Mrázek (KSČM): Kdo dnes vytváří „blbou náladu“?

20.11.2012 6:39

Komentář místostarosty obce Zliv za KSČM Bohuslava Mrázka k protestům proti jmenování Vítězslavy Baborové radní Jihočeského kraje.

Mrázek (KSČM): Kdo dnes vytváří „blbou náladu“?
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

V České republice vládne již delší dobu blbá nálada. Ekonomická situace se zhoršuje. Občané začínají být stále nespokojenější. Demokracie pro všechny se týká jen určitých lidí. Pokud ji lidé uplatní v demokratických volbách a jejich výsledek není v zájmu elity, je třeba za každou cenu najít nepřítele. KSČM se po volbách dostává do vedení krajů. A ejhle, nepřítel je tady. Objevuje se opět strašidlo komunismu. Pryč s těmi, co mají jiné názory! Nejsou demokratičtí. Dokonce někteří mají mít na starosti školství. Tak jako paní Baborová v Jihočeském kraji, zvolená za KSČM. Začínají se proti tomuto jejímu demokratickému zvolení pořádat protestní akce. Používají se různé neseriózní prostředky. Nejdříve je označována za učitelku mateřinky, přestože má vysokoškolské pedagogické vzdělání, učí na základní škole a pracovala řadu let jako jihočeská zastupitelka ve školském výboru. Přesto je napadána její odbornost. U vlády zřejmě nevadilo, že ministerstvo zdravotnictví vedla zdravotní sestra. Asi by ani nevadilo obsazení rezortu členem jiné politické strany, i když bude například souzen za trestný čin.
 
Protestující se nechají ovlivnit i nepodloženým tvrzením, že z tohoto postu je možno ovlivňovat i školní osnovy a další věci. I studenti by měli vědět, co je z této pozice možno ovlivňovat. Rada kraje rozhoduje ve sboru a není možné ovlivnit jednotlivcem obsazování postů, zrušení škol nebo přerozdělování financí. Kdyby byli iniciátoři protestních akcí soudní, tak se zeptají ředitelů základních škol ve městech a obcích, kde jsou členové KSČM ve funkcích starostů, místostarostů a radních, jak jsou těmito zvolenými lidmi ovlivňováni anebo jaké jsou jim a především žákům vytvářeny podmínky. Samozřejmě v rámci možností. Studenti by si měli uvědomit, kdo do školství zavádí podobné experimenty, jakým je například téměř každý rok jiný systém maturit, a jaké dopady to na školství má.
 
Na demonstraci v Českých Budějovicích vystoupil i rektor Jihočeské univerzity a byl takto prezentován pořadateli akce. Označil KSČM za zločineckou organizaci. Pan rektor by si měl uvědomit, že na univerzitě, kterou vede, studují i studenti, kteří jsou členy KSČM. Pan rektor by se měl minimálně těmto studentům omluvit. Nepředpokládám, že by se proti panu rektorovi organizovaly v zájmu demokracie protesty nebo že by se těchto studentů ti, co byli na této demonstraci, zastali. Je tedy otázkou, kdo naši společnost rozděluje a vytváří blbou náladu.

Bohuslav Mrázek, místostarosta obce Zliv za KSČM

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…