Poc (ČSSD): Podpora mladých? Jen na oko...

01.10.2013 11:05

Krátce poté, co ODS zveřejnila první bod svého volebního programu, se po internetu začaly šířit méně či více zdařilé vtípky, zaměřené především na způsob, jakým ODS představila svůj nový volební program.

Poc (ČSSD): Podpora mladých? Jen na oko...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Poc

Mně také tvar střechy okamžitě připomněl nechvalně slavnou příď Titanicu – o to víc byla celá scéna komická, že hlavní aktéři byli otočeni zády k pomyslnému ledovci, do kterého zanedlouho narazí. Forma jejich kampaně však není to podstatné, podstatný je samozřejmě obsah.

V týž den, kdy byl zveřejněn první bod volebního programu ODS, se v Evropském parlamentu hlasovalo o dvou usneseních, která se zaměřila na možné způsoby řešení nezaměstnanosti mladých. Mimo jiné šlo o výzvu k vyčlenění prostředků na podporu začínajících podnikatelů a na jejich ochranu. ODS prostřednictvím všech svých poslanců Evropského parlamentu hlasovala proti této podpoře začínajících mladých podnikatelů. Takže zatímco doma v ČR chce ODS podporovat začínající podnikatele daňovým zvýhodněním (odpuštění daně z příjmu), v Evropě ODS reálnou a citelnější podporu mladým podnikatelům torpéduje.

Europoslanci za ODS také hlasovali proti navrhovanému rozšíření programu Erasmus, umožňujícího studentům cestovat a studovat v zahraničí a získávat zkušenosti a kontakty.

Unesení EP nejsou právně závazná, ale přesto dávají signály Evropské komisi o agendě, která je důležitá pro celou Evropu. Pokud europoslanci za ODS odmítají opatření, která by mohla vést ke zlepšení startovacích pozic mladých podnikatelů nebo absolventů vysokých škol, vypovídá to také o věrohodnosti předvolebních slibů ODS doma v ČR.

Zmíněná usnesení byla v Evropském parlamentu přes odpor krajní pravice stejně schválena. Evropská unie bude pokračovat v boji proti nezaměstnanosti mladých. Je jenom obrovská škoda, že čeští europoslanci z ODS hlasovali proti a vyslali tak protichůdný a trochu i hořký signál svým voličům doma. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Poc - profil

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dvouletý (Soukromníci): To není o ochraně životního prostředí, ale zneužívání špatně napsaných zákonů

7:02 Dvouletý (Soukromníci): To není o ochraně životního prostředí, ale zneužívání špatně napsaných zákonů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pozastavené dostavbě části dálnice D49 na podkladě …