Útok anonyma: Je to homosexuální senátor, asistent má hodinky za 70 tisíc

11.01.2012 13:58

EXKLUZIVNĚ Diskreditační kampaň plná podpásových úderů se rozhořela u sociálních demokratů. ParlamentníListy.cz mají k dispozici e-mail, který očerňuje senátora Antonína Maštalíře (ČSSD), oranžového poslance Adama Rykalu, ale především Maštalířova mladého asistenta Petra Marcina. Ten už dokonce připravuje trestní oznámení.

Útok anonyma: Je to homosexuální senátor, asistent má hodinky za 70 tisíc
Foto: hns
Popisek: Antonín Maštalíř, senátor za ČSSD

E-mail, který se ParlamentnímListům.cz podařilo získat a který má kolovat mezi spolustraníky, hovoří o napojení senátorova asistenta Petra Marcina na ruskojazyčné struktury prostřednictvím přítelkyně, jeho nezdárném působení u Moravskoslezského hejtmana Palase, kde se měl naučit práci na kompromitujících materiálech anebo o jeho přehnaném politickém vlivu.

"Dotyčná osoba se snaží na mě vyvíjet tlak, abych pana Marcina propustil, ale já jsem s jeho prací spokojen. Pan Marcin mi včera telefonoval, a oznámil mi, že v souvislosti s tímto lživým mailem podává trestní oznámení na známého, opakuji známého pachatele,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz  Maštalíř.

Dopis je podle senátora plný lživých obvinění snesených jak na hlavu Petra Marcina, tak na něj osobně.

"Marcin v současnosti využívá počítač starosty Maštalíře a vyřizuje veškerou korespondenci na e-mailu amastalir@slezska.cz a taktež starostovskou agendu za starostu Sl. Ostravy Maštalíře, v současnosti je ve svych 23 letech neoficialním panem Slezké Ostravy. Na peníze slyší a imponuje mu moc, bohatsví a peníze,“ stojí v kompromitujícím emailu od anonyma, do jehož znění redakce nezasahovala.

Senátor Maštalíř (profil ZDE) připouští, že Marcin má přístup do jeho mailu, ale že on sám selektuje e-maily běžné agendy, které má Marcin vyřídit. Maštalíř kromě senátorské funkce, do níž byl zvolen v roce 2010, zastává také post řadového zastupitele města Ostrava a v městské části Slezská Ostrava působí jako starosta.

Kompro prý nesbírá

Podle senátora anonymní udání s jeho politickými funkcemi nesouvisí, ale vidí za ním vnitřní boj u mladých sociálních demokratů, což potvrzuje i sám Marcin.

Anketa

Berete útoky anonymů za relevantní?

hlasovalo: 700 lidí
"V současné době analyzujeme, komu by ten styl psaní mohl patřit. Autor má za cíl poškodit nejen mě, ale pana senátora a částečně pana Rykalu,“ sdělil redakci Marcin.

V emailu se detailně hovoří o tom, že Marcinovi kryje záda nejmladší poslanec ČSSD Adam Rykala a že spolu měli údajně chodit do školy. Rykala pro ParlamentníLity.cz připustil, že Marcina skutečně zná. "Nepamatuji se, že bychom spolu chodili do školy, jak uvádí nejistě anonym, možná, že pan Marcin chodil na stejnou základní školu jako já, ale určitě ne do ročníku,“ uved Rykala.

"Marcin, momentalně ve vztahu z mladou Ukrajinkou ...  nezrale se vychloubá drahými hodinkami Omega v ceně 70 000 Kč, které prý dostal za dobré česko- ruské vztahy,“ vyzrazuje anonym důvěrné informace z okolní sociálních demokratů na severu Moravy.

"Ty hodinky jsem dostal od tajemníka honorárního konzula, kterého znám 6 let a ani nevím, zda mají takovou cenu, ale možné to je. To, že mám přítelkyni Ukrajinku, je pravda,“ přiznal Marcin.

"Marcin jistou dobu pusobil u Palase na kraji, ten se ho sice rychle zbavil, ale naučil se od něj vedení složek na své oponenty, toto se týká i senátora Antonína Maštalíře, na kterého má kompro materialy o jeho homosexualitě, je to sice tabu, ale v okolí Maštalíře známa věc,“ uvádí taktéž anonym.

"Nepopírám, že jsem pracoval u pana Palase, ale nemyslím si, že bych se od něj mohl naučit vedení nějakých kompromitujících složek, jak tvrdí e-mail. Orientace pana senátora je čistě jeho věc, já jsem se po tom nikdy nepídil,“ uzavřel asistent.

Sociálnědemokratický senátor informace o své homosexualitě označil za zcela lživé.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svérázy podnikání a obchodování v Číně. Nahlížíme do zákulisí Expa postsocialistické Evropy

9:01 Svérázy podnikání a obchodování v Číně. Nahlížíme do zákulisí Expa postsocialistické Evropy

REPORTÁŽ Obavy z kopírování výrobků, ale i velká vděčnost za čínskou pomoc. Takové jsou dojmy report…