Poc (ČSSD): Volební sliby ODS v praxi

25.09.2013 16:56

Krátce nato, co ODS zveřejnila první bod svého volebního programu, se po internetu začali šířit méně či více zdařilé vtípky, zaměřené především na způsob, jakým ODS představila svůj nový volební program.

Poc (ČSSD): Volební sliby ODS v praxi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Poc

Mně taky tvar střechy okamžitě připomněl nechvalně slavnou příď Titanicu - o to víc celá scéna byla komická, že hlavní aktéři byli otočeni zády k pomyslnému ledovci, do kterého zanedlouho narazí. Jestli byly projevy paní Němcové a jiných tragikomické, odkaz volebního programu představeného na ,,palubě Titanicu" je spíše tragický.

Je zcela chvályhodné a také líbivé, že se ODS ve svém volebním programu obrací na mladé lidi, studenty, absolventy a začínající podnikatele. Pravděpodobně se tak ODS snaží vytěžit z poslední jakžtakž naplněné studny potenciálních voličů co nejvíc. Místo toho, aby se o tuhle studánku ODS starala, tak do ní rovnou naplivala. Co tím myslím?

Téměř současně s představováním nového volebního programu ODS, na oko podporujícího mladé, europoslanci za ODS torpédovali v Evropském parlamentu klíčové prvky záměrů pomoci mladým lidem v Evropské unii. Všech 9 europoslanců ODS odmítlo usnesení Evropského parlamentu o návrhu řešení nezaměstnanosti mladých. V tomto usnesení se navrhovalo kromě jiného i rozšíření programu Erasmus, které ODS jednohlasně odmítla. Europoslanci Cabrnoch, Češková, Kožušník, Ouzký, Strejček, Tošenovský a Zahradil také odmítli tu část usnesení, která vybízela členské státy EU k podpoře mobility mladých pracovníků. V odmítání mobility mladých pracovníků se tak poslanci ODS v hlasování shodli s komunistickými europoslanci. Větší plivanec už snad studánka dostat nemohla.

Ve volebním programu ODS se dočítám, že chtějí usnadnit začátek podnikání mladých absolventů - prostřednictvím na oko líbivému, reálně však nevýznamnému, osvobození od daně z příjmu. Vážně pochybuji, že ODS to s pomocí mladým myslí jakkoliv vážně, když jednohlasně odmítla výše zmíněné usnesení Evropského parlamentu, které navrhovalo podporovat tzv. start-ups (začínající firmy) mladých do 35 let napříč celou EU. Toto usnesení také navrhuje využívat štědré prostředky Evropského sociálního fondu na podporu mladých, ale ODS všechny tyto nástroje odmítla.
Pokud z výšky střechy slyším sliby o podpoře mladých a následně vidím, jak poslanci za tutéž stranu hlasují proti zájmům mladých a proti jakýmkoliv efektivním nástrojům jejich podpory, tak mám pocit, že z té výšky ODS na mladé akorát tak ... no doplňte si sami.
Podívejte se na stručnou analýzu hlasování europoslanců za ODS na webu Pavla Poce (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Jakákoliv legitimní kritika bude zřejmě prohlášena za nežádoucí

4:32 Hašek (PRO): Jakákoliv legitimní kritika bude zřejmě prohlášena za nežádoucí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zrušeným protestům odborů a zemědělců.