Netolický (ČSSD): Potenciál ve filmové turistice

25.11.2012 15:56

Druhý den Fóra cestovního ruchu, které se přesunulo z pardubického zámku do kongresového sálu v AFI Palace, zahájil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Konferenci o nových trendech v cestovním ruchu pořádanou CzechTourismem si nenechal ujít také krajský radní zodpovědný za cestovní ruch René Živný. Jedním z ústředních témat byla filmová turistika, kde má Pardubický kraj podle zástupců CzechTourismu velký potenciál.

Netolický (ČSSD): Potenciál ve filmové turistice
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„V posledních letech jsme se snažili koncentrovat finanční podporu do větších turistických center a prostředky zbytečně nedrobit na menší projekty. Větší centra jsou schopná turistům nabídnout širší spektrum zábavy a služeb. V tomto trendu chceme pokračovat, neboť se nám začíná osvědčovat,“ řekl ve svém úvodním slově hejtman Martin Netolický.

Návštěvnost Pardubického kraje by však mohla zvýšit také filmová turistika. „Lidé rádi navštěvují místa, která znají z filmů. Například seriál Cirkus Humberto se natáčel na Veselém Kopci. Fantomas vysvobodil Arabelu na hradě Kunětická hora. Takových destinací máme však více, je jen potřeba je lépe marketingově uchopit jako produkt,“ doplnil hejtman. Destinační společnost Východní Čechy, která má na starosti propagaci cestovního ruchu v Pardubickém kraji na tom již pracuje. Dokonce se jako první v republice rozhodla založit filmovou kancelář. Podle ředitele odboru výzkumů, trendů a inovací CzechTourismu Jakuba Hlaváčka má kraj ve filmové turistice potenciál. „Pardubický kraj rozhodně patří mezi pět film friendly regionů v republice,“ ocenil přístup destinační společnosti Jakub Hlaváček.

Pardubický kraj je také zajímavým místem pro filmaře. V letošním roce zde vznikla romantická komedie Obchodníci. Film by měl jít do kin v květnu roku 2013. „Vím, že se hodně natáčelo na zámku v Cholticích s krásnou oborou, ale také ve Vysokém Mýtě, Chrudimi nebo Pardubicích,“ objasnil krajský radní René Živný. Podle hejtmana může být řada objektů atraktivní i pro zahraniční filmaře. „Například Králická pevnostní oblast by mohla být pro filmový průmysl velmi zajímavá,“ doplnil hejtman.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…