila Helena Benýšková (Ž(n)S), členka komise pro výchovu a vzdělávání: "Já jsem na večírek nebyla pozvaná, pozván nebyl nikdo z opozice." Stejně se vyjádřil také sociální demokrat Milan Horvát, mimo jiné člen komise pro privatizaci bytového fondu. "Nic nevím," sdělil ParlamentnímListům.cz.

Možná ano, možná ne

Redakce se opakovaně obrátila také na samotného místostarostu Tomáše Kalouska. Jeho asistentka sice slíbila vyjádření, to ovšem do vydání materiálu nepřišlo. "Má teď jednání, ozve se vám," slyšely ParlametníListy.cz během středečního odpoledne. Na telefony, ani SMS nereagovala také starostka za TOP 09 Vladislava Hujová.

Po mnoha telefonech se ovšem celá věc rozhýbala. Naší redakci se ozval interní zdroj z TOP 09, který žádal zůstat v anonymitě. Incident potvrdil, podle jeho slov se však udál jinak. "Nebylo to tak, že náš místostarosta Kalousek napadl zaměstnance radnice, ale právě tenhle zaměstnanec napadl jeho!" K údajné intimní chvíli na toaletách se vyjadřovat nechtěl. "Padá v té souvislosti jedno jméno, ale říkat jej nebudu,“ uvedl.

Mluvčí TOP 09 Alžběta Plívová pro ParlamentníListy.cz konstatovala, že v případě prokázání fyzického útoku ze strany místostarosty by partaj postupovala v souladu se stanovami. "Muselo by se to celé vyšetřit,“ uvedla.

Příjmení Kalousek jakoby fyzické incidenty přitahovalo. V září loňského roku před jednáním vlády ministr financí Miroslav Kalousek napadl mladíka, který na něj pokřikoval. "Je to velmi prosté, kdosi mě urazil, já jsem pokládal za vhodné to honorovat pár fackami, což jsem učinil. Myslím, že padly na úrodnou půdu. A jakýsi ksindl z Věcí veřejných se z toho snaží udělat aféru," řekl ministr ParlamentnímListům.cz. "Nešlo o nic jiného než o pár výchovných facek," doplnil šéf státní kasy.

V prosinci za výchovnou facku 1. místopředseda TOP 09 dostal od správního úřadu Prahy 1 pokutu tisíc korun.

"Ve zkráceném správním řízení mu (Kalouskovi) byla udělena pokuta ve výši tisíc korun, což je v tomto typu řízení maximální sazba," řekla mluvčí městské části Veronika Blažková. V běžném správním řízení je maximální pokuta 20 tisíc korun.





Takto se kandidát Tomáš Kalousek představil před volbami v roce 2010 na webu TOP 09:

Jmenuji se Tomáš Kalousek a možná  bych měl na úvod říci, že nejsem nijak příbuzensky spojen s žádným z mých jmenovců z politického života. Mám technické vzdělání a profesí jsem kameraman.

Moje práce mě naučila dívat se na svět z různých úhlů pohledu, naslouchat a pracovat v týmu. Mým cílem bylo vždy pořídit ostré, nezkreslené, nezamlžené záběry. Často to vzhledem k podmínkám nebylo snadné, protože počasí, světlo, prostředí a čas nejsou vždy příznivé. Díval jsem se přes objektiv kamery a točil objektivně. Společný slovní základ zde není náhodný. Natočený materiál jsem předal postprodukci a jeho osud jsem dále nemohl ovlivnit. Střih, efekty nebo triky mohly mojí práci změnit k nepoznání.  K lepšímu i horšímu. Před objektivem jsou si všichni rovni. Jak je natočím, takoví jsou. Pomůže make-up, světla, ale záznam je záznam. Postprodukce je díky svým možnostem mocná čarodějka; výsledek může být zcela jiný než to, co zaznamená kamera a kameraman za ní…

Když jsem se rozhodl vstoupit do politiky, napadlo mě využít vše dobré, co jsem se naučil ve své profesi a uvědomil jsem si, že si budu muset pečlivě ohlídat v přeneseném slova smyslu postprodukci. Aby neměla možnost zkreslovat realitu, aby byla objektivní, jako je záznam kamery. Ostrá, nezamlžená.

Rád bych se věnoval kultuře. Nemyslím tím jen umění, festivaly, divadlo, film, výstavy a podobně. Myslím kulturu a kultivovanost v širokém pojetí. Stejně jako existuje například kultura stolování, je kultura politická, kultura všedního života. Kultura je úroveň.  A ta se musí pěstovat a rozvíjet.

Jsem Pražák. A chtěl bych být hrdý Pražák. Pokud se mám stát politikem, chtěl bych, aby i občané mého obvodu byli hrdi na to, že jsou Pražáci. Chci víc. Kandiduji na Praze 3, jejíž velkou část tvoří  Žižkov. Vzpomínám na hrdost Žižkováků, kterou známe například z filmů Karla Kachyni.  Přál bych si, aby občané Prahy 3 byli hrdi na  svůj obvod, a aby se nestyděli za své radní. A v tomto směru musí radnice udělat první velký krok, který zdaleka nebude posledním. Bude to vykročení na dlouhou cestu, na kterou bych se i já rád vydal, i když vím, že to nebude žádná nedělní vycházka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový, Pavel Kozdera

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svérázy podnikání a obchodování v Číně. Nahlížíme do zákulisí Expa postsocialistické Evropy

9:01 Svérázy podnikání a obchodování v Číně. Nahlížíme do zákulisí Expa postsocialistické Evropy

REPORTÁŽ Obavy z kopírování výrobků, ale i velká vděčnost za čínskou pomoc. Takové jsou dojmy report…